A 100 legjobb német recept

A 100 legjobb német recept
Értékeld elsőként!





Írd a szövegdobozba az értékelésed, szöveges véleményedet!








Kiadó: Sajgó és Társa Kiadó
Kiadás éve: 2002
Oldalszám: 80
ISBN: 963-9266-09-4
Szóljunk a német konyháról? Furcsát fogok mondani: német konyha, mint olyan, nincs is. De van bajor konyha, sváb és szász, van Rajna menti és Saar vidéki, van badeni, türingiai és wesztfáliai, összesen tizenhat féle tartományi konyha. Mind más és más, az ínyenc utazó nagy-nagy örömére. Az egyes régiók konyhái híven tükrözik az ott élő emberek életmódját és beállítottságát, nagyon függnek a helyi mezőgazdaságtól, állattenyésztéstől, hal- és vadgazdálkodástól, a kereskedelmi utaktól, sőt még a szomszédos konyhák hatásától is.
Tartalomjegyzék
Előszó |
5 |
Németország tartományai |
7 |
Németország térképe |
9 |
Levesek, egytálételek |
|
Babfőzelék |
20 |
Brémai káposzta |
13 |
Burgonyaleves Fekete erdői módra |
43 |
Drezdai marhahúsleves |
40 |
Halleves |
60 |
Hamburgi burgonyaleves |
12 |
Húsgombóc leves |
24 |
Húsleves palacsintával |
73 |
Káposztás sertéscsülök |
22 |
Kolbászos zöldségleves |
34 |
Lipcsei vegyestál |
68 |
Lüneburgi gulyás |
20 |
Marhahúsleves zöldséggel |
47 |
Starnbergi sajtleves |
50 |
Töltött vöröskáposzta |
39 |
Zsályaleves pirítóssal |
62 |
Halételek |
|
Kapros homár |
11 |
Mecklenburgi hering |
58 |
Rákkoktél |
57 |
Tűzdelt csuka |
44 |
Húsételek |
|
Bajor kolbász sörtésztában |
38 |
Báránygerinc zsályakéregben |
38 |
Borjúszeletek Holstein módra |
24 |
Borsos borjúragu |
28 |
Brémai csirkeragu |
14 |
Északi marharagu |
74 |
Fűszeres hús Holstein módra |
10 |
Gyümölcsös sertésborda |
18 |
Hamburgi sertésborda |
12 |
Hannoveri marharolád |
17 |
Hoppel-poppel |
26 |
Íróban párolt báránycomb |
16 |
Kacsahús kelkáposztával |
16 |
Libaaprólék almás káposztával |
45 |
Marhahús mazsolaszósszal |
41 |
Marhahús szilvával |
14 |
Marhasült szilvával |
46 |
Marhatekercs gombával |
64 |
Moritzburgi karaj |
55 |
Őzgerinc cseresznyeszósszal |
65 |
Pácolt báránygerinc |
19 |
Párolt libacomb |
27 |
Párolt vadnyúlcomb |
76 |
Pecsenye savanyú mártásban (Sauerbraten) |
70 |
Roston sült sertéshús |
49 |
Sertéscsülök savanyú káposztával |
35 |
Sonkás borjútekercs |
46 |
Sörben pácolt pulykacomb |
37 |
Sörben pácolt sertéshús |
33 |
Steak újhagymával |
10 |
Szalonnába burkolt vaddisznóhús |
74 |
Tejszínes gombás borjúragu |
64 |
Tésztában sült karaj |
62 |
Töltött borjúgerinc |
44 |
Töltött borjúmáj |
25 |
Vadkacsa almával |
66 |
Véres hurka almás burgonyával |
30 |
Zöldséges ökörszelet |
15 |
Tészták, laktató falatok |
|
Bajor rántotta |
56 |
Bajor sajtgombócok |
58 |
Brokkoli torta |
61 |
Burgonya túróval |
31 |
Burgonyagombóc |
21 |
Burgonyaropogós |
30 |
Hagymatorta |
34 |
Hesseni parasztreggeli |
23 |
Húsos táska |
42 |
Hústekercs leveles tésztában |
75 |
Káposztafelfújt |
36 |
Káposztás csiga |
67 |
Kasseli szalonnakenyér |
22 |
Kelbimbó westfáliai módra |
76 |
Májas nokedli |
40 |
Pikáns marhahússaláta |
63 |
Rajnai csőben sült |
29 |
Rakott palacsinta |
72 |
Sajtos galuska |
48 |
Sajttorta |
66 |
Sertéskocsonya |
28 |
Sonkás felfújt |
54 |
Sonkás töltött bagett |
36 |
Strudli |
32 |
Sváb húsos táskák |
69 |
Sváb táska |
48 |
Szalonnába tekert spárga |
77 |
Töltött bagett |
32 |
Töltött pirog |
26 |
Túrós burgonyagombóc |
59 |
Túrós tésztácskák |
56 |
Westfáliai burgonya |
60 |
Desszertek |
|
Bajor diókrém |
68 |
Berlini fánk |
51 |
Gyümölcsös sütemény |
52 |
Karácsonyi kalács |
53 |
Karamellpuding |
70 |
Kenyérpuding |
70 |
Máktorta |
52 |
Szilvás gríztorta |
71 |
Vörös gyümölcsdesszert |
50 |
Vörösboros almazselé |
72 |
Német szavak és kifejezések kisszótára |
78 |
Kinyit
