Knorr Szakácskönyv

Leves, előétel, főétel, saláta, befőtt különlegességek

Knorr Szakácskönyv  
Knorr Szakácskönyv
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Nordeco Kiadó
Oldalszám: 83
ISBN: 963-8315-05-9
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Levesek

Marhahúsleves sáfrányos-mandulás daragaluskával

10

Marhahúsleves húsgombóccal

10

Májgombócleves tavasziasan

10

Házias tyúkleves túrós kukoricadara-galuskával

10

Tyúkhúsleves sonkás-póréhagymás raviolival

12

Zöldséges jérceleves sajtos tojással

12

Zöldséges-pikáns halászlé

13

Tiszai halászlé

13

Bakonyi pandúrleves

13

Minestronc leves fejtett babbal

14

Sajtos-boros hagymaleves

14

Bableves füüstölt csülökkel

14

Kínai tésztabatyu leves

15

Rozmaringos burgonyagombóc leves

15

Korhelyleves

16

Sajtkrémleves zöldfüvekkel

16

Tejfölös májgombócleves

16

Palócleves kapros galuskával

17

Gombás sertésbecsinált leves

17

Gazpacho

17

Tészták

Makaróni puding

20

Padlizsános-húsos rakott Bolognese tészta

20

Túrós-parajos tortellini sonkás mártással

20

Bazsalikomos tortellini

21

Zöldbabos-sonkás csőben sült makaróni

21

Makaróni pizza

22

Tenger gyümölcsei pizza

22

Spagetti omlett zöldségraguval

23

Kolbászos lecsó lángoson

24

Gombás-szalonnás lepény pikáns mártással

24

Mexikói kukoricalepény chilivel

25

Zöldséges tészta gombamártással

25

Szalonnás-currys tészta sajtmártással

25

Főfogások

Gombás rokforttal töltött bélszínjava

28

Hátszínszelet paradicsomos gombaraguval

28

Hátszínszelet kapros lecsóval

28

Marhasült chilis babbal

29

Olszos marharagu gombás burgonyapürével

29

Marhahústekercs vörösboros gombamártással

30

Kínai marharagu fokhagymás üvegtészta salátával

30

Gombás rizseshús

31

Borjúhúscsíkok currys sajtmártással

31

Vörösboros-gesztenyés borjúnyelv

31

Húsgombócok vadasan

32

Tojásos gombával töltött sertésborda párolt gyümölcsökkel

32

Cigánypecsenye friss salátával

33

Töltött sertésborda fűszeres gombamártással

33

Mozzarellás - paradicsomos sertésszűz gombás szafttal

34

Rozmaringos sertésborda töltött kelkáposztával

34

Sertésérmék bazsalikomos cukkini-raguval

35

Sertéscsülök vele sült hagymás burgonyával

35

Kétféle rablóhús tavaszi krumplisalátával

36

Sült oldalas kapros káposztával

37

Kolozsvári töltött káposzta

37

Sajtos vagdalt parajos, paradicsomos mártásban

39

Bazsalikomos-sajtos rakott padlizsán

39

Káposztás töltött paprika

40

Töltött sertésdagadó milánói paradicsom-mártással

40

Rostonsült sertésmáj cukkinis, tavaszi hagymás raguval

40

Milánói sertésborda

41

Stefánia vagdalt sajtmártással

41

Rozmaringos báránygerinc gombamártással

42

Erdei gombás bárányragu puliszkával

42

Báránycsülök gombapaprikással

43

Borókás házinyúlgerinc krémmártással

43

Szárnyasok

Zölspárgás pulykamell-tekercs

46

Ananászos-diós pulykaragu

46

Milánói spagettivel töltött csirke

46

Töltött csirkecomb sajttal, zöldséges rizottóval

48

Kókuszos rántott csirke

48

Parázson sült rozmaringos csirkenyárs, salátával

50

Kapros-gombás paprikás csirke

50

Tárkonyos-boros sült csirke

51

Szőlős-mandulás csirkeragu

51

Korianderes-paradicsomos csirke

51

Töltött jércemell kapros-paprikás mártással

52

Paella

52

Ananászos csirkeragu mazsolás rizzsel

53

Szalonnás kacsasült gombás szafttal

53

Kacsamell sült birsalmával

54

Sült kacsacomb juhtúrós-gombás tésztával

54

Tarhonyás libacomb gombával és libamájjal

54

Zöldséges libaragu bazsalikommal

55

Sólet füstölt libacombbal

55

Libamell vörösboros áfonyamártással, töltött őszibarackkal

55

Halak

Padlizsános harcsaragu

58

Rostonsült lazacderék citromfüves bormártással

58

Karfiolos csőben sült fogas szeletek

58

Bazsalikomos-gombás harcsapaprikás csuszatésztával

58

Brokkolis harcsaragu mazsolás rizzsel

60

Busacsíkok sörtésztában kapros sajtmártással

60

Tejfölös-gombás ponty

60

Rácponty másképpen

60

Pontyfilé kapros káposztában

62

Édes-savanyú marinált pontyrudacskák

62

Gombás-brokkolis keszeg

63

Tántott tengeri hal diós bundában

63

Saláták

Tojásos halsaláta

66

Aszalt szilvás hátszínsaláta

66

Füstölt lazac diós salátával

66

Kagylós tésztasaláta kapros, paradicsomos öntettel

67

Parajos paradicsomsaláta mozzarella sajttal

67

Zöldséges fejessaláta

67

Dinnyés csirkesaláta mogyoróval

68

Kapros uborkasaláta olívabogyóval

68

Joghurtos céklasaláta almával

68

Fokhagymás paradicsomsaláta rokforttal

68

Szezámmagos, citromos saláta

68

Színes saláta sajttal

68

Bazsalikomos cukkini saláta

70

Almás vöröskáposzta saláta napraforgómaggal

70

Zöldspárgás-tojásos sonkasaláta

70

Fetasajtos babsaláta

71

Paradicsomos padlizsánsaláta

71

Grapefruitos szőlősaláta

71

Befőttek és dzsemek

Szőlő-dinnyekompót gyömbérrel

74

Fahéjas körtebefőtt

74

Fenyőmagos eperbefőtt konyakkal

74

Őszibarack befőtt zöld mandulával

75

Vörösboros-mézes fügebefőtt

75

Mandulával töltött mentás szilvabefőtt

75

Tokajis narancszselé dióval

76

Gyömbéres almadzsem naranccsal

76

Konyakos eperdzsem

76

Szegfűszeges ringlószilva lekvár

76

Vaníliás egresdzsem mandulával

76

Mézes málnadzsem

76

Savanyúságok

Különleges vegyes savanyúság

80

Kapros csemege uborka tormával

80

Gyömbéres kisdinnye

80

Tárkonyos savanyú gomba

81

Zöld paradicsom hagymával

81


Kinyit
szólj hozzá, értékelj