Aszalt gyümölcsök és zöldségek

Aszalás és receptek

Aszalt gyümölcsök és zöldségek
Aszalt gyümölcsök és zöldségek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kedvezményes vásárlás
Szerzők: ,
Kiadó: Cser Kiadó
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 68
ISBN: 978-963-9759-52-7
A táplálkozástudomány mai korszerű ismeretei szerint a szárítás és aszalás -csakúgy, mint korábban- a legjobb és legtermészetesebb tartósítási eljárásnak számít, és a szárított gyümölcsöket és zöldségeket a nagy tápértékű és egészséges élelmiszerek közé sorolják. Napjainkban örülhetünk annak, hogy folyamatosan növekszik azoknak az embereknek a száma, akik igénylik és követik a tudatos életvezetést, aminek alapját a természetes, egészséges élelmiszerek képezik. Ez a könyv, amelyet az elődeinktől átvett ismeretek és gyakorlat gazdagítanak, ebben a szellemben kívánja felkelteni az érdeklődést számos szárított és aszalt különlegesség fogyasztása iránt, és emellett a sok recept és ötlet közreadásával további egyéni alkotásokra ösztönöz.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Bevezetés: Tartósítás

A szárítás és aszalás módszerei
Szárítás
Aszalás
A nyersanyagok előkészítése
Aszalványok tárolása
A szárítótálca és az aszalóberendezés kezelése
Aszalóberendezés beszerzése

Saját kertünk gyümölcseinek szárítása és aszalása
Csonthéjas gyümölcsök
Kajszibarack és őszibarack
Szilva
Cseresznye
Receptek csonthéjas gyümölcsökkel
Receptek bogyós gyümölcsökkel
Receptek almás termésű gyümölcsökkel
Receptek keményhéjú gyümölcsökkel

Hazai vadon termő és kerti zöldségek szárítása és aszalása
Gombák és aprógombák
Vargányafélék, tinóru
Sárga rókagomba
Receptek gombákkal és aprógombákkal
Receptek káposztafélékkel
Receptek csucsorfélékkel és kobakosokkal
Receptek hüvelyesekkel
Receptek gyökérzöldségekkel

Fűszernövények, virágok és ezek termése
Vadon termő és kerti fűszernövények
Fűszerek és teafűszerek
Receptek fűszernövényekkel
Receptek rózsafélékkel

Pillantás más országokba


Kinyit
twitter