Kis könyv a magyar almáról

Kis könyv a magyar almáról  
Kis könyv a magyar almáról
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Előjegyzés, megrendelés
Szerző:
Kiadó: Corvina Kiadó
Kiadás éve: 1990
Oldalszám: 71
ISBN: 9631329453
Ha azt kérjük egy magyar gyerektől, hogy nevezzen meg egy gyümölcsöt, akkor szinte egész biztosan az almát fogja mondani. S ez nem véletlen: a magyarok nem nyilaznak az almára, mint Tell Vilmos, és nem szépségkirálynőnek adományozzák, mint Párisz királyfi, hanem elsősorban eszik. Nyersen, italnak elkészítve, ételek zamatos hozzávalójaként - úgy, ahogy ennek a kis kötetnek a szerzője, a televízió népszerű "Bálint gazdája" beszámol róla, kultúrhistóriai és termesztési érdekességekkel, ínycsiklandó receptekkel.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Bevezetés

5

Az alma a térképen

6

Az alma kultúrtörténetéből

9

Honnan származik?

22

Az almák világa

34

Presztízs és tápérték

39

Az almatermesztésről

45

Az "almászat" kiskátéjából

48

Hová érdemes almafát telepíteni?

48

Hogyan változnak a koronaformák?

48

Fürkészdarazsakkal a vértetű ellen

51

A metszésről

54

Így szedjük le!

54

Hogyan tároljuk?

56

Receptek

58

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kinyit
bevásárlólista