A világ fűszerei a kertben és a konyhában

A világ fűszerei a kertben és a konyhában  
A világ fűszerei a kertben és a konyhában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Cser Kiadó
Kiadás éve: 2007
Oldalszám: 92
ISBN: 978-963-9666-72-6
A könyv hobbikertészeknek ad útmutatót kerttervezéshez, növénytermesztéshez, növényápoláshoz, és a termények feldolgozásához. A könyv bevált módszereket és hasznos ötleteket ismertet, amelyeket a kezdő és haladó kertészek egyaránt sikerrel...
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Fűszerek hasznossága és felhasználásuk
A fűszerekről
Aromaanyagok, ízesítés, élettani hatás
A fűszerfelhasználás és a fűszerkereskedelem története
A fűszernövénykert
Konyhai fűszerek
A fűszerek
Gyökerek
Angyalgyökér
Édesgyökér, medvecukor
Gyömbér
Kálmos
Kurkuma
Peremizs örvénygyökér
Sziámi gyömbér
Torma
Tejnedvek
Ördöggyökér
Kérgek
Fahéj
Levelek
Babér
Bazsalikom
Borágó 
Borsfű, csombor
Citromfű
Citronella
Currylevél
Csabaíre, vérfű
Fehérüröm
Görögszéna
Izsóp
Kakukkfű
Kapor
Kékhere, kéklóhere
Kerti ruta
Kerti zsázsa
Lestyán
Levendula
Majoránna
Menta
Mirtusz
Oregánó
Orvosi zsálya
Petrezselyem
Rozmaring
Rukkola
Sarkantyúka
Sóska
Szagos müge
Tárkony
Ürömcserje
Vízi zsázsa, vízi torma
Zamatos turbolya
Zeller
Hagymák
Fokhagyma
Medvehagyma
Metélőhagyma
Mogyoróhagyma
Vöröshagyma
Virágzatok
Fekete üröm
Kapri
Komló
Sáfrány
Szegfűszeg
Termések és magvak
Ajovan, ajovanmagvak
Ánizs
Borókabogyó
Bors
Citrom
Csili
Csillagánizs
Édeskömény
Gombák
Japánbors
Kakaó
Kardamom
Koriander
Kömény
Mák
Mustár
Olíva
Papaja
Paprika
Paradicsom
Római kömény
Szegfűbors
Szerecsendió
Szezám
Szójabab
Szömörce
Tamarind
Termesztett kandilla
Vanília
Zöld citrom
Fűszerkeverékek
Száraz keverékek porokból vagy egész fűszerekből
Fűszermártások
Fűszerpaszták
A fűszerek áttekintése


Kinyit
most van szezonja