Laci bácsi hagyományos és mai sertésreceptjei

Laci bácsi hagyományos és mai sertésreceptjei
Laci bácsi hagyományos és mai sertésreceptjei
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Mitfozzunkma.hu
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 64
ISBN: 978-963-9923-04-1
A tradicionális magyar konyha alapanyagai közül mindig is kitüntetett szerepe volt a különböző, házi- és vadállatokból nyert húsféléknek. Régebben ritka alkalomnak, nagy eseménynek számított, ha került belőle az asztalra. Újabban ugyan nagyobb teret nyernek különféle reformirányzatok, köztük a vegetarianizmus különböző fokozatai, főszerepe továbbra is vitathatatlan. Nem véletlen, hogy kalandozó magyar őseink nyugat-európai hódításaikra egyetlen dolgot vittek magukkal - természetesen a félelmetes nyilaikon kívül, melyektől joggal rettegett egész Európa: szárított, fűszerezett húsokat a nyeregkápára kötve, melyekkel aztán sikerrel idézték fel az otthoni ízeket. Ez az évszázadok során mit sem változott: hagyományos ételeink, melyekkel külföldön azonosítanak bennünket, mind valamilyen húsféléből készülnek. A paprikás, bükkfával füstölt szárazkolbász, a pörkölt, a gulyásleves, a paprikás csirke éppúgy, mint az ünnepek jellegzetes fogásai: a disznótor idején szokásos pecsenye, a húsvéti sonka, a karácsonyi töltött káposzta vagy a csikorgó téli időben tormával bolondított, remegő kocsonya. Fogadják hát szeretettel ezt a recept-összeállítást, mely a gyökerekhez nyúl vissza, de nem restelli alkalmazni a modern konyhatechnika fogásait, fűszereit sem. Reméljük, hogy a füzet rendszeres böngészésével hamarabb találnak majd választ arra a kérdésre, mely gyakran előkerül úgy a mindennapokban, mind az ünnepek környékén, vendégségekre készülve: mit főzzünk ma?
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
szótár