Világkonyha

Öt földrész hatszáz receptje

Világkonyha  
Világkonyha
2 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Kedvezményes vásárlás
Szerző:
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 976
ISBN: 978-963-09-4615-5
A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a maláj csirkesatay, a kínai édes-savanyú sertéshús, az arab falafel és hummusz, a görög tzatziki és a bécsi almás rétes a tányérunkra kívánkozik.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előételek és partifalatok  6
Levesek  96
Főtt tészták  142
Rizs és rizottó  200
Kenyér  248
Focaccia  284
Pizza és calzone  322
Sós tészták  368
Tojásételek  412
Halak és a tenger gyümölcsei  432
Szárnyasok  468
Marha- és borjúhús  508
Birka- és bárányhús  542
Sertéshús  558
Zöldségételek  618
Saláták  652
Desszertek  696
Palacsinták  770
Aprósütemények, kekszek  812
Torták, sütemények  862
Befőzés  896
Mártások  930
 


Kinyit
van itthon

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Sajtok világa Sajtok világa
Szerző: Ettl, Alexander
Kiadó: Kossuth Kiadó (2001)

Vajon milyen is a sajtok világa? Azt mindenki tudja, hogy a sajt tejből készül, de hogy miképpen lesz a tejből...

Sajtlexikon Sajtlexikon
Szerzők: Waltman, Gerhard, Sieck, Annerose
Kiadó: Alexandra Kiadó (2006)

Egy biblia a sajtimádók számára. Hisz megtalálhatják benne a legismertebb sajtokat a-tól z-ig; alapvető...

Firenze - ízek városa Firenze - ízek városa
Kiadó: Holnap Kiadó (2007)

Az olasz város és az olaszok kultúrtörténetébe nyerhetünk bepillantást, mindezt a sajátos és híres olasz...

Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
Szerkesztők: Bowring, Jane, Price, Jane
Kiadó: Vince Kiadó (2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a...

Főzzünk a családnak Főzzünk a családnak
Szerkesztő: Beke Csilla
Kiadó: Alexandra Kiadó (2011)

Rohanó világunkban egyre ritkábbak a családi étkezések. Jelen kötet ezt a tradíciót kívánja...

Olasz kulinária Olasz kulinária
Szerző: Piras, Claudia
Kiadó: Vince Kiadó (2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai...

Ét-vágy Ét-vágy
Szerkesztő: Freedman, Paul
Kiadó: Jószöveg Műhely Kiadó (2008)

E könyv -elsőként a világon- az étkezési szokások legújabb kutatási eredményeinek segítségével igyekszik...

Olasz konyha Olasz konyha
Kiadó: Pannon Literatúra Kiadó (2010)

Az olasz konyha alighanem a világ legváltozatosabb konyháinak egyike. Ínycsiklandó recepteket tartalmaz ez a...

Olasz tésztaételek Olasz tésztaételek
Kiadó: Naumann & Göbel Verlags GmbH. (2011)

Olaszország az életvidámság és az életöröm jelképe - nem is lehet csodálkozni ezen egy olyan országban,...

A pucér szakács visszatér A pucér szakács visszatér
Szerző: Oliver, Jamie
Kiadó: Park Kiadó (2014)

Nem kétséges, hogy Jamie Oliver belopta magát szívünkbe az egyszerű, ízletes házi koszt iránti...

Barbecue Barbecue
Szerző: Feller, Thomas
Kiadó: Geopen Kiadó (2011)

A barbecue egyszerű, finom, és még elrontani sem lehet, mert mindenért kárpótol a sütögetéssel egybekötött...

Németország ízei Németország ízei
Szerző: Bereznay Tamás
Kiadó: Boook Kiadó (2010)

Bereznay Tamás harmadik könyvét tartja most kezében az olvasó. A közismert szakács, akinek Mai magyar konyha...

Sajtok kézikönyve Sajtok kézikönyve
Kiadó: Alexandra Kiadó (2012)

A sajtok íz- és aromavilága lenyűgözően gazdag. Ez az átfogó kézikönyv több mint száz népszerű...

Édességek és készítésük titkai Édességek és készítésük titkai
Szerző: Disdier, Guy
Kiadó: Delta 2000 Kiadó (1993)

Az édességeknek, e csodálatos szín, íz- és illatkompozícióknak kevesen tudnak ellenállni. A könyvünkben...

Francia sajtok Francia sajtok
Szerkesztő: Dei, Serena
Kiadó: Alexandra Kiadó (2004)

Franciaországot mindig is a sajtok szülőhazájának tekintették, hiszen ízlésnek és ízlelésnek megfelelő...

Fűszerek és gyógyfüvek Fűszerek és gyógyfüvek
Szerző: Kissel, Renate
Kiadó: Kossuth Kiadó (2001)

A fűszerek ínycsiklandó zamatukkal, kellemes illatukkal jelentős mértékben javítják ételeink élvezeti...

Csokoládé Csokoládé
Kiadó: Vince Kiadó (2007)

Finom csokoládés süteménnyel, vagy inkább a krémes csokoládéfelfújttal lehetne önt elcsábítani? Kedveli a...

Téli ételek Téli ételek
Szerkesztő: Dús Ágnes
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

A hosszú, meghitt téli esték hangulatához kiválóan illenek e kötet receptjei. Lehet az egy forró leves, mint...

Kapcsolódó cikkek