Világkonyha

Öt földrész hatszáz receptje

Világkonyha  
Világkonyha
2 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Kedvezményes vásárlás
Szerző:
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 976
ISBN: 978-963-09-4615-5
A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a maláj csirkesatay, a kínai édes-savanyú sertéshús, az arab falafel és hummusz, a görög tzatziki és a bécsi almás rétes a tányérunkra kívánkozik.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előételek és partifalatok  6
Levesek  96
Főtt tészták  142
Rizs és rizottó  200
Kenyér  248
Focaccia  284
Pizza és calzone  322
Sós tészták  368
Tojásételek  412
Halak és a tenger gyümölcsei  432
Szárnyasok  468
Marha- és borjúhús  508
Birka- és bárányhús  542
Sertéshús  558
Zöldségételek  618
Saláták  652
Desszertek  696
Palacsinták  770
Aprósütemények, kekszek  812
Torták, sütemények  862
Befőzés  896
Mártások  930
 


Kinyit
könyvek

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Spanyol konyha Spanyol konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége....

A tökéletesség nyomában A tökéletesség nyomában
Szerző: Blumenthal, Heston
Kiadó: Alexandra Kiadó (2010)

Heston Blumenthal, a világ egyik legelismertebb séfje, hírnevét éttermében, a neves The Fat Duckban alapozta...

Hogyan felejtsük el az exünket egy pazar lakomával Hogyan felejtsük el az exünket egy pazar lakomával
Szerzők: Veuillet, Marina, Jacquet, Claire
Kiadó: Alexandra Kiadó (2007)

Épp most szakítottunk kedvesünkkel vagy elhagyott életünk párja, és vele az étvágyunk is? Egy falat se megy...

Tapas Tapas
Kiadó: Art Nouveau Kiadó (2008)

Akár apró snack egy pohár bor mellé, akár előétel vagy komplett menü, a tapas a mediterrán konyha...

Zöldfűszerek Zöldfűszerek
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2000)

Ez a fűszerkedvelők "kézikönyve", tele a legjobb receptekkel, amelyek mindig sikerültek is. Az öt fejezetben...

Salsák Salsák
Szerzők: Schmidt, Claudia, Kay-Henner Menge
Kiadó: Holnap Kiadó (2006)

Mexikóban és a karibi országokban a salsa ugyanúgy tartozik az ételekhez, mint nálunk a vaj a kenyérhez. Ennek...

Szívvel-lélekkel főzni Szívvel-lélekkel főzni
Szerző: Kwong, Kylie
Kiadó: Alexandra Kiadó (2010)

► nagyítás Értékeléshez be kell jelentkeznie! Megosztás és könyvjelző Kwong, Kylie:...

33 padlizsán recept 33 padlizsán recept
Szerző: F. Nagy Angéla
Kiadó: Compu-Typo Kft. (0)

A szép magyar szóval tojásgyümölcsnek nevezett padlizsán egyike a legrégebbi zöldségfélénknek. Őshazája...

Németország ízei Németország ízei
Szerző: Bereznay Tamás
Kiadó: Boook Kiadó (2010)

Bereznay Tamás harmadik könyvét tartja most kezében az olvasó. A közismert szakács, akinek Mai magyar konyha...

Bécsi sütemények Bécsi sütemények
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2008)

A legendás bécsi kávéházakról könyvtárnyi irodalom született már. Ez a kötet az ottani sütemények...

A legfinomabb levesek A legfinomabb levesek
Kiadó: Kulturtrade Kiadó (1997)

A jól elkészített és megfelelő hőmérsékleten tálalt leves bármilyen étkezés méltó bevezetése lehet....

155 wokban készült étel 155 wokban készült étel
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2009)

A témánként 155 receptet kínáló sorozatunkban többnyire nem túl bonyolult, bárki által könnyen...

Spagetti és opera Spagetti és opera
Szerzők: Prokopp Róbert, Vajda Péter
Kiadó: Szabad Föld Kiadó (2004)

Tradicionális olasz receptek, főszerepben a spagetti, klasszikus olasz operaáriákkal tálalva + CD melléklettel....

Desszertek Desszertek
Szerzők: Bardi, Carla, Lane, Rachel, Morris, Ting
Kiadó: Kossuth Kiadó (2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy...

Jamie belevág... Jamie belevág...
Szerző: Oliver, Jamie
Kiadó: Park Kiadó (2011)

Az évek során egyvalamit biztosan megtanultam: hallgatnom kell a megérzéseimre. Hirtelen ötlettől vezérelve...

Spanyol kulinária Spanyol kulinária
Szerkesztő: Trutter, Marion
Kiadó: Vince Kiadó (2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet...

Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
Kiadó: Vince Kiadó (2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt....

Egy nap az elBulliban Egy nap az elBulliban
Szerzők: Adriá, Ferran, Soler, Juli, Adriá, Albert
Kiadó: Alexandra Kiadó (2010)

A Spanyolországban található elBullit a világ legjobb éttermeként tartják számon. A személyzet minden évben...

Francia konyha Francia konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az...

Kapcsolódó cikkek