Gazdasszonyok könyve

Háztartási tanácsadó

Gazdasszonyok könyve  
Gazdasszonyok könyve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Előjegyzés, megrendelés
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 1957
Oldalszám: 304
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Bevezető
Néhány szó a helyes élelmezésről
Kalória-táblázat Különböző korcsoportok és foglalkozási ágak élelmiszerszükséglete
A gazdasszony konyhája és feladatai
A család jövedelmének beosztása
A főzés munkamenete
    Előkészítő eljárások
    Elkészítő eljárások
    Befejező eljárások, tálalás
A főzés időbeosztása
Egy háromfogásos ebéd elkészítésének idő- és munkabeosztása
Étel-leírások 21-244
Mit készíthetünk el 30 perc alatt
Néhány étlap összeállítása
Tanácsok az elrontott ételek helyrehozására
Egyéb tanácsok
Maradék ételek felhasználása
Étlap-tervezet az egyes évszakokra
Vendéglátó gazdasszony

    Az ünnepi asztal
    Terítés, tálalás, felszolgálás
Mit kell tudni a beteg élelmezéséről
Befőzések

 

 


Kinyit
pinterest

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Az olasz konyha alapjai Az olasz konyha alapjai
Szerzők: Schinharl, Cornelia, Dickhaut, Sebastian
Kiadó: Magyar Könyvklub (2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az...

500 leves 500 leves
Szerző: Blake, Susannah
Kiadó: Gabo Kiadó (2008)

A levesek e tárháza 500 ínycsiklandozó, egyszerű és könnyen elkészíthető receptet rejt. Oldalait forgatva...

Rosenstein szakácskönyv Rosenstein szakácskönyv
Szerző: Rosenstein Tibor
Kiadó: Kossuth Kiadó (2014)

„Ez a szakácskönyv három generáció receptjeit tartalmazza. Magam a hagyományos vendéglátásban érzem...

Villámkonyha Villámkonyha
Szerzők: Fleetwood, Jenni, Forrest, Annette
Kiadó: Kossuth Kiadó (2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár...

A Tisza-család szakácskönyve A Tisza-család szakácskönyve
Szerkesztő: Patay László
Kiadó: Püski Könyvesház (2001)

A Tisza szakácskönyv különös érték, aminek azonban nehéz a műfaját meghatározni. Kultúrtörténet?...

Kezdők szakácskönyve Kezdők szakácskönyve
Szerző: Goodall, Tiffany
Kiadó: Alexandra Kiadó (2011)

Kirepültél a családi fészekből, és életedben először kell főznöd magadra? Ne ess pánikba! Ez a...

Régi idők receptjei Régi idők receptjei
Szerzők: Lejtényi Éva, Waldhauser György
Kiadó: Black & White Kiadó (2002)

A főzés művészet. A tudás semmit sem ér tehetség nélkül. Nem véletlen, hogy nagy színészek, sportolók...

Klasszikus vegetáriánus konyha Klasszikus vegetáriánus konyha
Szerző: Bardi, Carla
Kiadó: Kossuth Kiadó (2009)

Szervezzen a családjának, barátainak egy kellemes és pazar vegetáriánus partit. Ebben a könyvben mindent...

Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
Szerkesztők: Bowring, Jane, Price, Jane
Kiadó: Vince Kiadó (2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a...

Olasz konyha Olasz konyha
Szerzők: Bardi, Carla, Vignozzi, Sarah, Gioffré, Rosalba
Kiadó: Kossuth Kiadó (2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még...

Jamie főzőiskolája Jamie főzőiskolája
Szerző: Oliver, Jamie
Kiadó: Park Kiadó (2010)

Isten hozott a Főzőiskolámban! Sok olyan emberrel találkoztam már, akik azt mondták, sose lennének képesek...

500 kedvenc süteményünk 500 kedvenc süteményünk
Szerzők: Horváth Ildikó, Szabó Sándorné
Kiadó: Aquila Kiadó (2006)

Úgy ennék valami finomat… Hányszor jut eszünkbe ez a gondolat? Hogy éppen kinek mi a "finom", azt az...

Planétás különleges szakácskönyv Planétás különleges szakácskönyv
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó (1984)

Az egyes kártyákon pontokba szedve találja az ételek készítésének egymásutáni lépéseit. Ha ezeket...

Kis magyar konyha Kis magyar konyha
Szerző: Horváth Boldizsár
Kiadó: Corvina Kiadó (2002)

A hagyományos magyar konyha kis receptfüzete, megannyi színes illusztrációval.

Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
Szerzők: Trutter, Marion, Smid, Gregor M
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki...

Kezdők és haladók mindentudó szakácskönyve Kezdők és haladók mindentudó szakácskönyve
Szerző: Domokos Lászlóné
Kiadó: JLX Kiadó (2009)

A közös étkezés minden család életében fontos szerepet játszik. Sok háziasszonyt visszariaszt azonban az...

Kapcsolódó cikkek