Gazdasszonyok könyve

Háztartási tanácsadó

Gazdasszonyok könyve  
Gazdasszonyok könyve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Előjegyzés, megrendelés
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 1957
Oldalszám: 304
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Bevezető
Néhány szó a helyes élelmezésről
Kalória-táblázat Különböző korcsoportok és foglalkozási ágak élelmiszerszükséglete
A gazdasszony konyhája és feladatai
A család jövedelmének beosztása
A főzés munkamenete
    Előkészítő eljárások
    Elkészítő eljárások
    Befejező eljárások, tálalás
A főzés időbeosztása
Egy háromfogásos ebéd elkészítésének idő- és munkabeosztása
Étel-leírások 21-244
Mit készíthetünk el 30 perc alatt
Néhány étlap összeállítása
Tanácsok az elrontott ételek helyrehozására
Egyéb tanácsok
Maradék ételek felhasználása
Étlap-tervezet az egyes évszakokra
Vendéglátó gazdasszony

    Az ünnepi asztal
    Terítés, tálalás, felszolgálás
Mit kell tudni a beteg élelmezéséről
Befőzések

 

 


Kinyit
facebook

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Kezdők és haladók mindentudó szakácskönyve Kezdők és haladók mindentudó szakácskönyve
Szerző: Domokos Lászlóné
Kiadó: JLX Kiadó (2009)

A közös étkezés minden család életében fontos szerepet játszik. Sok háziasszonyt visszariaszt azonban az...

Urmánczy Nándorné szakácskönyve Urmánczy Nándorné szakácskönyve
Szerző: Urmánczy Nándorné
Kiadó: Nemzeti Örökség Kiadó (2016)

A Nemzeti Örökség kiadó tervei között szerepel az összes régi szakácskönyv megjelentetése. Urmánczy...

Nagy séfkönyv Nagy séfkönyv
Szerző: Szabó Edit
Kiadó: Corvina Kiadó (2014)

Egy igazi szakácskönyv! Azaz: egy könyv, amely a szakácsról is szól, nem csak a főztjéről. Ráadásul nem...

A pucér szakács visszatér A pucér szakács visszatér
Szerző: Oliver, Jamie
Kiadó: Park Kiadó (2014)

Nem kétséges, hogy Jamie Oliver belopta magát szívünkbe az egyszerű, ízletes házi koszt iránti...

A sűrűje 2. A sűrűje 2.
Szerző: Borbás Marcsi
Kiadó: StratComm Kft. (2015)

"Hiszem, hogy a magyar gasztronómiát alapvetően és meghatározóan azok a fogások alkotják, amelyek a házi...

Szakácskönyv Szakácskönyv
Szerző: Horváth Ilona
Kiadó: Kossuth Kiadó (1984)
Kezdők szakácskönyve Kezdők szakácskönyve
Szerző: Goodall, Tiffany
Kiadó: Alexandra Kiadó (2011)

Kirepültél a családi fészekből, és életedben először kell főznöd magadra? Ne ess pánikba! Ez a...

500 leves 500 leves
Szerző: Blake, Susannah
Kiadó: Gabo Kiadó (2008)

A levesek e tárháza 500 ínycsiklandozó, egyszerű és könnyen elkészíthető receptet rejt. Oldalait forgatva...

Juli suli Juli suli
Szerző: Kudlik Júlia
Kiadó: Gladiátor Kiadó (1997)
Jamie főzőiskolája Jamie főzőiskolája
Szerző: Oliver, Jamie
Kiadó: Park Kiadó (2010)

Isten hozott a Főzőiskolámban! Sok olyan emberrel találkoztam már, akik azt mondták, sose lennének képesek...

Bogrács és kukta Bogrács és kukta
Szerzők: Balyó Mária, Pelle Józsefné
Kiadó: MRT-Minerva (1973)

A világszerte joggal híres magyar konyháról - itthon, magunk között - megállapíthatjuk, hogy hagyományos...

Klasszikus vegetáriánus konyha Klasszikus vegetáriánus konyha
Szerző: Bardi, Carla
Kiadó: Kossuth Kiadó (2009)

Szervezzen a családjának, barátainak egy kellemes és pazar vegetáriánus partit. Ebben a könyvben mindent...

350 világhírű recept 350 világhírű recept
Szerző: Halász Zoltán
Kiadó: Lucullus 2000 Kiadó (2000)

Hazánkban beszerezhető hozzávalókból elkészíthető fogások a világ minden tájáról. A könyvben a magyar...

Szakácskönyv pasiknak, hogy elkápráztassák a nőket Szakácskönyv pasiknak, hogy elkápráztassák a nőket
Szerző: Seeman, Nicole
Kiadó: Alexandra Kiadó (2007)

Mivel is lehetne jobban elcsábítani egy nőt, és megérinteni a lelkét, mint ha egy férfi meghívja egy általa...

Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
Szerkesztők: Bowring, Jane, Price, Jane
Kiadó: Vince Kiadó (2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a...

1001 étel, amit meg kell kóstolnod, mielőtt meghalsz 1001 étel, amit meg kell kóstolnod, mielőtt meghalsz
Szerkesztő: Case, Frances
Kiadó: Gabo Kiadó (2009)

Miért olyan drága a szarvasgomba? Milyen is az eredeti dijoni mustár? Mi is az a sokat emlegetett créme fraiche?...

Villámkonyha Villámkonyha
Szerzők: Fleetwood, Jenni, Forrest, Annette
Kiadó: Kossuth Kiadó (2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár...

Rosenstein szakácskönyv Rosenstein szakácskönyv
Szerző: Rosenstein Tibor
Kiadó: Kossuth Kiadó (2014)

„Ez a szakácskönyv három generáció receptjeit tartalmazza. Magam a hagyományos vendéglátásban érzem...

Az olasz konyha alapjai Az olasz konyha alapjai
Szerzők: Schinharl, Cornelia, Dickhaut, Sebastian
Kiadó: Magyar Könyvklub (2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az...

Kapcsolódó cikkek