Gazdasszonyok könyve

Háztartási tanácsadó

Gazdasszonyok könyve  
Gazdasszonyok könyve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Előjegyzés, megrendelés
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 1957
Oldalszám: 304
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Bevezető
Néhány szó a helyes élelmezésről
Kalória-táblázat Különböző korcsoportok és foglalkozási ágak élelmiszerszükséglete
A gazdasszony konyhája és feladatai
A család jövedelmének beosztása
A főzés munkamenete
    Előkészítő eljárások
    Elkészítő eljárások
    Befejező eljárások, tálalás
A főzés időbeosztása
Egy háromfogásos ebéd elkészítésének idő- és munkabeosztása
Étel-leírások 21-244
Mit készíthetünk el 30 perc alatt
Néhány étlap összeállítása
Tanácsok az elrontott ételek helyrehozására
Egyéb tanácsok
Maradék ételek felhasználása
Étlap-tervezet az egyes évszakokra
Vendéglátó gazdasszony

    Az ünnepi asztal
    Terítés, tálalás, felszolgálás
Mit kell tudni a beteg élelmezéséről
Befőzések

 

 


Kinyit
pinterest

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Kezdők és haladók mindentudó szakácskönyve Kezdők és haladók mindentudó szakácskönyve
Szerző: Domokos Lászlóné
Kiadó: JLX Kiadó (2009)

A közös étkezés minden család életében fontos szerepet játszik. Sok háziasszonyt visszariaszt azonban az...

Óriás szakácskönyv kezdőknek és haladóknak Óriás szakácskönyv kezdőknek és haladóknak
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2005)

Négyezer megfőzött és kipróbált receptet, valamint megszámlálhatatlan főzési és háztartásvezetési...

A család kedvencei A család kedvencei
Szerző: Allen, Rachel
Kiadó: T.bálint Kiadó (2012)

A TV Paprika nézői már jól ismerik Rachel Allent, a kedves, szőke, ír fiatalasszonyt, aki fáradhatatlan...

Szakácskönyv Szakácskönyv
Szerző: Horváth Ilona
Kiadó: Kossuth Kiadó (1984)
Főzés lépésről lépésre Főzés lépésről lépésre
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2007)

E könyv Dr. Oetker legújabb alapszakácskönyve. Főzőiskola, de nem csak kezdőknek. A könyv tartalma könnyen...

Ínyencek üstje Ínyencek üstje
Szerző: Tolnai Kálmán
Kiadó: Népszava Kiadó (1986)

Az európai gasztronómiai irodalomban nincs még egy szerző, akink könyvei olyan magas példányszámban - több...

Sok vagyok Sok vagyok
Szerző: Bíró Lajos
Kiadó: T.bálint Kiadó (2010)

Bíró Lajos a magyar gasztronómia vérbeli fenegyereke, nagyszájú, okos és szórakoztató. Igazi...

Az én alapszakácskönyvem Az én alapszakácskönyvem
Szerző: Hargitai György
Kiadó: Alexandra Kiadó (2012)

Amikor Horváth Ilona több mint ötven éve megírta zseniális szakácskönyvét, még nem sejtette, hogy...

A Magyar konyha örökzöld ízeivel A Magyar konyha örökzöld ízeivel
Szerzők: Kaposi Gyöngyi, Rosenthal Emília
Kiadó: Magánkiadás (2012)

A könyv több mint 400 népi tapasztalatokon nyugvó receptjeivel ismerteti meg az olvasót, közel 150 színes...

816 ízletes étel 816 ízletes étel
Szerző: Boda Zoltánné
Kiadó: Pannon Literatúra Kiadó (2006)

Napjaink rohanó, túlterhelt világában egyre gyakrabban előfordul, hogy nincs időnk a konyhai munkára, és...

Az olasz konyha alapjai Az olasz konyha alapjai
Szerzők: Schinharl, Cornelia, Dickhaut, Sebastian
Kiadó: Magyar Könyvklub (2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az...

550 remek recept 550 remek recept
Szerző: Halmos Mónika
Kiadó: Food Time Kiadó (2004)

Az 550 remek recept igazi könyvcsemege kezdő és gyakorló háziasszonyoknak egyaránt. A szerzők a könyvben...

Emma asszony szakácskönyve Emma asszony szakácskönyve
Kiadó: Vince Kiadó (2009)

A Vince kiadó által gondozott Emma asszony szakácskönyve egy száz évvel ezelőtti hetilap - a Hét - olvasói...

Húsz ország konyhája Húsz ország konyhája
Szerző: Horváth Boldizsárné
Kiadó: Európa Könyvkiadó (1985)

Húsz évig élt távol Európától a szerző, és húsz év alatt három világrész húsz országának több ezer...

Mediterrán konyha Mediterrán konyha
Szerkesztő: Nagy Mézes Rita
Kiadó: Kossuth Kiadó (2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára...

Bogrács és kukta Bogrács és kukta
Szerzők: Balyó Mária, Pelle Józsefné
Kiadó: MRT-Minerva (1973)

A világszerte joggal híres magyar konyháról - itthon, magunk között - megállapíthatjuk, hogy hagyományos...

Ezt jól kifőztük! Ezt jól kifőztük!
Szerzők: Csehák Judit, Békési László
Kiadó: Népszabadság Zrt. (2008)

Még mindig erősen tartja magát a tévhit, hogy ha egy nőnek hivatása van, fontos közéleti posztot tölt be,...

Kapcsolódó cikkek