Kulinária

Európai konyhaművészet

Kulinária  
Kulinária
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Szerzők: , ,
Kiadó: Vince Kiadó
Kiadás éve: 2006
Oldalszám: 640
ISBN: 9639552801
Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit mutatja be - olyanokat, melyek a mindennapi étkezés részei és olyanokat is, melyek az ünnepi alkalmak bőséges menüjét gazdagítják. Felfedezőútra hívjuk az olvasót: utazzunk együtt nyugatról keletre, Írországtól Oroszországig, északról délre, Finnországtól Törökországig és közben tudjunk meg mindent az öreg kontinens gasztronómiai titkairól. A Kulinária - gyönyörű képeivel, hangulatával, részletes leírásaival - hidat kíván verni a kulinária élvezete és művészete között. Reméljük, ezeken az oldalakon sikerül megmutatni és kicsit megőrizni is ezt a sokszínűséget, gazdagságot. Szerzőink és fotóriportereink olyan eredeti, a hozzávalók iránti teljes tisztelet és a kifinomult szakmai tudás jegyében készülő csemegéket kutattak fel, melyek az egyes népek eleven hagyományának részei. Bejuthattak majorokba, felkerestek pásztorokat, ellátogattak sütödékbe és cukrászdákba, konyhákba és borpincékbe, hogy megtudják és megörökítsék, mi a titka egy-egy ínycsiklandó mestermű elkészítésének. Mert becsülni is, élvezni is csak az tudja ezeket a finomságokat, aki ismeri a titkokat, meglátja a parányi különbségeket. A könyv bepillantást enged híres főszakácsok konyhájába, osztrigatenyésztők telepeire, a legnevesebb sajtmárkákat előállító cégek érlelőpincéibe és a világhírű sonkakészítő műhelyek szárítócsarnokaiba, de beavat a halfogás, a lazac- vagy a rénszarvastenyésztés titkaiba is. Részletes leírások és hangulatos fotók tárják az érdeklődők elé az egyes országok hagyományos ételeit és regionális különlegességeit, amelyeket a helyi pékek és szakácsok, sajtkészítők és hentesmesterek, pálinkafőzők és pincemesterek művészi módon tálalnak. A legfontosabb kulináris fogalmak magyarázatával, a tárgymutatóval és a részletes bibliográfiával sokoldalúan használhatóvá válik e nagyszerű képzeletbeli utazást kínáló kötet.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Anglia 10
Az angol reggeli; Reggelihez való specialitások; Tejszínfélék; A tea; Amit a teáról tudni kell; A teakóstolás kifinomult művészete; A lekvárok; Hogyan találta fel Mrs. Keiller a narancslekvárt?; Az angol nemzeti étel - Roastbeef Yorkshire pudinggal; A marhahús darabolása; Angol specialitás: a hús elkészítésének számtalan módja; Pies és puddings; Kalandozás az angol ízek világába: a mártások; Egy mártáskedvelő nép; A pickles és a piccalilli; Curry - az indiai konyha ajándéka; A cheddar, a stilton & Co.; A picnic; Alaptartozékok klasszikus piknikhez; Fish and chips; Huntin', Shootin' and Fishin'; A nyírfajd; A legfontosabb halak; Anglia különleges sörei - az ale és a stout; Válogatott angol ale-fajták; Angliai sörfajták; Bor almából - a cider; Merry Christmas!

Skócia  42
A whisky; Az ital története; Skót whiskyfajták; A gyártási folyamat; Skót whiskyvel készült italok; Egy kis egzotikum: a haggis; Skót specialitások; Tudnivalók a zabról; Zablisztből készült sütemények

Írország  54
Kiapadhatatlan táplálékforrás - a burgonya; Hogyan főzik az ír háziasszonyok a krumplit?; Boxty - Bacstaí; A húsok; Sertés- és marhahúsok; Sertéshúsból és marhahúsból készülő ír ételek; Hogyan lett az ürüből bárány?; Irish Stew - az ír nemzeti eledel; Cockles és mussels; A sokoldalú tengeri moszat; A halloween; Brack - a szimbolikus erejű sütemény; Az erős barna sör - a Guinness; Egy sajátos whisky; Whiskyfajták; A bailey's - egy világhírű likőr; "Fehér húsok" - a tej, a sajt és a vaj; Ír sajtféleségek; Sütemények és desszertek; Soda Bread - a griddle kenyér; Gurr Cake - a kisiskolások kedvenc kalácsa; Puding - az édes kísértés

Dánia  74 
Bornholm erős illatú csemegéje - a füstölt hering; Dán heringspecialitások; Népi ételből különleges csemege - az angolna; Legkedveltebb táplálék - a sertéshús; Márá-már világnézeti kérdés - a smorrebrod; Egy viking tradíció - a sör; Bécsi kenyér Koppenhágából - sütődei műremekek; Ünnepre: Kransekage - kalácskarikák

Norvégia  90
Nemes halból tömegcikk - a lazac; Gravet laks (gravlaks) - egy skandináv specialitás; Norvégia alapvető tápláléka - a tőkehal; Halak, halak és halak; A halvásárlás és -előkészítés titkai; Egy világjáró pálinka - az aquavit; A nomádok öröksége - a rénszarvas; A jávorszarvas - Észak-Európa szimbóluma; Havasi gazdálkodás - a sajt

Svédország  104
Egy hamisítatlan intézmény - a svédasztal; Smörgasbord: hering és hideg előételek; Hering - változatok egy témára; Specialitás ínyenceknek:  a surströmming; Smörgasbord: hal és hús; Ki volt Jansson?; Smörgasbord: édes falatok; Friss sütemény a kávéhoz; Állami pálinka, állami bor - alkoholika; Kemény kenyér - a knackebrot; Gabona - a szem adta erő; Ballasztanyagok

Finnország  114
A finn élet központja - a szauna; A finn szaunarituálé; A kellemes közérzet csúcsa - rákot enni; Hogyan zalik a rákünnep?; Így kell rákot főzni; Horgászszenvedély - a lazacpisztráng; Egy különleges csemege - a halikra; Finn ikrás halak; Kenyér hallal és hússal - a kalakukko; Gombák és bogyók; Az elásott bárány; A finn táplálkozás alapja - a kenyér

Oroszország és az egykori Szovjetunió tagállamai  126
Az orosz szertartás - a zakuszka; Tojásos zakuszkák; Gombás zakuszkák; Háziasszonyok próbája - a pirog; Szibériai ravioli - a pelmenyi; Luxus a cári idők óta - a tokhal; Oroszország drága csemegéje - a kaviár; Kaviárminőségek; Így eszik a kaviárt; Blini kaviárral: apró napocskák; A káposzta és a répa; Finom és laktató - a levesek; Orosz "egyveleg" - a szoljanka; Sztrogantól a családi sültig - híres húsételek; A kenyér; A kása - a jólét szimbóluma; Orosz néi ital - a kvász; Krím pezsgője - a krimszkoje; Nem csak húsvétra - édességek; A mongol kán ajándéka - a tea; A szamovár - az orosz teakultúra lelke; Erdei teák; Szbityen mézből és fűszerekből; "Fehér mágia" - a vodka; Orosz vodkafajták; Vodkábl készült likőrök

Lengyelország  152
Ínyencségek a lengyel erdőkből - a gombák; A gomba kezelése; Egy hagyományos lengyel étel - a kása; Zöldségek királya - a káposzta; Kiadós, szaftos, hatalmas - laktató húsételek; Híres lengyel kolbászok - a krakkói; Ismertebb lengyel kolbászfélék; Ital a középkorból - a mézsör; Mézsörminőségek

Csehország és Szlovákia  166
Kenyértésztában sütve - halhatatlan - a párgai sonka; a cseh konyha királya - a ponty; A szlovákok eledele - a juhsajt; A pilseni sör; Így készül a pilseni sör; Sörkülönlegességek; Ételek a sörhöz

Magyarország  178
A Balaton királya - a fogas; Magyar specialitás - a halászlé; Hazai és külföldi ínyencek különleges csemegéje - a libamáj; Gulasch, ami nem gulyás - a pörkölt; Tüzes és temperamentumos - egyedi fűszer - a paprika; A fűszerpaprika készítése; Leheletvékony csemege - a palacsinta; A borok királya, a királyok bora - a tokaji aszú; A barackpálinka

Ausztria  192
Mítosz és legenda - a bécsi kávéház; Kávéspecialitások; Különleges húsbontás - a marhahús; A marhahús osztrák bontása; Másolják, de utánozhatatlan - a bécsi szelet; Ausztria: a vadászparadicsom - a vadhúsok; A legfontosabb vadak vadászati időpontja; Vadételek; Úton a világhír felé - a bor; Osztrák borvidékek; Új bor, régi vendégszeretet - a Heuriger; Bécs - a bor városa; Harapnivalók a Heurigerhez; A virslibódé; Minden hizlal, am ízlik - a tésztafélék; Érzéki élvezet - a gombóc;  Szemleút a knédlikonyhában; Habhegység - a salzburgi galuska; Még egy kultikus csemege - a fánk; Folyékony nemes gyümölcs - az osztrák pálinka; A wachaui kajszibarack; Hercegi édesség - a Sacher-torta

Svájc  214
A legeslegjava - a svájci sajt; Az ementáli - a svájci sajt szimbóluma; Az ementáli készítése; Tipikusan svájci - a sajtfondü; Amit a fondüről tudni kell; Saját fondü minden kantonban; Raclette - az olvasztott sajt élvezete; Variációk tört krumplira - a rösti; Röstikompozíciók; Patakok és hegyi tavak ajándéka - a halak; A hegyi levegő ajándéka - a bündeni hús; Édesség, milliméter pontosan - a bázeli Leckerli; Édes finomságok; Az alpesi tej ajándéka - a csokoládé; Hogyan lesz a babból kakaó?; A praliné - a csokoládé-királynő; Svájci bonbonok; A szivarok; A Cohiba - Kuba válasza a Davidoffra; Szivarformátumok; A szivargyártó - a legfontosabb ember; Így kell szivarozni

Németország  232
A kenyérsütés világbajnoka - a kenyér és a zsemlék; Német kenyérfajták; Így készül a kovász; Így készül a zsemle; Kenyeres ételek; Kenyérfajták és péksütemények; A sertés bontása; A németek kedvenc háziállata - a sertés és húsa; A kolbász - minőség és sokoldalúság; Regionális kolbászspecialitások; A kolbászok csoportjai; Regionális hússpecialitások; Észak-Németország világhírű különlegessége - a kieli sprotni; Északi- és Keleti-tengeri halak a kereskedelemben; A vizek ajándékai - a lepényhal és a hering; Ezerarcú, életmentő zöldségféle - a burgonya; Harc az ínséggel; Amit a burgonyatermesztésről tudni kell; Burgonyaételek; Legkedveltebb zöldség - a káposzta; Német káposztafélék; Hajósok lakomája; A zöld konyha sokoldalúsága - a zöldségek; Szezonális zöldféle - a spárga; Német főtt tészta - a Spatzle; Sajtos Spatzle; Sok vitamin a kertből - az alma; Németország - almaország; Földieper és szilva;  Egy kis jólét - a sok jó sütemény; Tejszínhabbal legyen szíves - a torták; Gyümölcstorták; Mézeskalács és puszedli; A lübecki marcipán; Németország - a rizling hazája; A bor; Hogyan mérik a mustfokot?; Borok és ünnepek; Német borok és azok minősége; Német borvidékek; Sachsenhausen nevezetessége - Ebbelwoi, az almabor; Tisztaság és minőség - a német sör; A világ legnagyobb sörünnepe; 500 éves tisztasági törvény; Felső és alsó erjesztés; Észak-déli változatosság; A német sörfogyasztás szigetei; Német sörök; A német sör alkotórészei és készítésének menete; Helyi specialitások a sör mellé

Hollandia  280
Világszerte fogalom - a holland sajt; A sajt készítése; Szárazanyag- és zsírtartalom; Szerények, de laktatók - az egytálételek; A holland kuglóf - a poffert; A méret a lényeg - a palacsinta; Amit a heringről tudni kell; Egyben bekapni - a matjes; A tengerfenék kincse - a feketekagyló; Csemegetortácska - a limburgi vlaai; Kismamáknak: krentewegge; Holland édesség lesz belőlük - édesgyökér és gyömbér; Medvecukor, az élvezetek netovábbja; A gyömbér mint távol-keleti édesség; Mikulás süteménye - a speculaas; Egy kis desztillálás - a genever és a likőrök; Egy kupica genever; Híres likőrök

Belgium  302
A waterzooi; Angolna a zöldben; A pommes frites; Stoemp; A kagylók; Különböző ötletek a kagyló elkészítéséhez; A cikória; Kelbimbó és komlórügy; A szárnyasok; A szárnyasok osztályozása; Az ardenneki sonka; Vadételek az Ardennek hegyeiből; Sütés-főzés sörrel; A belga sörök; A lambic és a guezue; A trappisták söre; Trappista sörfőzdék; Az herve; A sajtok; A liege-i ostya; Belga pékáruk és ostyaspecialitások; A szirup; A praliné

Franciaország  330
A baguette; Vaj frissen fejt tejből; A croissant; A pastis; Hagyományos aperitifek; A pastis hozzávalói; A creme de cassis; Éti csiga a tányéron; Csigák a kereskedelemben; A homár; Híres homárételek; Az osztriga;  Osztrigafajták; Osztrigaméretek; Európában ismert osztrigafajok; Így kell felnyitni az osztrigát; A tenger gyümölcsei; A halak; Ételek ínyenceknek - egyben sütött halak, különleges kagylók; Bouillabaisse; A ringli; Az ajóka a kereskedelemben; A levesek; A szarvasgomba; Périgord tölgyesei - a fekete szarvasgomba hazája; Tudnivalók a szarvasgombáról; Pástétomok: a paté és a terrine; A libamáj; A libamáj minőségjegyei; A volaille de Bresse; Baromfifélék; Szárnyashúsból készült ételek; A traiteur; A traiteur csemegéi; A sonka és a kolbász; Sonkafélék; A szarvasmarha; A marhahús francia bontása; A minőségi marhahús kezelése; Szarvasmarhafajták; Marhahúsból készülő ételek; A sertés és a juh; Sertésfajták; Juhfajták; A choucroute; A zöldségek és a krumpli; Crudités - nyers zöldségek; Variációk krumplira; A saláták és az olaj; Olajfajták; Az ecet; Ecetfajták; A provence-i zöldfűszerek; A dijoni mustár; Mustárfajták; A quiche lorraine; A sajtok; Fromage frais - a friss sajt; A camembert; Fromages a croute fleurie - fehérpenészes lágy sajtok; Vacherin Mont d'Or; Fromages a croute lavée - pirosflórás lágy sajtok; A roquefort; Chévre - a kecskesajt; Nem hevített préselt sajtok; Hevített préselt sajtok; Áttekintés a francia sajtmárkákról; A bor; Borkategóriák; Palackformák; Alapszótár a borhoz; Bordeaux; Bordeaux-i szőlőfajták; Délnyugat-Franciaország; Burgundia; Beaujolais; Burgundiai szőlőfajták; Rhone vidéke; Provence; Korzika; Languedoc-Roussillon; Dél-franciaországi szőlőfajták; Loire vidéke; Elzász; Jura és Savoie; Loire-i szőlőfajták; Elzászi borajánlatok; A pezsgő; Kis pezsgőszótár; Ismert pezsgőmárkák; A cognac; Konyakkategóriák; Az armagnac; A fine; A marc; A gyümölcspálinkák; Pálinkának való bogyók, vadbogyók és gyümölcsök; Gyümölcspálinkák kisszótára;  Gyümölcspálinka-készítő régiók; A cidre; Almás desszertek; Szimfónia egy almához; A calvados; Édességek; A crepes; A legkedveltebb crepes-féleségek; A patisserie; A legfontosabb cukrászkrémek; A lyoni csokoládé; A nugát; Klasszikus cukrászati különlegességek

Spanyolország  440
A tapas; A sherry; Sherryfajták; Brandy de Jerez; Az ibériai sonka; A jamón iberico szeletelése és fogyasztása; A kolbászfélék; Különleges kolbászformák; A gazpacho; A húsok; Kis húslexikon; Levesek és egytálételek; A tojásételek; Kedvelt tortillák; A halak; Kedvelt halfajták; A tenger gyümölcsei; Halkonzervek; Halból és a tenger gyümölcseiből készült ételek; A rizs; Rizsfajták és -minőségek; A paella; A rizskészítés alapszabályai; A sáfrány; Sáfrányminőségek; Olívaolajféleségek; Az olívaolaj; A zöldségek; A sajtok; Spanyol sajtfajták; A gyümölcsök; Spanyolország gyümölcsösei; Desszertek és édességek; Rioja bora; Riojai borévjáratok; Minőségi kategóriák; Fontos szőlőfajták; A bor - spanyol borvidékek; A cava; Cavaminőségek; A sidra

Portugália  486
A petiscos és a salgados; Salgados - pástétomos táskák; Petiscos - ínyenc falatok; A caldo verde; Kis zöldségszótár; Levesek és egytálételek; A szardíniák; A bacalhau; A halak és a tenger gyümölcsei; A portugál vizek kínálata; A húsok; A Denomonacao de Origen (DO) minősítésű portugál kérődző háziállatok; Kis hússzótár; Kolbászok és sonkák; A kenyér; Az olívaolaj; A piri-piri és egyéb fűszerek; A sajtok; Portugál sajtféleségek; Édességek, sütemények; Finom sütemények és apró kalácsok; Magok és egyéb rágcsálnivalók; Gyümölcsök és diófélék; A méz; A vinho verde; Portugál borvidékek; Borkategóriák; A portói bor; A madeira; Kiváló madeiraborok

Olaszország  516 
A kenyér; Kenyérspecialitások; A pizza; A pármai sonka; San Daniele sonkája; Az antipasti; A száraztészta; Tésztamártások; Melyik mártás milyen tésztához illik?; A friss tészta; Így készül a ravioli; Így készül a tortellini; A gnocchi; A polenta; A parmigiano-reggiano; A pecorino; A gorgonzola; Olasz sajtfajták; A levesek; A pacal; A rizs; Rizsfajták; A salumi; A szalámifélék; Az olasz sertések; Szalámikülönlegességek; A húsok; A marhahús bontása olasz módra; Kis hússzótár; A szárnyasok; Kis szárnyaslexikon; A vadhúsok; A halak és a tenger gyümölcsei; Kislexikon a halakról és a tenger gyümölcseiről; A zöldségek; Kis zöldséglexikon; Mi a frittata?; A vargánya; A szarvasgomba; Az olívaolaj; Különböző minőségű olívaolajok; Insalata - a saláta; Az édességek; Kedvelt édességek; A panettone; A gelati; Olasz fagylaltok a legkedveltebb ízesítésekkel; Az aceto balsamico; A borok; Borkategóriák; Fontos szőlőfajták; Olasz borvidékek; Brunello di Montalcino; A vin santo; A grappa; A Campari; Aperitifek és gyomorerősítők; A caffe espresso

Görögország  588
A mezedesz; A levesek; A pita és a fillo; A zöldségek; A halak és a tenger gyümölcsei; Elkészítési módok; A húsok; A sajtok; A görög húsvét; Az uzo; Digesztívek; A recina; Szőlőtermesztés; A likőrborok; Szőlőfajták, szőlőtermő és bortermelő vidékek; Édességek és a kávé; Kedvelt édességek

Törökország  610
A lepénykenyér; A meze;Tipikus török előételek; A yufka, a bulgur és a rizs; A raki; A zöldségek; A halak; Három tenger halai; A húsok; A joghurt és a sajtok; Török sajtfajták; Édességek sok mézzel; Az édességek és desszertek "fellegváraiˇ; A tea és a teázók


Kinyit
most van szezonja

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Lakoma Lakoma
Szerző: Váncsa István
Kiadó: Vince Kiadó (2010)

Váncsa István új szakácskönyve a Lakomacímű sorozat első darabja, amely a Mediterráneumból a görög,...

Csizma az asztalon Csizma az asztalon
Szerzők: Illés Andrea, Repka Noémi
Kiadó: Scolar Kiadó (2012)

Csizma az asztalon. Furcsa látvány, metaforában megfogalmazva, mégis éppen ez szakácskönyvünk célja: az...

Sajtok kézikönyve Sajtok kézikönyve
Kiadó: Alexandra Kiadó (2012)

A sajtok íz- és aromavilága lenyűgözően gazdag. Ez az átfogó kézikönyv több mint száz népszerű...

Firenze - ízek városa Firenze - ízek városa
Kiadó: Holnap Kiadó (2007)

Az olasz város és az olaszok kultúrtörténetébe nyerhetünk bepillantást, mindezt a sajátos és híres olasz...

A világ fűszerei a kertben és a konyhában A világ fűszerei a kertben és a konyhában
Szerző: Beutner, Brigitte
Kiadó: Cser Kiadó (2007)

A könyv hobbikertészeknek ad útmutatót kerttervezéshez, növénytermesztéshez, növényápoláshoz, és a...

Spanyol konyha Spanyol konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége....

A tökéletes ebéd A tökéletes ebéd
Szerzők: This, Hervé, Monchicourt, Marie-Odile
Kiadó: Akadémiai Kiadó (2010)

A „molekuláris gasztronómia” meglehetősen komolyan hangzik, pedig egyszerűen csak a főzésről szól; és...

Klasszikus curryételek Klasszikus curryételek
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

Ebben a kis receptkönyvben szinte az összes klasszikus curryétel megtalálható, Indiából, Thaiföldről,...

Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
Szerkesztők: Bowring, Jane, Price, Jane
Kiadó: Vince Kiadó (2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a...

Megkóstoltam Itáliát Megkóstoltam Itáliát
Szerző: Seres Attila
Kiadó: Palatinus Kiadó (2003)

A könyv egyfajta gasztronómiai utazás időben és térben. Az élvezetes stílusban megírt útibeszámoló persze...

Sajtok a világ minden tájáról Sajtok a világ minden tájáról
Szerző: Paul-Pössler, Ute
Kiadó: Kossuth Kiadó (2005)

A gyönyörű színes képekkel illusztrált kötet megismertet a sajt kultúrtörténetével, bepillantást nyújt a...

Prágai kocsmakalauz Prágai kocsmakalauz
Szerző: Hagymásy András
Kiadó: Alinea Kiadó (2008)

Könyvem személyes élmények, tapasztalatok alapján készült, s azon túl, hogy reményeim szerint kellemes...

Édességek és készítésük titkai Édességek és készítésük titkai
Szerző: Disdier, Guy
Kiadó: Delta 2000 Kiadó (1993)

Az édességeknek, e csodálatos szín, íz- és illatkompozícióknak kevesen tudnak ellenállni. A könyvünkben...

99 leves 33 színes ételfotóval 99 leves 33 színes ételfotóval
Szerzők: Hemző Károly, Lajos Mari
Kiadó: Corvina Kiadó (1989)

A "fazék" szóhoz - amelyben több-kevesebb lével főzzük az ételt - a világ minden nyelvén, olykor régen...

Gasztronómiai szótár Gasztronómiai szótár
Szerzők: Hadoke, Mike, Kerndter, Fritz
Kiadó: Grimm Kiadó (2008)

Összesen mintegy 2500 aktuális szakkifejezés. Szakterületek: általános gasztronómia, elkészítési módok...

Ezerízű Kína Ezerízű Kína
Szerző: Terebess Gábor
Kiadó: Helikon Kiadó (1986)

"Ez a könyv - mondja érdekfeszítő művéről a szerző, aki maga is hosszabb ideig élt a Távol-Keleten -...

Végigettem Indiát Végigettem Indiát
Szerző: Banerji, Chitrita
Kiadó: Tericum Kiadó (2009)

India kulturális, történelmi és művészeti kincsek tárháza, minden utazót elbűvöl. De ismerjük-e ennek az...

A tökéletesség nyomában A tökéletesség nyomában
Szerző: Blumenthal, Heston
Kiadó: Alexandra Kiadó (2010)

Heston Blumenthal, a világ egyik legelismertebb séfje, hírnevét éttermében, a neves The Fat Duckban alapozta...

Francia sajtok Francia sajtok
Szerkesztő: Dei, Serena
Kiadó: Alexandra Kiadó (2004)

Franciaországot mindig is a sajtok szülőhazájának tekintették, hiszen ízlésnek és ízlelésnek megfelelő...

Kapcsolódó cikkek