Befőzés

Lekvárok, savanyúságok, mártások, italok

Befőzés
Befőzés
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kedvezményes vásárlás
Szerző:
Kiadó: Corvina Kiadó
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 64
ISBN: 9631358339
"A könyvben szereplő összes befőtt, lekvár és savanyúság már bizonyított, hiszen egy részük a nagymamám féltve őrzött régi receptje, más részük pedig újfajta, modern, de kipróbált készítmények receptje, sokuk a saját kísérletezésem eredménye. Receptkönyvem írásakor két dologra törekedtem: egyrészt a kiskerttulajdonosokra való tekintettel igyekeztem a kertben megtermő gyümölcsök és zöldségek tartósításának módját megadni, másrészt figyelembe vettem, hogy manapság semmi sem olcsó. Tehát amit csak lehet, érdemes ehetővé és eltarthatóvá tenni. Könyvem segítséget ad ahhoz, hogy a hétköznapi nyersanyagokat ünnepi csemegévé vagy kiegészítő fogássá varázsoljuk." (a Szerző)
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Bevezető   5
Befőzés otthon  6
Tartósítás fagyasztással  10
Szárításos tartósítás  12
Édességek   13
Lekvárok, dzsemek  13
Befőttek  20
Egyéb gyümölcskészítmények  25
Sósságok  32
Zöldségek ételekhez  32
Savanyúságok és saláták zöldségből  35
Savanyúságok zöldségből  46
Fűszermártások húsok és zöldségek mellé  52
Gyümölcsecetek és ételízesítők  55
Italok  59
Receptmutató  62
 


Kinyit
tippek, fortélyok

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Télire finomat Télire finomat
Szerző: Koronczai Magdolna
Kiadó: Kossuth Kiadó (1993)

A nyári és kora őszi hónapok ontják a sok zamatos és vitamindús gyümölcsöt, zöldségfélét. Érdemes a...

Modern befőzés Modern befőzés
Szerző: Halmos Mónika
Kiadó: Pannon Literatúra Kiadó (2005)

Ha le is maradtunk az idei befőzőszezonról, nem kell jövő őszig várni néhány üveg finom lekvár...

Rakjuk el télire Rakjuk el télire
Szerző: Dr. Erdélyi Lajosné
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó (1983)

Mi indokolja a házi tartósítást? Mindenekelőtt az otthoni befőzés hagyományai. Sok tapasztalat, megfigyelés...

Befőzés Befőzés
Kiadó: Kossuth Kiadó (2014)

Szeretnéd házilag eltett finomságokkal kényeztetni a családot, de fogalmad sincs, hogyan kezdj hozzá? Ebből...

Régi idők receptjei Régi idők receptjei
Szerzők: Lejtényi Éva, Waldhauser György
Kiadó: Black & White Kiadó (2002)

A főzés művészet. A tudás semmit sem ér tehetség nélkül. Nem véletlen, hogy nagy színészek, sportolók...

A legfinomabb befőttek és lekvárok A legfinomabb befőttek és lekvárok
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2011)

A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

33 befőzés 33 befőzés
Szerző: Hargitai György
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2006)

em mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben...

Aszalt gyümölcsök és zöldségek Aszalt gyümölcsök és zöldségek
Szerzők: Günther, Sigrid, Lipp, Eva Maria
Kiadó: Cser Kiadó (2008)

A táplálkozástudomány mai korszerű ismeretei szerint a szárítás és aszalás -csakúgy, mint korábban- a...

Szószok nagykönyve Szószok nagykönyve
Szerzők: Atkinson, Katherine, France, Christine, Mayhew, Maggie
Kiadó: Kossuth Kiadó (2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és...

Befőzés Befőzés
Szerző: Eisenstock Ildikó
Kiadó: Cser Kiadó (2010)

A befőzés nem boszorkányság, vagy ráérő nagymamáknak való unalmas, hosszadalmas feladat, hanem szép és...

Aszalás, kandírozás Aszalás, kandírozás
Szerző: Tóth M. Ildikó
Kiadó: Kossuth Kiadó (1992)

A gyümölcsök, zöldségek, levélfűszerek tartósításának természetes és olcsó módja az aszalás,...

Az Ínyesmester éléskamrája Az Ínyesmester éléskamrája
Szerkesztők: Akantisz Gézáné, Dr. Sárkány Pál, Lelkes Lajos, Siklós Olga
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó (1978)
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
Szerkesztő: Tóth Emese
Kiadó: Kossuth Kiadó (2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve...

Befőzés Befőzés
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2003)

Nem lehet mindent megvásárolni, hanem saját magunknak kell elkészíteni. A magas gyümölcstartalmú dzsemek,...

Kapcsolódó cikkek