Al dente

Gasztronómiai kalandozások Itáliában

Al dente  
Al dente
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Tericum Kiadó
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 376
ISBN: 9639633551
A kötet anekdoták, történelem és ételek pikáns keveréke. Remek olvasmány bárkinek, aki szereti Olaszországot és az olasz konyhát. Az angol szerző nem könnyű, ám annál élvezetesebb vállalkozásba fog: végigjárja Itália ismert és kevésbé ismert vidékeit, hogy felfedezze az ország legnagyszerűbb kincseit: az ételek és ízek kavalkádját. Genova, Pisa, Amalfi, Róma, Szardínia, Ischia: fantasztikus, változatos világ ez, városról városra, más-más kínálattal. William Black vállalkozó kedvű utazó, végigkóstolja az adott vidékre leginkább jellemző ételeket, legyen az szamárhúsos szósszal készült tészta, szélben szárított tonhal, békarizottó vagy fáradt tehenek tejéből készült érett sajt. Azonban nem csak eldugott városkákban kutatja az autentikus olasz ízeket. Comacchióban angolnát, Rómában töltött cukkinivirágot, Szicíliában pisztáciaszószos penne tésztát eszik, Torinóban isteni kávét iszik. A sajátságos angol humorral fűszerezett kötet magával ragadó gasztronómiai útikönyv megannyi ínycsiklandó recepttel és kultúrtörténeti érdekességgel.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

A szárazföld
Torino
Alba
Livorno
Genova
Vercelli
Róma
Gaetától Nápolyig
Comacchio

A szigetek
Szardínia
San Pietro
Szardínia II.
Mussolini bosszúja
Ischia
Szicília
Lipari
Stromboli

A szárazföld
Amalfi
Al dente
Pisa

Receptek
Agnolotti, Fimamziera alla piemontese, Jerusalem artichoke Bagna caoda, Bagna coada, Tajarin with truffles, Cacciucco livornese, Torta di ceci, Torta pasqualina, Focaccia al formaggio, Pan dolce, Panissa, Fiori di zucca ripieni, Carciofi all giudea, Aliciotti con individia, Tiella, Brodetto all comacchiese, Polpo con l'agliata, Stracotto d'asino, Torta de menjar blanc, U belu, Pane fratau, Ministru, Coniglio all'ischitana, Gelato al pistacchio, Penne al pistacchio, Neputeddata, Nacatuli, Mostarda, Sfinci di fichi d'India, Pasta al forno, Ciceri e tria, Mdunderi di ricotta, Zuppa pisana.
 


 


Kinyit
facebook