Tésztalexikon

A szeretet apró megnyilvánulása

Tésztalexikon  
Tésztalexikon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerzők: ,
Kiadó: M-Érték Kiadó
Kiadás éve: 2007
Oldalszám: 299
ISBN: 9789639693166
Tudja-e, hogy a tészta a boldogság forrása? Megtudjuk, milyen fontos szerepe van a tésztának a konyhaművészetben. Hitek és tévhitek a tészta fogyasztásával kapcsolatban. Készítsük el saját házi tésztánkat a könyv útmutatása alapján. Tésztalexikon A-tól Z-ig. A tészta elkészítése, tálalása, fogyasztása, tárolása. Klasszikus receptek olaszországi túrával egybekötve. A nagyvilág tésztaspecialitásai.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Helyi ízek
A tészta - Olaszország kicsinyített mása
A tészta jótékony hatása
A tészta története
A tésztakészítés alapjai
Friss tészta
Száraztészta
Rövid tésztaábécé
Tésztafőzés és tésztaevés
Tésztafőzés
Pasta al dente - a tökéletes tészta
A tészta megfelelő tálalása
Pane - kenyér
A megfelelő bor
A tészta tárolása és újramelegítése
A mártások legfontosabb alapanyagai
Olaj és ecet
Zöldségek
Gyógy- éd fűszernövények
Egyéb alapanyagok
Sajtok
A házi készítésű tészta
Konyhai eszközök
Pasta fatta in casa - házi tészta
Színes tészták
Töltött tészták
Gnocchi
Klasszikus tésztaételek
Helyi specialitások
Tészták a nagyvilágból
 


 

 

 

 

 

 

 

 


Kinyit
ételfotó