Mexikói ízek

Mexikói ízek  
Mexikói ízek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó
Kiadás éve: 2000
Oldalszám: 64
Nagyon meglepődik, aki azt képzeli, hogy a mexikói konyha nem más, mint chili con carne, guacamole és taco. A fenti három örök kedvenc természetesen nem hiányozhat e receptkönyvecskéből, de sok mást is találhatunk benne. Kitűnőek a csirke- és halételek, a fűszerekkel, friss zöldnövényekkel ízesített levesek, mártások, húsételek, a tengernyi friss, érdekes zöldségétel és saláta. Az elsősorban csokoládéval, fahéjjal készült mexikói desszerteket is érdemes kipróbálni. Bár a mexikói ételek többsége csípős, a receptekben saját ízlésünkhöz igazíthatjuk a csípős chilipaprika mennyiségét.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Mi található egy mexikói éléskamrában?  2
A mexikói konyhában használatos hozzávalók többsége jól ismert és készen kapható. Kivétel talán csak a készen kapható tortilla és a friss jalapeno chilipaprika lehet, mivel ezeket rendszerint csak a specialitásokra szakosodott boltok tartják.

Előételek és levesek 5
A chilipaprika intenzív használata miatt a mexikói ételek csaknem mindegyike igencsak csípős. Az alábbi előételek és levesek célja, hogy ízlelőbimbóinkat kissé megbizseregtessék.

Bárány-, marha- és sertéshúsból készült ételek 17
A mexikói húsételek fűszeresek, ízletesek, fűszerezésükben a fahéj és a római kömény jellegzetes, kellemes íze az uralkodó.

Tengeri ételek 29
A mexikóiak imádják a halféléket. A halból, kagylóból készült ételek mindig frissek, elkészítésük egyszerű és igen gyors.

Csirkeételek  37
A mexikói módra készült csirke legtöbbünk számára újdonság lesz - különösen a szokatlan, mégis meglepően ízletes csokoládés csirke ízkombinációja.

Saláták és zöldségfélék  45
A legtöbb mexikói zöldségétel tortillával körítve önálló fogáként is tálalható.


Kinyit
recepttár

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Mexikói konyha Mexikói konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti...

Salsák Salsák
Szerzők: Schmidt, Claudia, Kay-Henner Menge
Kiadó: Holnap Kiadó (2006)

Mexikóban és a karibi országokban a salsa ugyanúgy tartozik az ételekhez, mint nálunk a vaj a kenyérhez. Ennek...

Mexikói konyha lépésről lépésre Mexikói konyha lépésről lépésre
Szerzők: Mas, Teresa, Gandara, Inés, Gómez, Maria Jose, Esteve, Jorge, Cuesta, Pepe
Kiadó: HVG Kiadó (2011)

A mexikói konyhaművészet gyökerei még a Kolumbusz előtti kultúrákból erednek. Máig megőrizte e régi korok...