Mexikói ízek
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó
Kiadás éve: 2000
Oldalszám: 64
Hozzászólás beküldése:
Bejelentkezés vagy regisztráció
Kiadó: Vince Kiadó
Kiadás éve: 2000
Oldalszám: 64
Nagyon meglepődik, aki azt képzeli, hogy a mexikói konyha nem más, mint chili con carne, guacamole és taco. A fenti három örök kedvenc természetesen nem hiányozhat e receptkönyvecskéből, de sok mást is találhatunk benne. Kitűnőek a csirke- és halételek, a fűszerekkel, friss zöldnövényekkel ízesített levesek, mártások, húsételek, a tengernyi friss, érdekes zöldségétel és saláta. Az elsősorban csokoládéval, fahéjjal készült mexikói desszerteket is érdemes kipróbálni. Bár a mexikói ételek többsége csípős, a receptekben saját ízlésünkhöz igazíthatjuk a csípős chilipaprika mennyiségét.
Kapcsolódó receptek
Kapcsolódó könyvek

Szerzők: Schmidt, Claudia, Kay-Henner Menge
Kiadó: Holnap Kiadó (2006)
Mexikóban és a karibi országokban a salsa ugyanúgy tartozik az ételekhez, mint nálunk a vaj a kenyérhez. Ennek...

Kiadó: Vince Kiadó (2011)
A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti...

Szerzők: Mas, Teresa, Gandara, Inés, Gómez, Maria Jose, Esteve, Jorge, Cuesta, Pepe
Kiadó: HVG Kiadó (2011)
A mexikói konyhaművészet gyökerei még a Kolumbusz előtti kultúrákból erednek. Máig megőrizte e régi korok...