Hűtés a háztartásban

Hűtés a háztartásban  
Hűtés a háztartásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadás éve: 1975
Oldalszám: 177
ISBN: 963-10-0655-7
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Bevezetés

7

Meleg-hideg; melegítés (hőközlés) - hűtés (hőelvonás)

8

Hőmérséklet és mérése, hőmérő

10

Hőmennyiség és egysége

13

Halmazállapot-változások, rejtett hő, forráspont, fagypont

16

Hőáramlás

20

A hűtés szárító hatása

22

Az élelmiszerek hűtéssel való tárolásának alapjai

24

Gyorsan romló élelmiszereink

25

Az élelmiszerek romlásának okai és okozói

27

Az élelmiszerek fizikai sérülései
27
Az élelmiszerek vegyi átalakulása
28
A mikroorganizmusok elszaporodása az élelmiszerekben
29

A hőmérséklet-változás hatása a mikroorganizmusok életműködésére

31

A hűtés hatása az élelmiszerek vitamintartalmára

36

A hűtőlánc

38

Hűtendő élelmiszer - gyorsfagyasztott élelmiszer

42

A háztartási élelmiszer

46

A háztartási hűtőszekrény elterjedtsége és gazdasági jelentősége

50

A háztartási hűtőszekrény Magyarországon

54

A háztartási hűtőszekrény szerkezeti felépítése

57

A hűtőkészülékek

70

Hűtőközegek
72
A kompresszoros hűtőkészülékek
77
Az abszorpciós hűtőkészülékek
86
Automatikus (szakaszos) működés és a hőmérséklet-kapcsoló (termosztát)
94

A háztartási hűtőszekrény üzem közbeni viselkedése

101

A hűtőszekrény lehűlése, az első jégfagyasztás
103
Energiafogyasztás
104
Hőmérsékleteloszlás a normál hűtőtérben
106
Ajtónyitások hatása
109
Az üzemi körülmények megváltoztatásának hatása
113

A háztartási hűtőszekrény mint villamos készülék

120

Életbiztonság, érintésvédelem
120
Háztartási hűtőszekrények villamos kapcsolási vázlata
125

A hűtőszekrény kiválasztása, elhelyezése és használatbavétele

130

Milyen űrtartalmú hűtőszekrényt vegyünk?

131

Hány csillagos típust válasszunk?

133

Abszorpciós? Kompresszoros?

134

Küllem, belső berendezés, tartozékok

137

A felállítás helyének kiválasztása

140

Mire ügyeljünk vásárláskor?

142

Üzembehelyezés

144

Üzemeltetés, karbantartás

147

Leolvasztás

150

Jégkészítés

153

Üzemzavar, hibafelismerés, hibabejelentés

155

Hirtelen jelentkező üzemzavarok

159

Fokozatosan észlelhető üzemzavarok

164

Hogyan jelentsük az észlelt üzemzavart a szervíznek?

165

Hogyan és mennyi ideig tárolhatjuk a különféle élelmiszereket a háztartási hűtőszekrényekben?

167

A berakodás alapszabályai

168

Mennyi ideig tárolhatjuk a különféle élelmiszereket a hűtőszekrényben?

174

Irodalom

177


Kinyit
recept beküldése