Húsz ország konyhája

Dél-amerikai, afrikai, ázsiai ételek-italok

Húsz ország konyhája  
Húsz ország konyhája
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Európa Könyvkiadó
Kiadás éve: 1985
Oldalszám: 401
ISBN: 963-07-4121-0
Húsz évig élt távol Európától a szerző, és húsz év alatt három világrész húsz országának több ezer étel-ital receptjét gyűjtötte össze - tanzániai háziasszonyoktól, brazíliai szakácsoktól, thaiföldi halászoktól, dél-amerikai, afrikai, ázsiai barátaitól. S gyűjtött nemcsak a szájnak, hanem a szemnek is: színességükben vagy csak különösségükben vonzó tálalási szokásokat, ősi és távoli terítési módokat, meglepő vendéglátódivatokat. Kivált a trópusi konyhaművészet érdekelte, húsz év hétköznapjai rá is kényszerítették, hogy megismerkedjen az afrikai piacokkal, nyersanyagokkal; ebben a könyvben tehát forró égövi ételek-italok szerepelnek. De ezeknek nagy része természetesen alapjában véve egyszersmind mérsékelt égövi eledel is, s a szerző gondosan ügyelt rá, hogy néhány egzotikus érdekességtől eltekintve olyan anyagokra építse fel receptjeit, amelyekhez mi is hozzájuthatunk. A mintegy ezer receptben a konzervatív ízlésűek számtalan ismerős ízt találnak, a vállalkozó kedvűek pedig sok kellemes eredménnyel kecsegtető kísérletezési lehetőséget.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Latin-Amerika

Mexikó

Bevezető
17
Előételek
19
Levesek
22
Főételek
23
Saláták
28
Mártások, köretek
29
Desszertek és egyéb
30

Kuba

Bevezető
35
Előételek
37
Levesek
39
Főételek
40
Köretek
47
Saláták
49
Édességek és egyéb
50

Brazília

Bevezető
55
Előételek
58
Leves
61
Főételek
61
Mártások és köretek
65
Saláták
68
Desszertek és egyéb
69

Argentína

Bevezető
73
Előétel
75
Levesek
75
Főételek
77
Saláták
84
Mártások és köretek
85
Desszertek és egyéb
87

Afrika

Etiópia

Bevezető
93
Előételek
96
Levesek
98
Főételek
99
Saláta
104
Mártások és köretek
104
Desszertek és egyéb
105

Tanzánia

Bevezető
111
Előételek
114
Levesek
115
Főételek
116
Saláták
122
Mártások és köretek
123
Desszertek és egyéb
124

Nigéria

Bevezető
131
Előételek
133
Levesek
134
Főételek
135
Saláták
140
Mártások és köretek
141
Desszertek és egyéb
143

Ghána

Bevezető
147
Előételek
149
Levesek
150
Főételek
151
Saláták
156
Mártások és köretek
156
Desszertek és egyéb
157

Elefántcsontpart

Bevezető
165
Előételek
167
Levesek
169
Főételek
171
Saláták
176
Mártások, köretek
176
Desszertek és egyéb
178

Marokkó

Bevezető
181
Előételek
183
Levesek
185
Főételek
186
Saláták
191
Köretek
192
Desszertek és egyéb
193

Tunézia

Bevezető
197
Előételek
199
Levesek
201
Főételek
202
Saláták
207
Desszertek és egyéb
208

Egyiptom

Bevezető
211
Előételek
213
Levesek
215
Főételek
216
Mártások, köretek
222
Saláták
223
Desszertek és egyéb
224

Ázsia

Libanon

Bevezető
231
Előételek
233
Levesek
236
Főételek
237
Saláták
241
Mártások és köretek
242
Desszertek és egyéb
244

Irak

Bevezető
249
Előételek
251
Levesek
252
Főételek
253
Saláták
259
Mártások, köretek
259
Desszertek és egyéb
261

Kuwait

Bevezető
263
Előételek
264
Levesek
267
Főételek
268
Mártások, köretek
273
Saláták
274
Desszertek és egyéb
275

Irán

Bevezető
279
Előételek
281
Levesek
283
Főételek
284
Saláták
290
Mártások, köretek
292
Desszertek és egyéb
293

Srí Lanka

Bevezető
297
Előételek
299
Leves
301
Főételek
301
Mártások, köretek
305
Saláták
307
Desszertek és egyéb
310

India

Bevezető
315
Currykhez való köretek
318
Előételek
319
Levesek
320
Főételek
321
Saláták
327
Köretek
329
Desszertek és egyéb
331

Indonézia

Bevezető
339
Előételek
341
Főételek
343
Saláták
350
Köretek és mártások
352
Desszertek és egyéb
355

Thaiföld

Bevezető
359
Előételek
362
Levesek
362
Főételek
364
Köretek, mártások
370
Saláták
373
Desszertek és egyéb
374

Kinyit
lexikon