Házi tartósítás és fagyasztás

Házi tartósítás és fagyasztás  
Házi tartósítás és fagyasztás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás éve: 1991
Oldalszám: 93
ISBN: 963-234-496-0
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Bevezető

5

Tartósítás és romlás

6

A tartósításhoz szükséges eszközök, felszerelések, segédanyagok

10

Eszközök, felszerelések

10

Segédanyagok

15

Gyümölcskészítmények

23

Befőttek

23

Birsbefőtt
24
Cseresznyebefőtt
24
Kajszibefőtt
25
Körtebefőtt
26
Meggybefőtt
27
Őszibarackbefőtt
28
Szilvabefőtt
29
Szőlőbefőtt
29
Vegyes gyümölcsbefőtt
30
Zölddió-befőtt
30

Dzsemek (darabos gyümölcsízek)

31

Almadzsem
32
Kajszidzsem
32
Őszibarackdzsem
33
Szamócadzsem
34
Szilvareszter
35

Gyümölcsízek, lekvárok

35

Kajsziíz
36
Kajsziíz gyors eljárással
37
Szilvalekvár
37

Gyümölcskocsonyák, -sajtok

37

Almakocsonya
37
Birssajt I.
38
Birssajt II.
39
Ribiszkekocsonya
39

Gyümölcsök tartósítása ételekhez, süteményekhez

40

Alma réteshez
40
Cseresznye, meggy saját levében
41
Meggy nyersen eltéve
41
Szilva nyersen eltéve
42

Gyümölcslevek

42

Természetes tisztaságú gyümölcslevek
43
Rostos gyümölcslevek
49
Rostos lé paradicsomból
49

Gyümölcsszörpök

50

Feketeribiszke-szörp
51
Málnaszörp
51
Meggyszörp
52
Szamócaszörp
52
Narancsízű szörp
52

Zöldségkészítmények

53

Fűszeres paradicsom (ketchup)

54

Leveszöldség sóban eltéve

54

Zöldbab

55

Zöldborsó

55

Savanyúságok

57

Csemegeuborka
57
Kovászos uborka
59
Paradicsom alakú paprika
60
Vörös káposztával töltött paprika
61
Savanyított káposzta
62
Savanyított fejes káposzta
64

Szárított, aszalt termékek

66

Aszalt gyümölcsök

69

Szárított zöldségek

70

A szárított és aszalt készítmények felhasználása

71

A tartósított termékek tárolása

72

Fagyasztott termékek

74

Előkészítés fagyasztásra

75

Gyümölcsök fagyasztása

76

Zöldségfélék fagyasztása

79

Egyéb termékek fagyasztása

82

A fagyasztott termékek tárolása

86

A fagyasztott termékek felengedtetése

89


Kinyit
könyvek