Táplálkozásélettan

Az élelmiszer-tartósító ipar szempontjából

Táplálkozásélettan  
Táplálkozásélettan
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Élelmiszeripari és Begyüjtési Könyv- és Lapkiadó Vállalat
Kiadás éve: 1952
Oldalszám: 71
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Bevezetés

3

A táplálkozásélettan fogalma és tárgya

4

A táplálkozás célja és szükségessége

5

Az élelmiszerek csoportosítása táplálkozásélettani szempontból

6

Alaptápanyagok

7

Építő tápanyagok
7
Energiát adó tápanyagok
9

Védő tápanyagok

10

Az ember táplálkozásában fontos ásványi anyagok
11
Az ember táplálkozásában fontos vitaminok
17

Élvezeti szerek

25

Koffeintartalmú élvezeti szerek
25
Alkoholtartalmú élvezeti szerek
27
Alkoholmentes élvezeti szerek
29

Fűszerek

29

Tápanyagszükséglet

30

Az élelmiszerek értékadó tényezői

31

Az élelmianyagok energiaértéke
32
Az élelmianyagok biológiai értéke
34
Az élelmiszerek élvezeti értéke
36

Az ember tápanyagszükséglete és az ezt befolyásoló tényezők

36

Az életfolyamatok fedezésére szükséges energiamennyiség, az alap-anyagcsere
37
A munkavégzéshez kívánatos energiaszükséglet
38

A helyes táplálkozás alapelvei

40

A tartósító- és húsipari termékek szerepe a táplálkozásban

44

Az élelmianyagok változása a konyhai (ipari) feldolgozás alatt

45

Tartósított élelmiszerek táp- és biológiai értéke

48

Tartósított élelmiszerek táp- és biológiai értékének megóvása

51

A táplálkozás és az emésztés szervei, az emésztés biokémiája

52

Az emésztés szervei

53

Az emésztőkészülék feji és nyaki része
53
Az emésztőkészülék hasi és medencei része
56

Az emésztés biokémiai folyamata

60

Az emésztésben szereplő enzimek természete
61
A száj- és gyomorbeli emésztés
63
A bélben folyó emésztés
66
A felszívódott tápanyagok sorsa a szervezetben
68

Kinyit
twitter