Helyes ételtársítás

Az egészség záloga

Helyes ételtársítás  
Helyes ételtársítás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 127
ISBN: 97863095729
Nehéz feladat jól társítani élelmiszereinket? Nem könnyű, de kétségtelenül nehezebb megemészteni a rosszul összeválogatott ételeket! Ez a könyv hasznos útmutató, amely segítséget nyújt abban, hogy leggyakrabban fogyasztott ételeink egészségesebb formában kerüljenek az asztalunkra. Tanuljuk meg úgy összeállítani étrendünket, hogy ahhoz, hogy helyesen étkezzünk, ne kelljen lemondanunk a megszokott ízekről. Érezzük jól magunkat a bőrünkben és őrizzük meg alakunkat, egészségünket.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Életünk az ételünk

4

A méregtelenítés és a testsúly

5

Emésztés

5

Az emésztési folyamat

7

A táplálék útja

8

Egy élelmiszer, többféle tápanyag

9

Az étel minősége

13

A mennyiség mítosza

21

Az élelmiszerek összeállítása

22

Amit újra kellene tanulni, és amit el kellene felejteni

23

Mi a természetes élelem?

26

Az új táplálkozási modell

27

Régi rossz szokások: tészta és hús

28

Új étrend: kezdjük a vegyes salátával

29

Paradicsomos spagetti?

30

Fűszerezés és társítás

31

Tésztareceptek

32

Ismerjük meg jobban a gabonaféléket!

33

Hüvelyesek

34

A hús

35

Ha már a nemes proteinekről van szó

36

Gyümölcs jobb magában, mint rossz társítással

37

A savanyú, édes-savanyú és édes gyümölcsök

38

Az édesség ideje

39

Egytálétel: a nyerő megoldás

41

Nem könnyű jól társítani az ételeket

42

Az első számú alapszabály

43

Proteinek és proteinek

44

Amidok, zsírszegény fehérjék és zsírokban gazdag fehérjék

45

Miért együnk több gyümölcsöt és zöldséget?

47

Gyerekek: egy okkal több, miért ne együnk összevissza

48

Jó és rossz társítások

49

A gabonák és gabonatermékek

51

Fehér vagy teljes kiőrlésű kenyér?

57

A húsok

61

A hal

63

A tej

67

Sajtok

70

A tojás

73

A leggyakrabban fogyasztott hüvelyesek

75

Gyümölcs és zöldség

79

Aromák, fűszerek, gyümölcsök és zöldségek

82

A legismertebb tünetek és betegségek

A javasolt élelmiszerek

108

Receptek egy hétre

111

Hét jó étvágyú nap

112

Miért ne variálhatnánk a reggelit is?

125


Kinyit
könyvek