Háztartástan 12-13 éveseknek

Háztartástan 12-13 éveseknek  
Háztartástan 12-13 éveseknek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerzők: , ,
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadás éve: 1999
Oldalszám: 63
ISBN: 963-16-2341-6
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Bevezető

5

A család egészsége: személyi higiénia

6

A test tisztásn tartása

6

Bőrápolás

6

Hajgondozás

8

Fogápolás

8

Orr-, fül- és szemápolás

9

A tizenévesek kozmetikája

11

A tiszta öltözet

13

Néhány öltözködési szabály

13

A környezeti tisztaság

14

Környezethigiéné a lakóhelyen

14

A második otthon az iskola!

14

Hol kezdődik a lakáskultúra?

15

Táplálkozás

17

Magyar táplálkozási szokások a történeti időkben

17

A mai magyar táplálkozás

18

Tápanyagaink közelebbről

19

Fehérjék

19

Zsírok

21

Szénhidrátok

21

Vitaminok

21

Ásványi anyagok és nyomelemek

22

Komplettálás

22

Az ember napi energiaszükséglete

23

Ételsor tervezése

25

Konyhatechnikai eljárások

25

Előkészítő műveletek

27

Előkészítő műveletek

28

Kiegészítő műveletek

30

Befejező műveletek

31

A táblázatban szereplő ételek receptjei

33

Az ételkészítés helye és eszközei

35

Ruházkodás

38

A textíliák alapanyaga és felhasználása

38

A gépi varrás története

41

A varrógép részei

41

A varrógép használata és karbantartása

43

Varrási gyakorlatok

45

Munkaszervezés

49

A háztartási munkák fajtái

49

A teljesítőképesség alakulása

49

Munkamegosztás

50

A napi és a heti munkák tervezése és szervezése

50

A háztartási munka ésszerűsítésének lehetőségei

53

Tervezés és szervezés vendéglátáskor

55

Terítés

55

Tálalás

57

Az asztal leszedése

57

Egy kis étkezési illemtan

57

Pénzgazdálkodás a háztartásban

58

A háztartási jövedelmek összetétele

58

A háztartások kiadásai

59

A költségvetés készítésének lépései

61

Kiskerti ismeretek

62

A szobanövények gondozása, ápolása

62

A szobanövények átültetése

63

A kert szerepe életünkben

64


Kinyit
vegetáriánus ételek