Háztartástan 12-13 éveseknek

Háztartástan 12-13 éveseknek
Értékeld elsőként!





Írd a szövegdobozba az értékelésed, szöveges véleményedet!








Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadás éve: 1997
Oldalszám: 63
ISBN: 963-16-1069-1
Tartalomjegyzék
Bevezető |
5 |
A család egészsége: személyi higiénia |
6 |
A test tisztásn tartása |
6 |
Bőrápolás |
6 |
Hajgondozás |
8 |
Fogápolás |
8 |
Orr-, fül- és szemápolás |
9 |
A tizenévesek kozmetikája |
11 |
A tiszta öltözet |
13 |
Néhány öltözködési szabály |
13 |
A környezeti tisztaság |
14 |
Környezethigiéné a lakóhelyen |
14 |
A második otthon az iskola! |
14 |
Hol kezdődik a lakáskultúra? |
15 |
Táplálkozás |
17 |
Magyar táplálkozási szokások a történeti időkben |
17 |
A mai magyar táplálkozás |
18 |
Tápanyagaink közelebbről |
19 |
Fehérjék |
19 |
Zsírok |
21 |
Szénhidrátok |
21 |
Vitaminok |
21 |
Ásványi anyagok és nyomelemek |
22 |
Komplettálás |
22 |
Az ember napi energiaszükséglete |
23 |
Ételsor tervezése |
25 |
Konyhatechnikai eljárások |
25 |
Előkészítő műveletek |
27 |
Előkészítő műveletek |
28 |
Kiegészítő műveletek |
30 |
Befejező műveletek |
31 |
A táblázatban szereplő ételek receptjei |
33 |
Az ételkészítés helye és eszközei |
35 |
Ruházkodás |
38 |
A textíliák alapanyaga és felhasználása |
38 |
A gépi varrás története |
41 |
A varrógép részei |
41 |
A varrógép használata és karbantartása |
43 |
Varrási gyakorlatok |
45 |
Munkaszervezés |
49 |
A háztartási munkák fajtái |
49 |
A teljesítőképesség alakulása |
49 |
Munkamegosztás |
50 |
A napi és a heti munkák tervezése és szervezése |
50 |
A háztartási munka ésszerűsítésének lehetőségei |
53 |
Tervezés és szervezés vendéglátáskor |
55 |
Terítés |
55 |
Tálalás |
57 |
Az asztal leszedése |
57 |
Egy kis étkezési illemtan |
57 |
Pénzgazdálkodás a háztartásban |
58 |
A háztartási jövedelmek összetétele |
58 |
A háztartások kiadásai |
59 |
A költségvetés készítésének lépései |
61 |
Kiskerti ismeretek |
62 |
A szobanövények gondozása, ápolása |
62 |
A szobanövények átültetése |
63 |
A kert szerepe életünkben |
64 |
Kinyit