Dietetika
Egészségügyi szakiskolák tankönyve
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztrációTartalomjegyzék
Előszó a harmadik kiadáshoz |
5 |
Táplálkozásélettani ismeretek |
7 |
Alapfogalmak |
7 |
A diétás gyógykezelés célja és fejlődése |
8 |
Energiaforgalom és tápanyagszükséglet |
10 |
Fehérjék |
13 |
Szénhidrátok |
14 |
Zsírok |
17 |
Vitaminok |
18 |
Ásványi anyagok |
23 |
Víz |
27 |
Az emésztés |
29 |
Élelmezési alapismeretek |
34 |
Élelmianyagok - élelmiszerek |
34 |
Tej és tejtermékek |
34 |
Tojás |
37 |
Hús |
38 |
Zöldség- és főzelékek |
39 |
Gyümölcsök |
41 |
Sütőipari termékek |
42 |
Élvezeti szerek, szeszes és üdítőitalok |
44 |
Diétás konyhatechnika |
48 |
Konyhatechnikai eljárások |
48 |
Az ételek ízesítése |
50 |
Tálalás |
51 |
Betegétkeztetés |
52 |
Betegélelmezési rendszerek |
53 |
Betegségek étrendi kezelése |
56 |
A diéták felosztása |
56 |
Étrendi formák |
57 |
Gyógyintézeti alapétrend |
60 |
Energiagazdag étrend |
60 |
Energiaszegény étrend |
63 |
Fehérjegazdag étrend |
65 |
Fehérjeszegény étrend |
66 |
Zsírszegény étrend |
68 |
Szénhidrátgazdag étrend |
69 |
A cukorbetegségek étrendje |
70 |
Elektrolitszabályozó étrend |
75 |
Az egyes szervek betegségeinek étrendi kezelése |
78 |
A gyomor-bél rendszer betegségeinek étrendi kezelése |
78 |
Májbetegségek étrendje |
83 |
Epehólyag- és epeútbetegségek étrendje |
88 |
Hasnyálmirigy-betegségek étrendje |
89 |
A keringési rendszer megbetegedéseinek étrendje |
91 |
Vesebetegségek étrendi kezelése |
96 |
Endokrin betegségek étrendje |
100 |
A lázas beteg étrendje |
103 |
Mozgásszervi betegségek étrendje |
104 |
Sebészeti betegek étrendje |
106 |
Az élettani és a kóros terhesség étrendje |
108 |
Szemészeti betegek étrendje |
113 |
Bőrgyógyászati betegek étrendje |
115 |
Különleges étrendek |
118 |
Nyersétrend |
118 |
Liszt- és gluténérzékenység (cöliákia) diétája |
119 |
Tejcukorérzékeny betegek diétája |
120 |
Purinszegény diéta |
121 |
Vizsgálati étrendek |
122 |
A gyógyszeres kezelés és az étrend |
126 |
Mesterséges táplálás |
129 |
Gyógytápszerek |
131 |
Tápanyagtáblázat |
133 |
Javasolt irodalom |
152 |
Kinyit