A fiatalodás titka: makrobiotika

A fiatalodás titka: makrobiotika
Értékeld elsőként!





Írd a szövegdobozba az értékelésed, szöveges véleményedet!








Kiadó: Planétás Kiadó
Kiadás éve: 1991
Oldalszám: 136
ISBN: 963-7931-15-5
Tartalomjegyzék
Ajánló bevezető |
7 |
Üzen a Zen |
9 |
A gabonaevő ember = Harmónia |
11 |
A test a tudat placentája |
13 |
Az vagy, amit eszel |
15 |
A táplálkozás az önmegvalósítás útja |
15 |
Hogyan állítsuk össze étrendünket |
16 |
A szegények gazdagító tápláléka |
17 |
Miért főzzünk? |
19 |
A tűzről |
20 |
Vissza a hagyományokhoz |
22 |
"Ép" testben épp, hogy élek! |
23 |
Miért térnek át az emberek a makrobiotokára? |
24 |
Éljen a makrobiotika |
26 |
Gyógyítsd magad tudatos táplálkozással! |
26 |
Hétféle diéta |
30 |
A koplalásról |
34 |
Miért nem természetes az embernek a húsevés? |
36 |
Tej = élet, erő, egészség? |
40 |
Édes méreg |
42 |
Segíts magadon, különben nem segít senki más! |
45 |
Hogyan álljunk át a makrobiotikára? |
45 |
Vidáman, frissen! |
47 |
Hogyan rendezzük át konyhánkat és magunkat? |
49 |
A tűzhely |
51 |
A mélyhűtésről |
52 |
Főzőedény és -eszközök |
52 |
Tisztaság |
53 |
A hulladékok |
54 |
Embernek való táplálék |
55 |
Mit tartsunk az éléskamrában? |
57 |
Gabonák |
57 |
Hüvelyesek |
61 |
Zöldségfélék |
63 |
Olajos magvak |
63 |
A sózás |
65 |
Az édesítés |
66 |
Savanyítás |
67 |
Fűszerezés |
67 |
Átálláshoz ajánlott receptek |
70 |
Levesek |
70 |
Főételek |
76 |
Desszertek, édességek |
84 |
Átálláshoz ajánlott menü |
87 |
Makrobiotikus ételek, italok |
89 |
Levesek |
89 |
Főételek |
94 |
Desszertek, édességek |
104 |
Pástétomok, krémek |
108 |
Makrobiotikus menüajánlatok |
110 |
Italok |
111 |
Mit együnk reggelire, vacsorára? |
114 |
Különleges táplálkozási formák |
116 |
Mit egyen a férfi, a nő, a gyerek, az anyós? |
116 |
A terhességről |
116 |
A szoptatásról, a gyermek táplálásáról |
118 |
Idősebbek étkezése |
120 |
Az évszakok és az étkezések |
120 |
Mennyit együnk? |
121 |
Győz az egészség! |
122 |
Gyógyultak vallomásai |
122 |
Vírusos betegségek, AIDS |
125 |
Híres vegetáriusok |
126 |
Címek |
127 |
Mit hol szerezhetünk be? |
127 |
Irodalom |
133 |
Receptmutató |
134 |
Kinyit