Betegeink házi diétája

Betegeink házi diétája
Értékeld elsőként!





Írd a szövegdobozba az értékelésed, szöveges véleményedet!








Kiadó: Medicina Kiadó
Kiadás éve: 1961
Oldalszám: 508
Tartalomjegyzék
Előszó |
3 |
Néhány szó a szervezet tápanyag-szükségletéről |
5 |
A diétás étel elkészítésének módjai |
10 |
Háztartási tanácsok a diétás étrendek könnyebb elkészítéséhez és az ételek egészséges kezeléséhez |
17 |
Gyomor- és bélbetegségek |
|
Gyomorbetegségek |
23 |
A gyomorbetegek diétás étrendmintái |
31 |
Munkahelyre vihető ebédek mintái gyógyult fekélybetegek részére |
45 |
Pentzoldt-féle táblázat |
46 |
Bélbetegségek |
48 |
A bélhurut és a székrekedés diétás étrendmintái |
51 |
Receptek |
69 |
A máj és az epeutak betegségei |
|
A máj és az epeutak betegségei |
121 |
A máj- és epeutak diétás étrendmintái |
126 |
Munkahelyre vihető diétás ételminták és fontos tudnivalók az üzemi konyhán fogyasztott ételekről |
140 |
Olajjal készített ebéd- és vacsora-ételminták |
145 |
Receptek |
150 |
Szív- és érbetegségek |
|
Szív- és érbetegségek |
179 |
A szív- és érbetegségek diétás étrendmintái |
185 |
A magasvérnyomás ditétás étrendmintái |
191 |
Az ételek elkészítése |
196 |
Olajjal készített ebéd- és vacsoraételminták |
198 |
Receptek |
203 |
Vesebetegségek |
223 |
Heveny és idült vesebetegségek diétás étrendmintái |
227 |
Az ételek elkészítése |
229 |
Étrendminták |
233 |
Munkahelyre vihető ételek |
240 |
Receptek |
241 |
Cukorbaj |
|
Cukorbaj |
257 |
Élelmiszertáblázatok |
266 |
Cukorbetegek diétás étrendmintái |
275 |
Más betegségben szenvedő cukorbeteg diétája |
283 |
Változatos, gyorsan készíthető levesek cukorbetegek részére |
284 |
Szénhidrát- és fehérjeértékkel kiszámított ételek elkészítési módja |
286 |
Tartósítás a cukorbetegek étrendjéhez |
293 |
Receptek |
300 |
Fogyasztó és hizlaló diéta |
|
Fogyasztó diéta |
319 |
Nyersétrendek |
322 |
Az ételek elkészítése |
323 |
Fogyasztó étrendminták |
329 |
Hizlaló diéta |
337 |
Hizlaló étrendminták |
339 |
Receptek (fogyasztók) |
342 |
Receptek (hizlalók) |
351 |
Az otthon diétás kiskönyve |
|
Étrendi tanácsok lázas és lábadozó, dolgozó tbc-s betegek, száj-, nyelőcső-, torokbetegségek, terhes nők, gyermekbetegek, öregek, rákbetegek, mozgásszervi betegek és a pajzsmirigy fokozott működésében szenvedő betegek ellátásához) |
|
Lázas és lábadozó betegek otthoni diétás ellátása |
365 |
Receptek |
367 |
Tüdőbetegségben szenvedők otthoni ellátása |
375 |
Receptek |
381 |
Munkahelyre vihető ételek receptjei |
391 |
A száj, a nyelőcső és a torok betegségei |
397 |
Receptek |
402 |
Gyermekbetegek étrendjének konyhatechnikai szempontjai |
411 |
Receptek |
425 |
Az öregek ellátása |
439 |
Receptek |
446 |
Rákbetegek étrendje |
|
Mozgásszervi betegségben szenvedő otthoni táplálkozásmódja és étrendje |
473 |
Receptek |
477 |
Pajzsmirigy-betegek otthoni étrendje |
485 |
Általános tudnivalók |
489 |
Kinyit