Betegeink házi diétája

Betegeink házi diétája  
Betegeink házi diétája
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerzők: ,
Kiadó: Medicina Kiadó
Kiadás éve: 1961
Oldalszám: 508
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előszó

3

Néhány szó a szervezet tápanyag-szükségletéről

5

A diétás étel elkészítésének módjai

10

Háztartási tanácsok a diétás étrendek könnyebb elkészítéséhez és az ételek egészséges kezeléséhez

17

Gyomor- és bélbetegségek

Gyomorbetegségek

23

A gyomorbetegek diétás étrendmintái
31
Munkahelyre vihető ebédek mintái gyógyult fekélybetegek részére
45
Pentzoldt-féle táblázat
46

Bélbetegségek

48

A bélhurut és a székrekedés diétás étrendmintái
51

Receptek

69

A máj és az epeutak betegségei

A máj és az epeutak betegségei

121

A máj- és epeutak diétás étrendmintái
126
Munkahelyre vihető diétás ételminták és fontos tudnivalók az üzemi konyhán fogyasztott ételekről
140
Olajjal készített ebéd- és vacsora-ételminták
145

Receptek

150

Szív- és érbetegségek

Szív- és érbetegségek

179

A szív- és érbetegségek diétás étrendmintái

185

A magasvérnyomás ditétás étrendmintái

191

Az ételek elkészítése

196

Olajjal készített ebéd- és vacsoraételminták

198

Receptek

203

Vesebetegségek

223

Heveny és idült vesebetegségek diétás étrendmintái

227

Az ételek elkészítése

229

Étrendminták

233

Munkahelyre vihető ételek

240

Receptek

241

Cukorbaj

Cukorbaj

257

Élelmiszertáblázatok
266
Cukorbetegek diétás étrendmintái
275
Más betegségben szenvedő cukorbeteg diétája
283
Változatos, gyorsan készíthető levesek cukorbetegek részére
284
Szénhidrát- és fehérjeértékkel kiszámított ételek elkészítési módja
286
Tartósítás a cukorbetegek étrendjéhez
293
Receptek
300

Fogyasztó és hizlaló diéta

Fogyasztó diéta

319

Nyersétrendek
322
Az ételek elkészítése
323
Fogyasztó étrendminták
329

Hizlaló diéta

337

Hizlaló étrendminták
339
Receptek (fogyasztók)
342
Receptek (hizlalók)
351

Az otthon diétás kiskönyve

Étrendi tanácsok lázas és lábadozó, dolgozó tbc-s betegek, száj-, nyelőcső-, torokbetegségek, terhes nők, gyermekbetegek, öregek, rákbetegek, mozgásszervi betegek és a pajzsmirigy fokozott működésében szenvedő betegek ellátásához)

Lázas és lábadozó betegek otthoni diétás ellátása
365
Receptek
367
Tüdőbetegségben szenvedők otthoni ellátása
375
Receptek
381
Munkahelyre vihető ételek receptjei
391
A száj, a nyelőcső és a torok betegségei
397
Receptek
402
Gyermekbetegek étrendjének konyhatechnikai szempontjai
411
Receptek
425
Az öregek ellátása
439
Receptek
446
Rákbetegek étrendje
Mozgásszervi betegségben szenvedő otthoni táplálkozásmódja és étrendje
473
Receptek
477
Pajzsmirigy-betegek otthoni étrendje
485
Általános tudnivalók
489

Kinyit
recepttár