Zöldfűszerek

A rafinált ízek titka

Zöldfűszerek  
Zöldfűszerek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Grafo Kiadó
Kiadás éve: 2000
Oldalszám: 93
ISBN: 963-8280-85-9
Ez a fűszerkedvelők "kézikönyve", tele a legjobb receptekkel, amelyek mindig sikerültek is. Az öt fejezetben előételek és apró ínyencségek, tarka saláták és rafinált fűszermártások, vajkrémek, különféle zöldfűszerekkel nemesített hús- és halételek, pikánsan ízesített, eltett és marinírozott zöldségek pompás receptjeit találjuk. Olyan könyv, amelyet kapni is, adni is öröm.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Zöldfűszerekkel készült előételek és apró ínyencségek

Tésztában sült zsályalevelek paradicsommal

14

Rozmaringos paradicsom

14

Bazsalikomos sajt

15

Háromszínű zöldséghab fűszeres hollandi mártással

16

Csiga fűszeres vajjal

18

Mentakrémes pisztrángkarika Sherry-zselében

18

Posírozott tojás mezeisóskakrémmel

20

Tojás tárkonymártással

21

Zöldséges palacsinta túrókrémmel

22

Petrezselyemszuflé

23

Majoránnás burgonya

24

Párolt fűszeres burgonya

24

Zöldségleves

26

Hideg almaleves borágóval

26

Articsóka fűszermártással

28

Zöldborsó-szuflé friss mentával

30

Marinírozott padlizsán

30

Tarka saláták, rafinált fűszermártások és vajkrémek

Zöldfűszerekből készített saláta dióöntettel

34

Babsaláta borsfűvel

35

Kányafűsaláta

35

Ráksaláta mezeisóskaöntettel

36

Tavaszi saláta kapros öntettel

36

Vízitorma-saláta marinírozott marhahússal

38

Gombasaláta bazsalikomos majonézzel

40

Mezeizöldség-saláta

42

French Dressing (Francia öntet)

44

Zöldfűszeres öntet

44

Salátaöntet vérfűvel

45

Fűszeres joghurt-dresszing

46

Zöld tejszínes öntet

46

Mezeisóska-mártás

48

Pikáns fűszerkrém

48

Zöld mártás

50

Turbolyamártás

50

Zöldfűszeres vaj

52

Paprikás kányafüves vaj

52

Kapros vaj

53

Hús és hal zöldfűszerekkel nemesítve

Bárányfilé mentakéreggel

56

Báránykotlett zöldfűszerekkel

57

Fűszeres hátszínsült

58

Hátszínszelet rozmaringágon

58

Borjúszelet fűszeres borítással

60

Máj zsályával

60

Sertéssült oregánóval

62

Csirkemell-tokány citromfűvel

64

Jércemell metélőhagyma-mártással

64

Nyúl mustáros tárkonymártásban

66

Angolna tárkonyos tejszínben

68

Zöld angolna kakukkfűvel

68

Rák kapormártásban

70

Pácolt pisztráng kapormártással

70

Hering fűszeres mártásban

72

Sebes pisztráng rozmaring-mártásban

72

Nyelvhal-roládok fűszeres tejszínben

74

Eltéve és marinírozva, fűszeresen pikánsan

Kapros ecet

78

Fokhagymás bazsalikomos ecet

78

Zsályaolaj

78

Citromfüves levendulaecet

79

Fűszeres olajkeverék

79

Kakukkfűolaj levendulával

80

Füzes fűszerecet

80

Tárkonyecet

80

Harzer sajt olajban

82

Fűszeres uborka

82

Pikáns hagyma

84

Marinírozott juhsajt

84

Zsenge fokhagyma ecetes főzetben

86

Marinírozott spárga

86

Ecetes sampinyongomba

88

Fűszeres olajbogyó

88


Kinyit
recepttár