Grillezés

Szabadban vagy lakásban

Grillezés
Grillezés
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Grafo Kiadó
Kiadás éve: 2006
Oldalszám: 91
ISBN: 963-9485-27-6
Nincs nyár grillezés nélkül. De vajon miért csak a tarját és a kolbászt tesszük a nyársra? Dr. Oetker több, mint 70 rafinált, fantáziadús receptet mutat be, amelyektől a grillparti egészen különlegessé válik. A kulináris meglepetések az American Barbecue-tól a zöldségnyársakon át egészen a borsos gyümölcsserpenyőig terjednek, fűszeres mártásokkal, ízletes öntetekkel és ropogós salátákkal kiegészítve. Minden recept gondosan kipróbált, így azonnal és könnyen elkészíthető. És ha netán már nem sütne a nap odakint, ezek a receptek a villany grillsütőben elkészítve, a meleg szobában is ízleni fognak.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Húsok és szárnyasok

Roston sült oldalas

8

Amerikai barbecue

10

T-bone steak barbecue-szósszal

12

Töltött szűzpecsenye

14

Húsrolád nyársak

14

Ropogós sertésdagadó

16

Firenzei szűzérmék

16

Marinírozott tarja

17

Nyárson grillezett zsályás pulykaszeletek

18

Gombás szalonnás szafaládényársak

18

Pulykarolád

20

Mexikói csirkenyársak

20

Bazsalikomos töltött pulykaszeletek roston

21

Keleti báránykebab

22

Bárányborda provence-i módra

24

Milánói bárányborda

24

Nyárson sült bárányfilé zöldséggel

25

Nyárson sült nyúlgerinc aszalt szilvával

26

Nyárson grillezett kacsamell

26

Csevapcsicsanyársak

28

Halak és rákok

Cukkini- és padlizsántekercsek garnélával

30

Grillen sült zöldfűszeres garnéla

32

Hongkongi aranysügérfilé

32

Nyárson sült óriásgarnéla

34

Padlizsánba göngyölt laposhal roston

36

Aranycsíkos keszeg paradicsommal

38

Ördöghalérmék cukkiniköntösben

40

Grillezett vermutos hal

41

Lazacpisztráng napraforgómaggal

42

Alufóliában grillezett pisztráng

44

Grillen sült tengeri sügér

44

Hering zöldfűszeres vajjal

46

Kardhalsteak chilimártással

46

Laposhal zöldségekkel

47

Grillezett ropogós halak

48

Szardínianyársak

50

Zöldségek és gyümölcsök

Provence-i gombafejek

52

Grillezett paradicsom

54

Grillezett fokhagyma kenyérrel

54

Színes barbecue zöldségek zöldfűszeres vajjal

56

Grilleett töltött zöldségek

58

Vegyes grillezett zöldségek

60

Burgonya- és zöldségnyársak dippel

62

Majoránnás burgonya sajttal

64

Fóliás burgonya paradicsom vinaigrett-tel

64

Dolmades

66

Grillezett tavaszi tekercsek

68

Grilleeztt padlizsán- és cukkiniszeletek

70

Aluformákban grillezett juhsajt és paradicsom

72

Mártások és dipek

Cumberland mártás

74

Olasz majonéz

74

Fűszeres mártás sárgabarackkal és paradicsommal

76

Zöldfűszeres olaj

76

Provence-i mártás

78

Tárkonyos majonéz

78

Keleti marinád

80

Tejfölös marinád

80

Barbecue-szósz

82

Fenyőmagos vaj

82

Zöldfűszeres vaj

83

Paradicsomos vaj

83


Kinyit
cikkek