Villányi borok

Villányi borok
Villányi borok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 2002
Oldalszám: 79
ISBN: 963-09-4344-1
A Villány-Siklósi borvidék a kiváló vörösborok tárházaként ma már turisztikai állomássá vált a gasztronómiai örömök élvezőinek körében. A Vinotéka-sorozat Villányi borok című kötetéből ön megismerheti a híres borvidék történetét, és mindent megtudhat, amit csak érdemes, a villányi borok minőségét befolyásoló négy tényezőről: a különleges termőhelyről, a talajról, a szőlőfajtákról és az évjáratról - arról, mitől is lesz az a jellegzetes "villányi buké". Megtudhatja továbbá, hogy a Villány-Siklósi borvidéken nemcsak kiváló vörösborokat, de sokféle tüzes és zamatgazdag fehérbort is termelnek, sőt azt is, hogy melyik bor milyen étellel harmonizál igazán. Végül bemutatjuk a borvidék legszebb pincészeteit és néhány jelentős családi vállalkozást, amelyek az elmúlt években mind bekapcsolódtak a borturizmusba, és nagymértékben hozzájárultak a borvidék fellendüléséhez.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

A magyar vörösbor hazája

9

Útban a "gavallérok borához"

23

A villányi borfajták és a borút

45

Ínyenc párosítások

55

A legszebb gazdaságok, a legjobb borok

61

Jó vásárlás, helyes tárolás, megfelelő felszolgálás

73


Kinyit
recept beküldése