Vendégváró finomságok

Vendégváró finomságok  
Vendégváró finomságok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerkesztők: Eperjessy László, Medgyesy Zsófia
Kiadó: Kulturtrade Kiadó
Kiadás éve: 1997
Oldalszám: 64
ISBN: 9639069507
A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Gyors és könnyű vendéglátás 2
Ne higgyük, hogy a jó vendéglátás csak a profi szakácsok számára egyszerű. Kevesebb konyhai tapasztalattal is könnyűszerrel tudunk barátaink számára kellemes, különleges estét rendezni. Legfontosabb a megfelelő vendégsereg összeválogatása, a saját konyhai képességeinkhez igazított jóízű ételek és a hozzájuk illő italok kiválasztása. A gondos tervezés az első lépés a sikerhez vezető úton. 

Kebab és fondue 6
Az egyik legpraktikusabb vendéglátási forma a fondue. Minden mártogatnivalót egy kis asztalra lehet készíteni: friss kenyérdarabokat, nyers vagy blansírozott (előfőzött) zöldségfélét, friss gyümölcsöt és süteménydarabokat. A vendégek kiszolgálják magukat. Gondoskodjunk fondue-villákról vagy -nyársakról. Ügyeljünk rá, hogy az asztali melegítőre állított fondue-t időnként felkeverjük, nehogy odakapjon. Ha nem feltétlenül kell melegen kínálni a fondue-t, akkor kis tálkákban a vendégek számára ki is oszthatjuk azt.

Hideg falatok 20
A hideg falatok összeállításánál engedjük szabadra a fantáziánkat. Kényeztessük a vendégeket minilepényekkel, fánkokkal, -kiflikkel és apró szendvicsekkel, esetleg sűrű mártásba - dipbe - mártható vagy pástétomokkal megkent sós süteményekkel. A falatkák alapja sós keksz, kellő formára vágott vékony kenyérszelet vagy kifli, stangli lehet. Ügyeljünk a díszítésre is: minél tarkább, annál étvágygerjesztőbb. És a legfontosabb: a kis falatokat egy harapásra be lehessen kapni!

Meleg falatok 42
A hideg finomságok mellett meleg falatokkal is kínáljuk a vendégeket. Ha ezeket jól előkészítettük, nem okoz gondot, hogy az utolsó percben süssük készre. Egyeseket, például a sajtfánkot chilimártással, az utolsó percben sütjük, de a rozmaringos húslabdákat napokkal előtte is elkészíthetjük, csak fel kell melegítenünk. Mindig gondoskodjunk bőven vastag papírszalvétáról, hogy a vendégek ezzel foghassák meg a forró falatokat, és a mártások is erre cseppenhessenek.


Kinyit
cikkek