Vendéglátó technológia III.

Ételkészítési ismeretek - Vendéglátóipari szakközépiskolák számára

Vendéglátó technológia III.  
Vendéglátó technológia III.
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Dinasztia Kiadó
Kiadás éve: 1996
Oldalszám: 238
ISBN: 963-657-115-5
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Bevezetés

5

Vadakból készíthető ételek

9

A vadak húsának jellemzése

9

A vadak csoportosítása

10

Nagyvadak
11
Apróvadak
13

Egészben sütéssel készíthető vadhúsételek

16

Nagyvadakból egészben sütéssel készíthető ételek
16
Apróvadakból egészben sütéssel készíthető ételek
19

Frissen sütéssel készíthető vadhúsételek

29

Nagyvadakból frissen sütéssel készíthető ételek
29
Apróvadakból frissen sütéssel készíthető ételek
33

Párolással készíthető vadhúsételek

35

Nagyvadakból párolással készíthető ételek
35
Apróvadakból párolással készíthető ételek
39

Főzéssel készíthető vadhúsételek

44

Meleg előételek

49

Zöldség- és főzelékfélékből készíthető meleg előételek

51

Bundázott előételek
51
Töltött előételek
55
Ropogósok
58
Felfújtak
61
Csőben sültek
64
Egyéb készítmények
66

Tésztákból készíthető meleg előételek

70

Vajastésztákból készíthető meleg előételek
70
Sós omlós tésztákból készíthető meleg előételek
77
Főtt tésztákból készíthető meleg előételek
77
Palacsintákból készíthető meleg előételek
83
Fánkok
87
Tekercsek (roulades)
89

Rizottók

91

Sajtból készíthető meleg előételek

94

Bundázott sajtok
94
Ropogósok
95
Felfújtak
96
Egyéb készítmények
96

Tojásból készíthető meleg előételek

98

Főtt tojások
98
Bevert tojás
99
Edénykében párolt tojás
104
Habart tojás
105
Tojáslepény
106
Tükörtojás
108
Tálon sült tojás
108
Rántott tojás
109
Töltött tojás
109

Húsokból és belsőségekből készíthető meleg előételek

110

Bundázott előételek
110
Ropogósok
111
Felfújtak
112
Csőben sültek
113
Egyéb készítmények
113

Meleg vegyes ízelítő

115

Hideg előételek

119

A hidegkonyha munkájáról általában

120

Zöldség- és főzelékfélékből készíthető hideg előételek

127

Összetett saláták
127
Töltött zöldség- és főzelékfélék
138

Gyümölcsökből készíthető hideg előételek

142

Tojásból készíthető hideg előételek

145

Töltött tojások
145
Kocsonyázott tojások
151

Pástétomok

155

Kocsonyázott pástétomok vagy habok
155
Párolt pástétomok
159
Tésztában párolt pástétomok
160

Galantinok

162

Kocsonyák

167

Hideg halételek

170

Hideg húsételek- és felvágottak

177

Vegyes ízelítők

189

Dísztálak

193

Szendvicsek

196

Nyitott szendvicsek
197
Zárt szendvicsek
203
Rakott szendvicsek
203

Nemzetek konyhái

208

A magyar konyha

208

A magyar konyha kialakulása
208
A mai magyar konyha jellemzője
210

A szomszédos népek konyhája

211

Az osztrák konyha
211
A román konyha
212
A jugoszláv konyha
213
A csehszlovák konyha
214

A francia konyha

214

Az orosz konyha

216

Az angol konyha

218

Az olasz konyha

219

A kínai konyha

221

A skandináv népek konyhája

222

Konyhai munkaszervezés

225

Felhasznált irodalom

229

Tárgymutató

231


Kinyit
most van szezonja