Variációk vagdalt hússal

Variációk vagdalt hússal  
Variációk vagdalt hússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerkesztő: F. Nagy Angéla
Kiadó: Kulturtrade Kiadó
Kiadás éve: 1997
Oldalszám: 64
ISBN: 9639069493
A vágott vagy darált hús a világ számos konyhájának elengedhetetlen alapanyaga. Rendkívül sokoldalú - olasz, mexikói, indiai és más ázsiai fogások készítéséhez, fasírozottakhoz és egytálételekhez egyaránt kiváló. Kötetünk marha-, bárány-, sertés, borjú- és csirke-húsból készíthető különlegességek receptjeit kínálja.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Marhából  2
A vagdalt marhahúsok közül a legjobb a minden zsiradékától megtisztított, finomra darált hús. Nagyszerű sovány húsgombócot, hamburgert és más zamatos húsételeket készíthetünk belőle. Friss vagy szárított fűszerekkel, zöldségfélével a legkülönbözőbb fogásokat varázsolhatjuk az asztalra.

Sertésből, borjúból  22
Hazánkban többnyire sertéshúsból készítjük a vagdaltat és a különböző töltelékeket, ritkábban borjúból, vagy a kettő egyenlő arányú keverékéből. A húst otthon magunk is megdarálhatjuk. Darált hússal tölthetünk különböző tésztákat - pl. raviolit, canellonit -, zöldféléket, de sokféle tartalmas mártás alapanyaga is lehet. A darált húst bátran lehet különleges fűszerekkel ízesíteni, esetleg friss zöldfűszereket is vehetünk hozzá.

Bárányból, birkából  34
A keleti országokban előszeretettel készítenek vagdalt húst bárányból, birkából: koftát, húsgombócokat, rétest és töltött szőlőlevelet. Leggyakoribb fűszerük a friss menta, a szárított köménymag és a különféle mandulák. Ugyanakkor kitűnő hamburgert, pástétomot, húsos mártást és egytálételeket is lehet bárány- vagy birkahúsból készíteni.

Csirkéből  50
Manapság mind többen kedvelik a csirkehúst. Az egész vagy darabolt csirkét előbb kicsontozzuk és lebőrözzük, utána megdaráljuk. Érdemes dolgozni vele, mert nagyszerű hamburger, curry, pástétom készülhet belőle. A darált csirkehús teljesen zsírmentes, és különösen alkalmas mindazoknak, akik diétáznak, fogyókúráznak. Mivel a sovány hús könnyen kiszáradhat, szaftos ízesítőkkel készítsük.
 

 


Kinyit
recept beküldése

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Székrekedés Székrekedés
Szerző: Gaálné Póda Bernadette
Kiadó: Betűmetsző Könyvkereskedés (2007)

Ezt a könyvet azért veszi a kezébe, mert orvosa megállapította, hogy Önnek vagy hozzátartozójának...

150 hagymaétel 150 hagymaétel
Szerző: Pákozdi Judit
Kiadó: Magánkiadás (1987)

Valljuk be őszintén, hogy a hagymát, konyhánk e szerény szereplőjét nem nagyon becsüljük. Magától...

A főzés alapkönyve A főzés alapkönyve
Szerzők: Sälzer, Sabine, Dickhaut, Sebastian
Kiadó: Magyar Könyvklub (2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető...

50 recept az eszményi alakért 50 recept az eszményi alakért
Szerzők: de Turckheim, Stéphanie, Langrée, Aimée
Kiadó: Alexandra Kiadó (2008)

Több mint 50 könnyű és finom recept ínyenceknek a reggeliktől és könnyű előételektől a húsokon, halakon...

Tapas Tapas
Szerkesztő: Justh Szilvia
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez...

Receptek - marhához, sertéshez Receptek - marhához, sertéshez
Szerző: Tobai Róbert
Kiadó: MediaM Kiadó (2008)

"Olyan alapanyagok ezek, amelyeket mindig is szerettünk - ha bevalljuk, ha nem. Mind a marha, mind pedig a sertés -...

Francia ízek Francia ízek
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

A francia házias ízeknek nincs párjuk. Franciaország különböző területei a helyi adottságoknak megfelelően...

90 napos diéta 90 napos diéta
Szerző: Jámbor Mariann
Kiadó: Pro-Book Kiadó (2008)

Három hónap kitartás, és a siker látványos! A szétválasztó diéta segítségével valóban jelentős...

550 remek recept 550 remek recept
Szerző: Halmos Mónika
Kiadó: Food Time Kiadó (2004)

Az 550 remek recept igazi könyvcsemege kezdő és gyakorló háziasszonyoknak egyaránt. A szerzők a könyvben...

A 100 legjobb étel sertéshúsból A 100 legjobb étel sertéshúsból
Szerző: Bodó Alpár
Kiadó: STB Könyvek Kiadó (2004)

Ropogós sült malac, rántott sertéskaraj, sült sertésborda, sertéspörkölt, főtt tarja, füstölt sonka,...

Sütés a szabadban Sütés a szabadban
Szerző: Perrier-Robert, Annie
Kiadó: Delta 2000 Kiadó (1994)

Az ínycsiklandó színes fotókkal illusztrált kötet praktikus tanácsokat ad a nyárson- és rostonsütéshez. A...

155 régi étek 155 régi étek
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2008)

A témánként 155 receptet kínáló sorozatunkban többnyire nem túl bonyolult, bárki által könnyen...

Barbecue és nyári saláták Barbecue és nyári saláták
Szerző: Bellefontaine, Jacqueline
Kiadó: Vince Kiadó (2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120...

Mexikói konyha Mexikói konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti...

Indiai ízek Indiai ízek
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

Az indiai konyha jóval több, mint curry és rizs, sőt az egységes tájegységek között érzékelhető...

155 szárnyas étel 155 szárnyas étel
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2009)

Csirke, jérce, tyúk, kakas, pulyka, kacsa, liba, gyöngyös - megannyi remek fogás alapanyagát adják. Nem csak a...

Főzzünk zsírszegényen Főzzünk zsírszegényen
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2003)

Ha vigyázunk vonalainkra és figyelünk a kalóriákra, nem kell egyben az ízletes fogásokról is lemondanunk. A...

Kapcsolódó cikkek