Vadételek

Pecsenyék, raguk, levesek apró- és nagyvadakból

Vadételek  
Vadételek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerzők: , ,
Kiadó: Officina Nova Kiadó
Kiadás éve: 1994
Oldalszám: 95
ISBN: 9638185309
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Főzőiskola

Vadszárnyasok

8

Vadszárnyasok vásárlása és tárolása

9

Fogoly beburkolása (bardírozása) szalonnaszeletek

10

Sült vadszárnyas szeletelése

10

Nagyvadak

12

A nagyvadak minőségi jellemzői

12

A nagyvadak egyes húsrészeinek felhasználása

13

Apróvadak

3

Az apróvadak egyes húsrészeinek felhasználása

13

Vadhús vásárlása és tárolása

4

Vadételek elkészítése

4

A vadhúsok körülbelüli sütési ideje

15

Páclevek

15

Konyhatechnikai műveletek különféle vadhúsokkal

16

Vadalaplé, -töltelék és -mártás

19

Új polgári konyha

Nyúlmájpuding kaprimártással

24

Szalonnába göngyölt nyúlmáj

24

Nyúlpaprikás

26

Fogoly szőlőlevélben

26

Fácán winzi módon

27

Francia töltött galamb

27

Töltött fürj

28

Nyúl mustármártásban

28

Nyúlgerinc borsmártással

30

Vaddisznóragu

30

Párolt őzcomb

32

Rozmaringos őzgerinc

32

Szarvasfilé gombával

32

Nemzetközi konyha

Pilseni pikáns szarvasleves

36

Schwarzwaldi vadászpalacsinta

36

Gyöngytyúk olasz módra

36

Gyöngytyúk normann módra

37

Tűzdelt szarvascomb vadasan

37

Vadkacsa citrommal

38

Fácán umbriai módon

38

Francia nyúlragu

41

Nyúlgerinc fűszeres tejszínben

41

Ínyenckonyha

Párolt fogoly olívabogyóval

44

Fürjek karamellás almával

44

Vadnyúlpástétom narancsmártással

45

Zöldfűszeres vadnyúlkocsonya

47

Vadnyúlgerinc banánmártással

47

Egyszerű vadpástétom leveles tésztában

48

Vadmalacborda borókás vajjal

48

Őzgerinc pikáns mártással

49

Vadaprópecsenye szőlős mártásban

49

Szarvasérmék mézes-ecetes mártásban

51

Borsos őzhús gombával

51

Natúrkonyha

Töltött vadkacsamell

54

Vadkacsamell mogyoróvajjal

54

Gyöngytyúk gyömbéres habbal

57

Borscs galambhússal

57

Cordon bleu gyöngytyúkból

58

Chili gyöngytyúkból, fekete babbal

59

Fogoly almával és gyöngyhagymával, calvadosmártásban

59

Nyúlgalantin kelkáposztával

60

Kínai gomba rizlingben párolva

61

Nyúlgerinc diókéregben tormás áfonyamártással

63

Őzkocsonya rókagombával

63

Gyorskonyha

Fácánropogós narancsmártással

66

Fokhagymás párolt nyúlcomb

66

Serpenyős nyúlmáj almával és kagylóval

66

Töltött fürj kelkáposztával

68

Gyöngytyúk újhagymával

68

Nyúlmáj vörösbormártásban, zsályával

68

Nyúlgerincfilé áfonyamártásban

70

Nyúl sáfrányos mártásban, gyöngyhagymával

70

Őzérmék borókás mártásban

70

Szarvasszelet tejszínes bodzával

70

Őzaprópecsenye kínai gombával

73

Őzérmék vargányamártásban

73

Borsos szarvaspecsenye fűszeres dióval

73

Receptek mikrohullámú sütőhöz

Töltött galamb

76

Szilvával töltött vadkacsa

76

Narancsos vadkacsa

78

Töltött fürj marsalamártásban

78

Pisztáciával töltött fácán

80

Sült fácán káposztával

80

Nyúlcomb tárkonyos mártásban

80

Vadnyúlgerinc meggyel

82

Nyúlgerinc spenótban

82

Szarvascomb csipkebogyómártással

84

Őzgerinc bodzamártással

84

Karcsúsító konyha

Sült fácán szőlővel

88

Kelkáposztába göngyölt fácánmell

88

Vörösboros nyúlragu szilvával

91

Nyúlgerinc narancsos-sherrys mártásban

91

Savanyú fürjpecsenye

91

Nyúlfilé fóliában

93

Vadnyúlcomb provence-i módon

93

Töltött vadtekercs

94

Őzgerinc cseréptálban, párolt almával

94

Őzérmék narancsos áfonyamártással

94


Kinyit
könyvek