Vadászoknak, horgászoknak

Vadászoknak, horgászoknak  
Vadászoknak, horgászoknak
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Népszava Kiadó
Kiadás éve: 1989
Oldalszám: 461
ISBN: 963-322-857-3
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előszavak

5

A vadászat

5

A vad jelenlétének megállapítása

17

A vad mozgásából eredő nyomok
20
A vadfajok életmódjából, sajátos szokásaiból eredő nyomok
35
A vad megközelítése
38
A vad elejtése
40
A sebzett vad jelzése
41
A sebvér
44

A lőtt vad birtokbavétele utáni feladatok

51

A zsigerelés
51
A nagyvad nyúzása
53
A nagyvad feldarabolása
53
A vadszárnyasok tisztítása
55
A vadhúsok tárolása
55
A vadhúsok vizsgálata
56

A vad életfeltétele

57

A vadászat szabályai

59

A vadászterület berendezései, felszerelései

63

Vadkerítés, vadbeugró
63
Cserkésző- és barkácsolóutak
63
Csenderesek
66
Vadföld, vadlegelő
66
Vadetetők
67
Sózók
68
Disznószórók
71
Dagonyák
70
Források
71
Magaslesek
71
Lőállások
72
Lesgödrök
72
Bagolykunyhók
73

A vadászfegyverekről

74

A trófeák kezelése és bírálata

87

A szarvasagancs bírálata
88
A dámlapát bírálata
92
Az őzagancs bírálata
96
A muflonszarv bírálata
99
A vadkanagyar bírálata
102

Legfontosabb vadászható vadjaink

105

A gímszarvas

105

A dámszarvas

112

Az őz

115

A muflon

119

A vaddisznó

124

A mezeinyúl

130

Az üreginyúl

138

A fácán

139

A fogoly

147

Az erdei szalonka

153

A vetési lúd

155

A nagy lilik

155

A kis lilik

155

A tőkés réce

156

A böjti réce

156

A barátréce

157

A fütyülő réce

157

A csörgő réce

157

Az örvös galamb

158

A balkáni gerle

158

Szőrmés és szárnyas ragadozók, kártevők

159

A róka

159

A borz

161

A vidra

162

A nyest

163

A nyuszt

165

A vadmacska

167

A görény

167

A menyét

168

A szürke varjú

169

A vetési varjú

169

A szarka

169

A szajkó

170

A héja

170

HORGÁSZAT

173

A legfontosabb halfajtáink és horgászásuk rendje

175

Amur

175

Angolna

180

Bagolykeszeg

181

Balin

181

Bodorka

182

Busa

183

Compó

183

Csuka

184

Dunai galóca

185

Ezüstkárász

186

Fekete sügér

186

Fejes domolykó

187

Fenékjáró küllő

188

Harcsa

188

Jászkeszeg

189

Karikakeszeg

190

Kárász

191

Kecsege

191

Kősüllő

192

Laposkeszeg

193

Márna

193

Menyhal

194

Naphal

195

Paduc

195

Ponty

196

Sebes- és szivárványos pisztráng

197

Süllő

198

Szilvaorrú keszeg

199

Törpeharcsa

200

A horgászat rendje

202

Hal és vad a konyhában

213

Hideg halételek

218

Meleg halételek

228

Pisztrángból készült ételek
235
Süllőből készült ételek
237
Kecsegéből készült ételek
241
Harcsából készült ételek
244
Csukából készült ételek
247
Pontyból készült ételek
251
Amurból készült ételek
261
Busából készült ételek
264
Fogasból készült ételek
269

Vadhúsok

271

Fácánból készült ételek
271
Fogolyból készült ételek
286
Vadgalambból készült ételek
291
Erdei szalonkából készült ételek
293
Fenyvesmadárból készült ételek
295
Vadlibából készült ételek
296
Vadkacsából készült ételek
298
Szárcsából készült ételek
300
Császármadárból, fenyőrigóból, fürjből, túzokból készült ételek
301
Vadnyúlból készült ételek
303
Őzhúsok elkészítése
315
Muflonból készült ételek
329
Zergehúsból készült ételek
332
Szarvashúsból készült ételek
333
Vaddisznóhúsból készült ételek
380

Irodalom

447

Tárgymutató

451


Kinyit
bevásárlólista