Túrótorták, krémek

Túrótorták, krémek  
Túrótorták, krémek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerkesztők: F. Nagy Angéla, Lenkei Júlia
Kiadó: Vince Kiadó
Kiadás éve: 1998
Oldalszám: 64
ISBN: 9639069892
Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen megjutalmaznak egy fárasztó nap után. Bármelyik receptet választja, az eredmény nem marad el.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Túrótorták  2
A könnyű, zamatos túrótortának sokféle változata van, az otthon sütött süteményalaptól, a sütés nélküli, csak hűtéssel készített tésztáig. A tölteléket ízesíthetjük citrommal, grapefruittal, hazai friss gyümölcsfélékkel, de gazdagabban csokoládéval is.

Habtorták  28
Pavlova néven találjuk meg a külföldi étlapokon azokat a tortákat, melyek alapja valamilyen sült hab, tölteléke pedig könnyű krém, és a tetejét gyümölcs teszi különlegessé. A tésztát csak közvetlenül tálalás előtt töltsük meg, mert szétázik, megpuhul.

Krémek és parfék  48
Angliában azokat a krémeket, amelyeket valamilyen alkoholban megáztatott keksszel, pudinggal, gyümölccsel rétegeznek, trifle-nak (ejtsd trájfl) hívják. Érdemes eltanulni, meghonosítani, mert így különlegesen zamatos desszertet varázsolhatunk.


Kinyit
tippek, fortélyok