Tolnai Kálmán nagy szakácskönyve

Vadhús- és halételek/Erdei gombák és gyümölcsök/Fűszernövények

Tolnai Kálmán nagy szakácskönyve  
Tolnai Kálmán nagy szakácskönyve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Skála-Coop
Kiadás éve: 1984
Oldalszám: 557
ISBN: 963-322-053-x
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előszó

Halételek, vadételek

A táplálkozásról

13

Fűszerfélék és élelmiszerek vad-, hal- és gombaételekhez

15

A halakról, felhasználásuk előkészítéséről

26

Hideg halételek

30

Meleg halételek

47

Vadak

Vadhúsokról

99

Vadhúsok összetétele

99

A lőtt vadak felhasználásának előkészítése

101

A vadhúsok osztályozása

107

A vadhúsételek elkészítésének konyhatechnikája

110

Vadszárnyasok

124

Szőrmés vadak

174

Vadon termő gombák

A vadon termő gombák és növények

307

Az étkezésre alkalmas erdei gombák

308

A gomba beszerzése és konyhai előkészítése

340

A gomba tartósítása házilag

342

Gombából készült ételek

347

Levesek, raguk

347

Vadon termő gyümölcsök és növények

A vadon termő gyümölcsök és növények felhasználása

395

Erdei gyümölcsök és elkészítésük

402

Vadon termő tea- és fűszernövények

Vadon termő tea- és fűszernövények felhasználása

459

Gyógyteák és főzetek elkészítése

460

Hal-, vad-, és gombaételekhez kiegészítők

513


Kinyit
most van szezonja