Tokaji borok

Tokaji borok  
Tokaji borok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 2002
Oldalszám: 85
ISBN: 963-09-4343-3
Tokaji aszút minden borkedvelő ember ivott már, mégis bizonyára sokan vannak, akik nem tudják, miért csak Tokaj-Hegyalja különleges szépségű tájain terem. A Vinotéka-sorozat Tokaji borok című kötetéből Ön megismerheti a híres történelmi borvidék történetét és az aszúkészítés több évszázados hagyományát. A kötetből mindent megtudhat, amit csak érdemes, az aszú minőségét befolyásoló négy tényezőről: a különleges termőhelyről, a talajról, a szőlőfajtákról és az évjáratról. Megtudhatja továbbá, mi a különbség az aszú és a szamorodni, az aszúeszencia és az eszencia között, és azt is, hogy melyik bor milyen étellel harmonizál igazán. Végül bemutatjuk Hegyalja legjelesebb borgazdaságait is.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

"Incipit in Sátor, definit in Sátor" - Sátortól Sátorig

9

Útban a királyok borához

21

A tokaji borfajták és "különleges szálláshelyük"

49

Ínyenc párosítások

63

A legszebb gazdaságok, a legjobb borok

69

Jó vásárlás, helyes tárolás

79


Kinyit
cikkek