Fűszerek könyve

Étel- és italízesítők ismertetése, termesztése és a fűszerezés gyakorlata

Fűszerek könyve  
Fűszerek könyve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás éve: 1981
Oldalszám: 324
ISBN: 963-231-093-4
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Aperitif

5

A fűszerezés öröme

9

Egy kis fűszertörténelem

12

A fűszerekről általában

17

A fűszerek hatóanyagairól

22

A fűszerek vásárlása, tárolása és előkészítése

26

Fűszertartó a konyhában

30

A fűszerek helyes adagolása és elkészítése

33

Étel- italfűszereink részletes ismertetése

37

Angelika

38

Angosztura

40

Áfonya

41

Ánizs

42

Babérlevél

45

Bazsalikom

47

Boróka

49

Bors

51

Borsikafű

54

Borsmenta

56

Cayeni bors

58

Citrom

59

Citromfű

61

Csillagánizs

62

Édes kömény

64

Fahéj

66

Fehér üröm

67

Fekete üröm

69

Fokhagyma

70

Galanga

73

Grape fruit

74

Gyömbér

75

Izsóp

77

Kakukkfű

78

Kapor

81

Kapri

83

Kardamomi

85

Kaszkarilla

87

Kálmos

87

Komló

88

Koriander

90

Kömény

91

Kurkuma

93

Lestyán

95

Majoranna

96

Metélőhagyma

98

Mustár

100

Narancshéj

102

Padlizsán

Paprika

104

Paradicsom

106

Pasztinák

Petrezselyem

108

Rebarbara

Retek

Római kömény

112

Rozmaring

115

Sáfrány

116

Sáfrányos szeklice

118

Szagosmüge

120

Szegfűbors

121

Szegfűszeg

122

Szerecsendió

125

Szurokfű

126

Tárkony

128

Torma

129

Turbolya

131

Vanília

133

Vasfű

134

Vöröshagyma

136

Zeller

138

Zsálya

140

Fűszernövények a kiskertben és az ablakban

151

Fűszernövények házi tartósítása

162

Fűszerkeverékek

171

Fűszeres pácok - pácolások

143

Néhány szó a divatos fűszermártásokról

147

Az ételízesítőkről

201

A gomba is fűszer

205

Legyünk óvatosak a sózással!

210

Fűszeres növényi ecetek

214

Ízesített konyhaecetek

214

Borecetek

216

Egyéb ecetek

217

Korszerű ételek - korszerű ételízesítés

219

Új típusú és hagyományos levesek

219

Konzervételek

222

Mirelite gyorsfagyasztott ételek

226

Alufóliás ételek

230

Grillételek

232

Húsételek

238

Halételek

244

Sajtos ételek

247

Saláták

250

Baba- és gyermekételek

256

Diétás fűszerezési tanácsok

260

A fűszerek mint italalapanyagok

269

Likőrök, pálinkák

273

Gyümölcsborok, bólék, sörök

276

Hűsítő italok

278

Kávék

279

A méz mint ízesítő

280

Fűszerkalauz

284

Mihez - mit?

285

Mit - mihez?

292

Hasznos konyhai tanácsok

298

Fűszernövények a szépség szolgálatában

306

Irodalomjegyzék

310

Mit hol keressünk?

311


Kinyit
tippek, fortélyok