Francia pezsgők

Francia pezsgők  
Francia pezsgők
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 2001
Oldalszám: 79
ISBN: 963-09-4231-3
A pezsgők szerelmesei jól ismerik hazájuk pezsgőit, de a francia pezsgők között nem mindig ismerik ki magukat. Pedig már külföldön járva, akár a hazai üzletek kínálatát nézegetve, szívesen vásárolnának, fogyasztanának belőlük. A választásban segítenek a Vinotéka-sorozat kötetei. A champagne-i pezsgő - függetlenül attól, hogy "brut" vagy "demi-sec", évjáratos vagy évjárat nélküli - az elegancia és az ünnepélyesség, a luxus és az életöröm jelképe. Mégis Ön milyen pezsgő mellett döntene? A Vinotéka egyedülálló, világos szerkezetének köszönhetően könnyen rátalálhat kedvenc pezsgőjére. Először is, mindent megtudhat, amit csak érdemes, a pezsgő minőségét befolyásoló négy tényezőről: szőlőfajtáról, a talajról, a klímáról és az évjáratról. Megismerheti ezeknek az ízre, az eltarthatóságra és az árra gyakorolt hatását, és megtudhatja, melyik pezsgő milyen étellel harmonizál igazán. Végül körbevezetjük Champagne-ban, bemutatjuk a vidék híres pezsgőházait, a legjelesebb pezsgőmárkákat, valamint a legkiválóbb - és legjutányosabb áru - pezsgőket.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

A pezsgő a borok királya

9

Útban álmaink pezsgőjéhez

15

Pezsgőfajták

35

A champagne-t termelő vidékek térképe

36

Ínyenc párosítások

51

A legjobb francia pezsgők és a legjelesebb borászok

57

A Vinotéka ajánlatai: a legkedvezőbb áru francia pezsgők

71

Jó vásárlás, helyes tárolás, megfelelő felszolgálás

72


Kinyit
google+

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Balatoni borok Balatoni borok
Szerző: Laposa József
Kiadó: Kossuth Kiadó (2003)
Sörök enciklopédiája Sörök enciklopédiája
Szerző: Verhoef, Berry
Kiadó: Alexandra Kiadó (2010)

A gondosan összeállított sörenciklopédia megismerteti az olvasót a világ minden táján méltán híres...

Kávészenvedély Kávészenvedély
Szerző: Moldvaer, Anette
Kiadó: HVG Kiadó (2014)

Mi, megszállott kávérajongók, mindent megteszünk egy tökéletes feketéért. E könyv segítségével otthon is...

Aperitifek és digestivumok Aperitifek és digestivumok
Szerző: Pehle, Tobias
Kiadó: M-Érték Kiadó (2007)

Egy kis italkultúra senkinek sem árt. Elvégre nem a vedelés miatt alkották fel a szeszesitalokat. Ennek a fajta...

Gyümölcs- és zöldséglevek, hűsítők, italok, szörpök és teák Gyümölcs- és zöldséglevek, hűsítők, italok, szörpök és teák
Szerzők: Schveiger Ágnes, Szalay Olga, Tordai Mária
Kiadó: Ceres Kiadó (1985)

Az alkimisták aranyat akartak elővarázsolni, a mai konyhaművészet szerényebb: sűrített napfényt,...

Villányi borok Villányi borok
Szerző: Haraszti Gyula
Kiadó: Kossuth Kiadó (2002)

A Villány-Siklósi borvidék a kiváló vörösborok tárházaként ma már turisztikai állomássá vált a...

Egri borok Egri borok
Szerző: Haraszti Gyula
Kiadó: Kossuth Kiadó (2003)

Eger és a bor már évszázadok óta elválaszthatatlanok. A bortermő táj világhírű bora az egri bikavér, mely...

Borok a konyhában Borok a konyhában
Szerző: Herczeg Ágnes
Kiadó: Alexandra Kiadó (2010)

"Rongyosra fogom használni ezt a könyvet! Saját szememmel néztem végig, amint Herczeg Ágnes és csapata heteken...

Gyógyteák Gyógyteák
Szerző: Pedrotti, Walter
Kiadó: Kossuth Kiadó (0)

E kis kézikönyvben mindenki ezerféle bajra talál magának gyógyteát: emésztési és menstruációs zavarokra,...

1000 koktél a világ minden részéről 1000 koktél a világ minden részéről
Szerkesztő: Györök Edina
Kiadó: Alexandra Kiadó (2005)

A koktél az áradó életöröm és a gondtalan szabadidő jelképe, az italok fantáziadús neve pedig világ...

A borról A borról
Szerző: Exley, Helen
Kiadó: Alexandra Kiadó (2015)

Pompás festmények és a legjobb, borral kapcsolatos idézetek gyűjteménye nem csak borkedvelőknek - a...

A kávé A kávé
Szerző: Rudnay János
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó (1976)

A kávé felfedezésének körülményeit a legkülönfélébb mesék és legendák, ellenőrizhetetlen hitelességű...

Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában
Szerző: Kádas Lajos
Kiadó: Kossuth Kiadó (2015)

A nagy sikerű 60 híres ember, 60 híres étel c. kötet, valamint a Déligyümölcsök a konyhában című műve...

Házi pálinkafőzés Házi pálinkafőzés
Szerzők: Békési Zoltán, Csarnai Erzsébet
Kiadó: Mezőgazda Kiadó (2011)

Az Európai Unió területén egyedül Magyarország használhatja a pálinka nevet. Az is előírás, hogy...

Étkeink s illő boraink harmóniája Étkeink s illő boraink harmóniája
Szerző: Csizmadia András
Kiadó: Borscola Kft. (2006)

Kézikönyv ínyencségre törekvőknek és haladó ínyenceknek! Jóllehet a jó bor magában is élvezetes dolog,...

Koktélok ezüstkönyve Koktélok ezüstkönyve
Szerző: Bardi, Carla
Kiadó: Kossuth Kiadó (2008)

Ezernél is több kitűnő recept minden évszakban, minden alkalomra. Aperitifek, long drinkek, erős koktélok,...

Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
Szerzők: Trutter, Marion, Smid, Gregor M
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki...

Koktélok New Yorkból Koktélok New Yorkból
Szerző: Berk, Sally Ann
Kiadó: Vince Kiadó (1999)

A világ legjobb italait még mindig New York legendás bárjaiban szolgálják fel. Ez a koktélkönyv, a maga 1300...

Kapcsolódó cikkek