Francia konyha
Szerző: R. Szepessy Ilona
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Kiadó
Kiadás éve: 1986
Oldalszám: 157
ISBN: 963-223-383-2
Hozzászólás beküldése:
Bejelentkezés vagy regisztráció
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Kiadó
Kiadás éve: 1986
Oldalszám: 157
ISBN: 963-223-383-2
Könyvünk a francia étrend sorrendjében ismerteti a recepteket... Az olvasó a könyvben közreadott receptekben sok olyan étket talál, amely a magyar ízlés számára szokatlannak vagy éppen különösnek látszik. Nincs azonban semmiféle szélsőség , csupán ízek és nyersanyagok, elkészítésmódok más-más kombinációja. Ami meghaladja a magyar ízlésvilág határait, tehát a csigák, a kagylók, békák, osztrigák, különféle tengeri puhatestűek fogyasztása, az úgysem kerül be a magyar konyhára. A vállalkozó kedvűek Franciaországban járva bizonyára ezeket is megkóstolják. A többi pedig olyan új gasztronómiai távlatokat nyithat számunkra, amelyek örömére szolgálnak mind a főzést kedvelő háziasszonynak, mind a családnak.