Francia finomságok dióhéjban

Francia finomságok dióhéjban  
Francia finomságok dióhéjban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerzők: ,
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás éve: 1989
Oldalszám: 111
ISBN: 963-234-004-3
Könnyedség, szellemesség és elegancia... ezek a jelzők élnek a köztudatban a franciákkal kapcsolatban. Sütő-főző módszereik és étkezéskultúrájuk, amint azt ez a receptgyűjtemény is bizonyítja, méltóak a dicséretre. A szerzők a francia tájak, népcsoportok jellegzetes ételeit mutatják be, köztük a tenger kínálta különleges fogásokat is. Nagyon sokféle zöldség is szerepel az ételekben és nemcsak az általunk megszokott módon. A könyv kiválóan alkalmas arra, hogy étrendünket változatosabbá, könnyebbé és vitaminokban gazdagabbá tegye. A szerzők a következő fejezetekbe sorolták a recepteket: előételek, pástétomok, saláták - levesek - húsok, halak, kagylók... - zöldségköretek, húsos főzelékek - mártások - édességek. Ez egyúttal nagyjából megfelel a francia területeken követett ételsornak is.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Bevezető

7

Előételek, pástétomok, saláták

11

Levesek

49

Húsok, szárnyasok, halak, kagylók...

55

Zöldségköretek, húsos főzelékek

75

Mártások

91

Sütemények, édességek

97

Névmutatók

105


Kinyit
cikkek