Szakácskönyv

Szakácskönyv  
Szakácskönyv
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerzők: , , , ,
Kiadó: Kereskedelmi Kiadó
Kiadás éve: 1954
Oldalszám: 310
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Bevezető

5

A sütés-főzés alapfogalmai

7

Levesek és levesbetétek

10

Levesek

11

Levesbetétek

21

Mártások

24

Hideg mártások

26

Meleg mártások

30

Hideg és meleg előételek

43

Hideg előételek

44

Meleg előételek

52

Tojásételek

64

Halételek, rákból, békából készülő ételek

75

Hideg halak

76

Meleg halak

78

Rákok, békák

88

Húsok

91

Marha

94

Borjú

111

Sertés

126

Bárány és ürü

143

Vad és vadszárnyas

146

Szárnyasok

151

Főzelékek és köretek

177

Főzelékek

178

Köretek

184

Saláták

191

Tészták, fagylaltok és parfait

196

Főtt tészták

196

Rétesek

200

Kelt tészták

202

Vajas tészták

205

Pogácsák

211

Vegyes és teasütemények

213

Kevert és égetett tészták

218

Felfújtak

221

Puddingok

222

Krémek

224

Torták

231

Különleges sütemények

235

Fagylaltok és parfait-k

239

Orosz ételkülönlegességek

243

Kímélő ételek

252

Levesek

256

Előételek

260

Halételek

261

Húsételek

263

Főzelékek

266

Köretek

268

Tészták

269

Étrendek összeállítása

272

Egytál ételek - gyorsfőzés, befőzés

278

Egytál ételek

279

Gyorsfőzés

287

Befőzés

292

Tárgymutató

299


Kinyit
lexikon