Szakácskönyv

Szakácskönyv  
Szakácskönyv
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Pannon Literatúra Kiadó
Oldalszám: 447
ISBN: 963-9677-34-5
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Bevezető

5

Ki vagyok - Mire van szükségem?

6

A vitaminokról

15

Ízekről - fűszerekről

17

A háztartás megszervezése

24

A főzés munkamenete. Konyhatechnikai eljárások

25

Előkészítő eljárások

25

Elkészítő eljárások

27

Néhány gyakorlati tanács

31

Az anyagok lazítása
31
Ízesítés
31
Sűrítés
32
Rántáskészítés
32
Habarás
33
Bundázás
34
Lerakás, rétegezés
34
Töltés
35
Sűrűre főzés vagy verés
36
Habverés
36
Kocsonyásítás zselatinnal
36

Befejező eljárások

37

Tálalás, terítés
37

Segítőtárak a konyhában

38

Kuktafazék
39
Teflonedények
41
Alumíniumfólia (alufólia) és folpack
41
Római tál
42
Rostsütők
43
Mikrohullámú készülék
43

Ételleírások

46

Levesek

47

Zöldséglevesek

48

Húslevesek

53

Habart gyümölcslevesek

58

Rántott levesek

60

Tésztalevesek

61

Száraz hüvelyesekből készült levesek

62

Vegyes levesek

63

Levesbe való betétek

63

Előételek

69

Sós felfújtak (pudingok)

69

Tészta előételek

74

Főzelékfélék

80

Burgonya

80

Zöldfőzelékek

85

Főzelékek száraz hüvelyesekből

98

Zöldséges egytálételek

100

Gombás ételek

115

Húsok

119

A húsokról általában

119

A húsok előkészítése, párolása és sütése
120

Marhahúsok

121

Borjúhúsok

132

Sertéshúsok

136

A sertés házi feldolgozása
140

Bárány- és birkahúsok (juhfélék)

146

Belsőrészek: máj, vese, velő, tüdő, vér, aprólék

147

Szárnyasok

151

Csirkéből készült ételek

151

A gyöngycsirke és -tyúk elkészítése

156

A kacsa sütése

156

A hízott liba feldolgozása

157

A pulyka feldolgozása

162

Pecsenyék házinyúlból

163

Vadak

164

Vadszárnyasok

167

Halak

169

Felvágottakból készülő és hústalan feltétek főzelékekhez, mártásokhoz

174

Tojásételek

180

Meleg szendvicsek

188

Köretek

191

Mártások

194

Meleg mártások

194

Hideg mártások

198

Saláták

202

Hidegkonyha

212

Szendvicsek

227

Meleg tészták

231

Főtt tészták

231

Puliszkafőzés

238

Burgonyás tészták

239

Palacsinták

241

Vegyes tészták

245

Kelt tészták

248

Rétestészták

253

A rétestészta készítése

254

Rétestöltelékek
255

Édes felfújtak

257

Felfújtakhoz való mártások, sodók, öntetek
261

Sodók

262

Öntetek

263

Leveles tészták

265

Hajtogatott leveles vajastészták

266

Gyorsan készíthető leveles vajastészta

269

Élesztővel készült, hajtogatott leveles vajastészták

270

Hájas tészták

271

Különböző leveles tészták

273

Sütemények

274

Égetett vagy forrázott tészták

274

Kevert tészták

275

Omlós tészták vagy linzerek

280

Élesztős omlós tészták
281
Élesztő nélküli omlós tészták
283

Vegyes édes apró sütemények

290

Mézes tészták
298

Sós aprósütemények

301

Torták

306

Babapiskótákból készült torták, édességek

316

Tortakrémek - tortabevonatok

317

Sütés nélkül

323

Vegyes édességek

324

Habok, krémek

324

A tejszínhab felverése és kezelése

329

Gyümölcsből készített édességek

334

Gyümölcssaláták

338

Fagylaltok - parfék

340

Egyszerű, házilag készíthető cukorkák

345

Italok

348

Turmixitalok

356

Tartósítás

358

Gyümölcsök eltevése levesekhez, mártásokhoz és süteményekhez

365

Gyümölcsízek (lekvárok)

367

Darabos gyümölcsízek (dzsemek)

370

Gyümölcskocsonyák - zselék

373

Gyümölcsszörpök

374

Főzelékfélék tartósítása

376

Befőzéssel tartósított zöldségfélék
376
Sózással tartósított zöldségfélék
378
Szárított zöldségfélék
380

Savanyúságok

381

A korszerű konyha

384

Gyorsfagyasztott ételek

384

Gyorsfagyasztás - házilag
384
Mit kell tudnunk a gyorsfagyasztott gyümölcsökről?
386
Mit kell tudnunk a mélyfagyasztott zöldségekről, főzelékekről?
387
Mit kell tudnunk a gyorsfagyasztott húsokról, halakról?
390
Hogyan készítsük el a gyorsfagyasztott köreteket, tésztákat?
392
Hogyan készítsük el a gyorsfagyasztott készételeket
394
Mit kell tudnunk a fagylaltokról, parfékról
395

Félkész ételek - por és pehely alakban

396

Tudnivalók a konzervekről

399

Sütés-főzés a szabadban

401

Hogyan alakítsuk ki a kertben a főzés-sütés helyét?

401

Mit főzhetünk a szabadban
402
Mit süssünk a szabadban
403
Rostonsültek
404
Nyársonsültek
408
Rostonsültek, nyársonsültek tálalása
408
Alufóliában sültek
409

Krémek - tubusban, üvegben, dobozban

412

Alapanyagok
412
Ízesítők
413

Különféle tanácsok

417

Mit készíthetünk el 30 perc alatt?

417

Egyéb tanácsok

417

Elrontott ételek helyrehozása

420

Maradék ételek felhasználása

421

Mit kell tudni a beteg élelmezéséről?

421

Tárgymutató

424


Kinyit
cikkek