Szakácskönyv

Szakácskönyv  
Szakácskönyv
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerzők: , , ,
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Kiadó
Kiadás éve: 1955
Oldalszám: 429
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Bevezetés

3

A sütés-főzés alapfogalmai

7

Levesek és levesbetétek

11

Levesek

13

Levesbetétek

29

Mártások

33

Hideg mártások

35

Meleg mártások

39

Hideg-meleg előételek és szendvicsek

54

Hideg előételek

55

Szendvicsek

65

Meleg előételek

69

Tojásételek

81

Halételek, rákból, békából készülő ételek

93

Hideg halak

94

Meleg halak

96

Rákok békák

107

Húsok

111

Marha

114

Borjú

139

Sertés

154

Bárány és ürü

174

Vad és vadszárnyas

181

Szárnyasok

189

Főzelékek és köretek

221

Főzelékek

222

Köretek

228

Saláták

236

Tészták, fagylaltok és parfait

243

Főtt tészták

243

Rétesek

250

Kelt tészták

252

Pogácsák

256

Vajas tészták

268

Vegyes teasütemények

270

Sütés nélkül készíthető sütemények

278

Kevert és égetett tészták

280

Felfújtak

284

Pudingok

287

Krémek

289

Torták

297

Különleges sütemények

302

Fagylaltok és parfait-k

305

Egytál ételek - gyorsfőzés - befőzés

310

Egytál ételek

311

Gyorsfőzés

328

Befőzés

334

Kímélő ételek

346

Levesek

350

Előételek

355

Halételek

356

Húsételek

358

Főzelékek

361

Köretek

363

Tészták

365

Orosz ételkülönlegességek

368

Étrendek összeállítása

373

A terítés és felszolgálás

379

Háztartási tanácsok

397

Házilag készült likőrök

397

Vegyes tanácsok

398


Kinyit
van itthon