Szakácskönyv
Szerzők: Mózer István, Pelle Józsefné, Rákóczi János, Schulhof Géza, Szinder László, Turós Emil, Venesz József
Kiadó: Minerva Kiadó
Kiadás éve: 1960
Oldalszám: 423
Hozzászólás beküldése:
Bejelentkezés vagy regisztráció
Kiadó: Minerva Kiadó
Kiadás éve: 1960
Oldalszám: 423
Tartalomjegyzék
Bevezetés |
3 |
A sütés-főzés alapfogalmai |
7 |
Levesek és levesbetétek |
11 |
Levesek |
18 |
Levesbetétek |
29 |
Mártások |
33 |
Hideg mártások |
35 |
Meleg mártások |
39 |
Hideg-meleg előételek és szendvicsek |
54 |
Hideg előételek |
55 |
Szendvicsek |
65 |
Meleg előételek |
69 |
Tojásételek |
81 |
Halételek, rákból, békából készült ételek |
93 |
Hideg halak |
93 |
Meleg halak |
94 |
Rákok, béka |
107 |
Húsok |
111 |
Marha |
114 |
Borjú |
139 |
Sertés |
154 |
Bárány és ürü |
174 |
Vad és vadszárnyas |
181 |
Szárnyasok |
189 |
Főzelékek és köretek |
221 |
Főzelékek |
222 |
Köretek |
228 |
Saláták |
236 |
Tészták, fagylaltok és parfait |
243 |
Főtt tészták |
243 |
Rétesek |
250 |
Kelt tészták |
252 |
Pogácsák |
256 |
Vajas tészták |
268 |
Vegyes és teasütemények |
270 |
Sütés nélkül készíthető sütemények |
278 |
Kevert és égetett tészták |
280 |
Felfújtak |
284 |
Pudingok |
287 |
Krémek |
289 |
Torták |
297 |
Különleges sütemények |
302 |
Fagylaltok és parfait-k |
305 |
Egytál ételek - gyorsfőzés - befőzés |
310 |
Egytál ételek |
311 |
Gyorsfőzés |
328 |
Befőzés |
334 |
Kímélő ételek |
346 |
Levesek |
350 |
Előételek |
355 |
Halételek |
356 |
Húsételek |
358 |
Főzelékek |
361 |
Köretek |
363 |
Tészták |
365 |
Orosz ételkülönlegességek |
368 |
Étrendek összeállítása |
373 |
A terítés és felszolgálás |
379 |
Háztartási tanácsok |
397 |
Házilag készült likőrök |
397 |
Vegyes tanácsok |
398 |
Kinyit