Sütés a szabadban

Sütés a szabadban  
Sütés a szabadban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Delta 2000 Kiadó
Kiadás éve: 1994
Oldalszám: 96
ISBN: 963-8308-12-5
Az ínycsiklandó színes fotókkal illusztrált kötet praktikus tanácsokat ad a nyárson- és rostonsütéshez. A receptek között egyaránt megtalálható a sokféle hús, hal- és zöldségétel, melyeket roston, nyárson vagy fóliában süthetünk, a pácok és vajkeverékek, szószok és mártások, valamint az előételek, zöldségek és körítések, desszertek és gyümölcsös édességek is.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Receptek jegyzéke

Vajkeverékek

Fokhagymás vaj

20

Szardellás vaj

20

Bazsalikomos vaj

21

Vaj főpincér módra

21

Mustáros vaj

21

Petrezselymes vaj

21

Tormás vaj

21

Ravigote vajkrém

21

Roquefort-os vaj

21

Szószok

Fokhagymás szósz

22

Mentás szósz

22

Barbecue-szósz

23

Szardellás szósz

23

Béarn-i szósz

24

Ördögi szósz

24

Holland szósz

25

Mustáros szósz

25

Remulád szósz

25

Paradicsomszósz

26

Kardinális szósz

27

Zöldhagymás szósz

27

Húsok

Fűszeres marhaborda

33

Roston sült bárányborda

34

Roston sült galamb vagy csirke

35

Roston sült borjúmáj

36

Fóliában sült borjúmáj

37

Normandiai véres hurka

39

Nyárson sült csirke

42

Nyárson sült comb

44

Malac nyárson

44

Marhasült nyárson

44

Csirkefalatok nyárson

49

Szűzérmék japán módra

50

Nyárson sült marhahús keletiesen

50

Saslik

52

Báránysült nyárson

52

Nyárson sült bárány- vagy birkavese

54

Borjúmáj nyárson

54

Kolbászkák nyárson

56

Vegyes nyárs

56

Halak

Roston sült keszeg

61

Tőkehalszeletek roston

62

Alóza roston

62

Roston sült hering

62

Kapros sült márna

64

Fóliában sült márna

64

Fóliában sült szardínia vagy makréla

66

Roston sült nyelvhal

68

Lazacszeletek roston

68

Roston sült homár

70

Roston sült languszta

70

Tőkehal nyárson

73

Menyhal nyárson

74

Szardíniás nyárs

74

Kagyló nyárson

74

Zöldségek

Roston sült padlizsán

77

Gomba roston

78

Gomba nyárson

78

Sült kukorica

80

Sült hagyma

80

Paprika roston

80

Burgonya

82

Fóliában sült krumpli

82

Krumpli amerikai módra

83

Paradicsom

84

Paradicsom egyszerűen

84

Fűszeres paradicsom

84

Burgundiai paradicsom

86

Paradicsom fóliában

86

Zöldségek nyársacskák

87

Rizs

88

Sajt

90

Desszertek

Vaníliakrém angol módra

93

Rózsaszínű mártás

93

Csokoládéöntet

93

Karamellás gyümölcsök

94

Gyümölcsök fóliában

94

Sült banán

94

Tartalomjegyzék

Ezer- és egyfajta sütő

4

Vásárlási tanácsok

6

A használat aranyszabályai

7

Néhány praktikus tanács

8

Kellékek és eszközök

9

Zöldségek és fűszerek

10

A szabadtéri sütés fajtái

12

Pácok

16

Vajkeverékek

19

Szószok

22

Hogyan kezdjük a szabadtéri sütést: Friss és egyszerű előételek

28

Húsok rostonsütéshez

30

Húsok

32

Rostonsültek szabadtéri sütőn

32

Belsőségek - roston

36

Hentesáru roston

38

Nyársonsütés

41

Hogy sikerüljenek a nyársacskák

46

Halak

58

A jól sikerült rostonsütés titkai

58

Ötletek a körítéshez

59

Szabadtéri sütésre alkalmas halak

60

Zöldségek

76

Risz

88

Sajt

90

Desszertek

91

Desszertek nyárson

92

Krémek, öntetek a gyümölcsnyársakhoz

93


Kinyit
recepttár

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Nagy kerti grill kalauz Nagy kerti grill kalauz
Szerző: Raichlen, Steven
Kiadó: Vince Kiadó (2004)

"Ilyesfajta oktató könyvet írni nem is olyan egyszerű dolog. Azt szerettem volna, hogy tartalmazza mindazokat az...

33 grillétel 33 grillétel
Szerző: Liptai Zoltán
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2008)

A nyári esték slágere a szabad ég alatti grillezés. Persze a konyhában is pompás grillfogások születhetnek,...

Grillételek, kerti partik Grillételek, kerti partik
Szerző: Schulz, Axel
Kiadó: Cser Kiadó (2002)

A roston sütés igazán fesztelen társas szórakozás. Itt senki nem ül mereven a terített asztal mellett. Éppen...

Rostonsültek Rostonsültek
Szerkesztő: Medgyesy Zsófia
Kiadó: Kulturtrade Kiadó (1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült...

Mennyei halételek Mennyei halételek
Szerző: Ramsay, Gordon
Kiadó: T.bálint Kiadó (2010)

Gordon Ramsay a többszörös Michelin-csillagos sztárséf a különlegesen könnyű, mégis intenzív ízvilágú...

Grillezés Grillezés
Szerző: Lane, Rachel
Kiadó: Ventus Libro Kiadó (2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas...

Grillparti Grillparti
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2010)

A társasági együttlét egyik legkellemesebb formája a grillezés, amikor beszélgetés-iszogatás közben a...

Villámgyors grillezés Villámgyors grillezés
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2011)

Negyvennél is több villámreceptet kínálunk hús, hal, zöldségek grillezésre, melyeket különböző kenyerek,...

Grillezés a kertben és a konyhában Grillezés a kertben és a konyhában
Szerző: Daiber, Claudia
Kiadó: Cser Kiadó (2008)

Ez a könyv, eltérően a témában megjelent hasonló kiadványoktól, jóval többet kínál egy puszta...

Barbecue Barbecue
Szerző: Feller, Thomas
Kiadó: Geopen Kiadó (2011)

A barbecue egyszerű, finom, és még elrontani sem lehet, mert mindenért kárpótol a sütögetéssel egybekötött...