Főzőkanállal hazán kívül

A Magyar Konyha ünnepi kiadványa

Főzőkanállal hazán kívül  
Főzőkanállal hazán kívül
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerzők: ,
Kiadó: Idegenforgalmi Propaganda és Kiadó V.
Kiadás éve: 1985
Oldalszám: 170
ISBN: 963-316-060-x
Sokat hallunk, olvasunk arról, hogy miként is alakul a 20. század második felében a messzi földön nevezetes magyar konyha, milyen befolyások érik, milyen újdonsággal gazdagodik. Könnyű ezt felmérni a magyar háztartási szokásokon, de vajon mennyiben őrizték meg, hogyan finomították azok, akik ma nem Magyarország területén élnek? A Magyar Konyha postájában is egyre több külföldön íródott magyar nyelvű levél akad. Íróik régebben azt kérdezték, hogyan is kell a hagyományos szilvás gombócot készíteni, a mostanában érkezők már arról számolnak be, hogy az új haza étkeit miként házasítják össze az otthonról hozott, nagymamától, édesanyától tanult hagyományos fogásokkal. amint ez a könyv is tükrözi, egyre nagyobb méreteket ölt ez a nemzetközi tapasztalatcsere, receptekből egész kötetre való lett. Szerzői olyan magyarok, akik Magyarország határain túl élnek, illetve olyan külföldiek, akik huzamos ideig tartózkodnak Magyarországon.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előszó

5

Levesek

7

Meleg előételek, egytálételek

23

Húsételek

51

Hideg falatok, saláták

109

Főzelékek, köretek, mártások

128

Sütemények, torták, krémek

137

Betűrendes tárgymutató

167


Kinyit
most van szezonja