Spanyol ízek

Spanyol ízek  
Spanyol ízek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Vince Kiadó
Kiadás éve: 2000
Oldalszám: 47
ISBN: 9639192457
Tojás, chilipaprika, csicseriborsó, tengeri ételek, paprikafélék, rizs - a spanyol ételek igen színesek, ízben gazdagok. A spanyolok a robosztus, erős ízű ételek kedvelői: a karamellkrémet naranccsal ízesítik, a fokhagymából levest főznek, a friss szardíniát kisütik, és paradicsommártással kínálják. Ha valaki szereti a sokszínű, tápláló és laktató ételeket, érdemes kipróbálni néhányat ebből a receptkönyvből, mely lépésről lépésre igazítja el az Olvasót a spanyol konyhában. A könyvben megtalálhatják a híres spanyol ételeket - a paellát (zöldséges rizs csirkével és tengeri hallal, kagylóval), a gazpachót (hideg paradicsomleves, apróra vágott zöldségekkel és kemény tojással gazdagítva). De lesznek olyan receptek is, melyeket a spanyolok hétköznapi vacsorái között találhatunk: tojással, hallal készült fogások, egytálételek, és néhány ízelítő a kivételesen finom spanyol desszertekből.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Mi található egy spanyol éléskamrában? 2
A spanyol konyha jellegzetes alapanyagai.

Előételek és levesek  5
Az előételek és levesek - mint a legtöbb spanyol étel - gazdagok, nehezek, sok fokhagymával készülnek. Mindig csak keveset tegyünk a tányérba!

Tojás- és rizsételek  17
A tojás és a rizs Spanyolországban a legfontosabb étkek közé tartozik. A híres paellát gyakran "rizsként" ismerik, a "tortilla" pedig itt nem más, mint burgonyás-hagymás omlett.

Zöldségételek és saláták  27
A fejezetben lévő zöldségételek többségét nemcsak köretként, hanem friss, ropogós kenyérrel önálló fogásként is fogyasztják.

Szárnyas-, hús- és halételek  37
Hosszú tengerpartjából adódóan Spanyolországban nagy hagyománya van a különféle halételeknek. A húst és a szárnyast legtöbbször egytálételnek, szaftos sültnek készítik el.

Desszertek és torták  57
A spanyol desszertek és torták igen gazdagok és édesek, A spanyolok imádják a dióból - mogyoróból - mandulából készült krémeket és nyalánkságokat, csakúgy, mint a szárított gyümölcsöket és a mézet.
 


Kinyit
lexikon

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Tapas Tapas
Szerkesztő: Justh Szilvia
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez...

Tapas Tapas
Kiadó: Art Nouveau Kiadó (2008)

Akár apró snack egy pohár bor mellé, akár előétel vagy komplett menü, a tapas a mediterrán konyha...

Casa Moro Casa Moro
Szerzők: Clark, Samuel, Clark, Samantha
Kiadó: Alexandra Kiadó (2009)

1997-es megnyitása óta a londoni Moro mind népszerűbb és népszerűbb étteremmé nőtte ki magát. Amikor pedig...

Spanyol konyha Spanyol konyha
Szerző: R. Szepessy Ilona
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Kiadó (1987)

A magyarok könnyen megbarátkozhatnak a spanyol konyhával: sűrű levesek, bőséges húsok, erősen fűszeres...

Mediterrán konyha Mediterrán konyha
Szerkesztő: Nagy Mézes Rita
Kiadó: Kossuth Kiadó (2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára...

Modern mediterrán konyha Modern mediterrán konyha
Szerző: Balashova, Elena
Kiadó: Kossuth Kiadó (2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a...

Spanyol kulinária Spanyol kulinária
Szerkesztő: Trutter, Marion
Kiadó: Vince Kiadó (2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet...

Jamie belevág... Jamie belevág...
Szerző: Oliver, Jamie
Kiadó: Park Kiadó (2011)

Az évek során egyvalamit biztosan megtanultam: hallgatnom kell a megérzéseimre. Hirtelen ötlettől vezérelve...

Egy nap az elBulliban Egy nap az elBulliban
Szerzők: Adriá, Ferran, Soler, Juli, Adriá, Albert
Kiadó: Alexandra Kiadó (2010)

A Spanyolországban található elBullit a világ legjobb éttermeként tartják számon. A személyzet minden évben...

Mindennapi ínyencségek Mindennapi ínyencségek
Szerző: Adriá, Ferran
Kiadó: Alexandra Kiadó (2012)

A "Mindennapi ínyencségek" az első otthoni használatra szánt szakácskönyv Ferran Adriától, a legendás...

Spanyol konyha Spanyol konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége....

Tapas Tapas
Szerző: Herrera, Carlos
Kiadó: Corvina Kiadó (2007)

Carlos Herrera Spanyolország egyik legnagyobb tekintélyű gasztronómusa, a La Alacena de Carlos Herrera klub...

Kapcsolódó cikkek