Sertés- és marhahúsból készíthető ételek

Hagyományos és új ízek a konyhában

Sertés- és marhahúsból készíthető ételek  
Sertés- és marhahúsból készíthető ételek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Szalay Kiadó
Kiadás éve: 1997
Oldalszám: 112
ISBN: 963-9080-42-x
Közel kétszáz húsétel elkészítéséhez nyújt ötleteket a szakácskönyv. A sertés egyes részeinek (karaj, oldalas, dagadó, lapocka) elkészítését csakúgy leírja a szerző, mint a disznótoros vacsora hagyományos fogásait - az orjalevest, a sült kolbászt. Az ételleírások között nagy választékban szerepelnek a magyar konyha méltán híres, népszerű fogásai (erdélyi rakott káposzta, sertéspörkölt, bakonyi sertésborda), de - ahogy a kötet címe ígéri - az "új ízek" is (banános sertésragu, szójás sertésvagdalt). A sok fehérjét és értékes kivonatanyagokat tartalmazó marhahúsból készült ételek elkészítése nagy körültekintést igényel; a bélszín, a hátszín elkészítéséről, az ún. angolos húsok sütéséről, a teljes átsütésről, a párolás konyhai fortélyairól éppúgy szót ejt a kötet, mint a diétás, a kímélő táplálkozás elengedhetetlen részéről, a borjúhúsról (fűszerezése, sütése). A receptek között a legrangosabb, méltán világhírű készítmények egytől egyig szerepelnek (bélszín angolosan, Rákóczi-rostélyos, borjúpörkölt). A leírások kellőképpen részletesek (előkészítés, elkészítés, tálalás). Betűrendes tárgymutató segíti a keresést a háziasszonyoknak ajánlott szakácskönyvben.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Sertéshúsból készíthető ételek

3

Marhahúsból készíthető ételek

61


Kinyit
pinterest