Saláták és előételek

Ízletes, friss és változatos saláták, ínycsiklandó előételek

Saláták és előételek  
Saláták és előételek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerzők: , ,
Kiadó: Officina Nova Kiadó
Kiadás éve: 1994
Oldalszám: 136
ISBN: 9638185791
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Főzőiskola

8

Klasszikus előételek

8

Saláták, zöldségek

8

Fűszernövények

12

A fűszernövények helyes feldolgozása

13

A saláták fűszerezése

14

Fűszernövény termesztés

14

Fűszernövénynaptár

14

Hagymafajták

14

Csírák és hajtások

16

Húsaszpik készítése

18

Pástétomtészta készítése

18

Nyúlpástétom mogyoróval

19

Pástétomforma kibélelése tésztával

20

A pástétomforma megtöltése

20

A pástétom lezárása

20

Terrin készítése

21

Lazacterrin

21

Galantin készítése

22

Kocsonyázott hab készítése

23

Kocsonyázott paradicsomhab

23

Sós parfé készítése

24

Libamájparfé

24

Birsalmamártás készítése

24

Salátaöntet ecettel és olajjal

25

Ezer sziget öntet

25

Zöldfűszeres ecet és olaj készítése

25

Majonéz készítése

25

Új polgári konyha

28

Sajtos szilvácskák

28

Töltött tojás

28

Pármai golyócskák

28

Rántott gomba

28

Májpástétom

30

Sonkapástétom aszpikban

30

Halványító zeller gorgonzolakrémmel

32

Bajor virslisaláta

32

Sajtos szarvacskák

32

Leveles táska pikáns töltelékkel

32

Habkoszorú lazackrémmel

35

Paprikakrémmel töltött fánkocskák

35

Pitypangsaláta fokhagymás krutonokkal

36

Pástétom borjúraguval

36

Füstölthal-saláta

38

Avokádólegyező füstölt lazaccal

38

Cikóriasaláta rákkal

38

Gyümölcsös szárnyassaláta

40

Vadhússaláta körtével

40

Zöldséges tintahalsaláta

40

Nemzetközi konyha

44

Skót tojás

44

Rokfortkrémmel töltött leveles tészta

44

Carpacció bélszínből

44

Amerikai klubszendvics

46

Előétel dinnyével, fügével, sonkával és szalámival

6

Svéd heringfalatok üvegfúvó módra

46

Arab csicseriborsókrém (Tahina)

46

Svéd rántott szendvics füstölt angolnával

49

Sushi

49

Töltött szőlőlevél

50

Kelt palacsinta lazaccal

50

Kínai tavaszi tekercs

52

Sült padlizsánkarikák

52

Orosz káposztás pirog

54

Kínai szezámmagos rákfalatocskák

54

Francia sonkafánk

54

Spanyol tonhalkrokett

57

Japán tempura

57

Spanyol hagymás szendvics

58

Burgundi töltött csiga

58

Görög pásztorsaláta (Koriatiki)

58

Ínyenckonyha

62

Spárgával és libamájjal töltött leveles tészta

62

Spárgasaláta borjúmiriggyel

62

Kucsmagombával töltött articsóka

64

Halkoktél

64

Homár fűszermártással

66

Leveles tészta füstölt lazaccal

66

Gombás palacsinta zöldfűszerekkel

69

Töltött gomba

69

Spárga mangószósszal

70

Spárgafelfújt

70

Édesköményterrin rákkal és koktélmártással

72

Garnéla kakukkfüves vajmártással

72

Vegyes halsaláta

73

Magoskenyér-terrin pisztráng- és lazachabbal

73

Szardíniás szendvics

73

Téli saláta kacsamellel, cikóriával és almával

74

Kínaikel-saláta rákkal és szezámmaggal

74

Őszi vadsaláta

77

Pitypangsaláta szárnyasmájjal és fürjtojással

44

Citrussaláta olíviás pirítóssal

77

Natúrkonyha

80

Kukoricalepény spenóttal, paradicsommal és mozzarellával

80

Nyers karalábésaláta mungóbabcsírával

80

Fűszeres avokádósaláta

80

Babkocsonya spenótlevélben ázsiai mártással

82

Rizses szárnyassaláta

82

Avokádósaláta tökkel

84

Kínaikel-saláta mangóval

84

Vöröskáposzta-saláta kacsamájjal

84

Hajdinaburger

87

Tönkölylepény mustárcsírás túróval és lazaccal

87

Paradicsomhab zsázsával és fürjtojással

88

Zöld-fehér spárgaterrin

88

Fűszeres túrókocsonya burgonyával

88

Carpaccio marhafiléből tölgylevelű salátával és tamarillosszal

89

Savanyúkáposzta-saláta füstölt kacsamellel

89

Vízitorma nyers karalábéval és almával

90

Kefíres kaviárparfé ráksalátával

90

Batáviasaláta retekmártásban, főtt marhaszeggyel

90

Vörösbab-saláta juhsajttal és lila hagymával

90

Gyorskonyha

94

Burgonyás, gombás tortilla

94

Rákkrém pirítóson

94

Pácolt mozzarella salátalevélen

94

Cukkinilepény napraforgómaggal

96

Mozzarellás paradicsomos szendvics

96

Carpaccio pármai sonkával és gombával

96

Szalonnába göngyölt datolya csípős mártással

99

Csőben sült fűszeres paradicsom

99

Meleg spárga turbolyakrémmel

99

Füstölt pulykamell mangószósszal

100

Padlizsánragu

100

Csirkemell csípős babpürével

100

Sült laskagomba paradicsomos mártással

102

Babsaláta juhsajttal

102

Nyers zöldségek currymártással

102

Fodros endívia fokhagymás rákkal

104

Avokádósaláta tojásmártással

104

Mandulás húsgolyók kétfajta mártással

104

Receptek mikrohullámú sütőhöz

109

Gombasaláta nyúlfilével

109

Párolt borjúmirigy vegyes zöldsalátával

109

Céklasaláta hideg fűszeres mártással

110

Olasz burgonyasaláta

110

Török padlizsánpüré

110

Karfiolterrin rákkal

112

Paradicsommal töltött cukkinigyűrű

112

Májas terrin

112

Szárnyasterrin brokkolival

114

Halcharlotte

114

Zöldségkuglóf fűszeres mártással

116

Articsóka mustáros hollandi mártással

116

Csőben sült vörösboros körte

116

Kelkáposztarolád gombás töltelékkel

119

Töltött paradicsom csőben sütve

119

Olasz csirkemájas falatok

119

Karcsúsító konyha

122

Almasaláta mungóbabcsírával

122

Madársaláta grépfrúttal és pirított napraforgómaggal

122

Piros-fehér-zöld reteksaláta

122

Nyers édeskömény mangóval

124

Egzotikus cikóriasaláta

124

Brokkolisaláta rákkal

124

Színes burgonyasaláta

126

Cukkinis sárgarépasaláta narancsos vinaigrette-tel

126

Kapros uborkasaláta rákkal

129

Radiccsió és jégsaláta parmezánnal

129

Savanyúkáposzta-saláta szőlővel

129

Saláta cukorborsóval és cseresznyeparadicsommal

130

Japán kagylósaláta

130

Szárnyassaláta kukoricával és paprikával

132

Zöldséges túróval töltött uborka

132

Körtesaláta füstölt pisztránggal

132

Articsókaszívek paradicsomos mártással

135

Sült tofu édes-savanyú zöldséggel

135

Gőzön párolt tésztabatyuk csirkés töltelékkel

135

Kapros rákkal töltött tojás

135


Kinyit
könyvek