Saláták

75 ínycsiklandozó recept a világ minden tájáról

Saláták
Saláták
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 2001
Oldalszám: 207
ISBN: 9630942410
A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon illusztrált kötet a világ minden tájáról összegyűjtött ínycsiklandozó, ugyanakkor egészségmegőrző recepteket tartalmaz. Emellett ismerteti a salátakészítés szabályait, bemutatja a felhasználható alapanyagokat, ízesítőket, fűszereket, a különféle mártások és öntetek készítését, valamint a díszítés és tálalás fortélyait.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Kis salátatörténet

5

A saláta egészséges

11

Bemutatkoznak a legfontosabb saláták

12

A salátakészítés alapszabályai és a salátakonyha felszerelése

20

A legfontosabb salátakísérők

24

Salátafűszerek

32

Majonéz

34

A legfinomabb salátaöntetek

36

Ötletek saláták tálalásához és díszítéséhez

43

Paradicsomrózsa

47

Receptek

51

A receptek csoportosítása fogások szerint

202

Betűrendes receptmutató

204


Kinyit
pinterest

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

816 ízletes étel 816 ízletes étel
Szerző: Boda Zoltánné
Kiadó: Pannon Literatúra Kiadó (2006)

Napjaink rohanó, túlterhelt világában egyre gyakrabban előfordul, hogy nincs időnk a konyhai munkára, és...

Burgonya- és tésztasaláták Burgonya- és tésztasaláták
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2005)

A színes képekkel teli könyv a már klasszikussá vált recepteken kívül számtalan új ötletes változatot...

Saláták Saláták
Szerző: Balashova, Elena
Kiadó: Ventus Libro Kiadó (2011)

Ízletes, tápláló és laktató receptek minden alkalomra. Több mint 130 csábító salátaötlet. Minden...

Thai ízek Thai ízek
Szerkesztő: Piros Christa
Kiadó: Vince Kiadó (2000)

Thaiföld konyhája a különféle ázsiai főzési stílusok legérdekesebb elemeinek kiváló ötvözete. Az...

155 étel a szabadban 155 étel a szabadban
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2007)

A témánként 155 receptet kínáló sorozatunkban többnyire nem túl bonyolult, bárki által könnyen...

Saláták Saláták
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2006)

A saláta mindig valódi élvezetet ígér. Lehet étvágygerjesztő előétel, ízletes köret, könnyű...

150 hagymaétel 150 hagymaétel
Szerző: Pákozdi Judit
Kiadó: Magánkiadás (1987)

Valljuk be őszintén, hogy a hagymát, konyhánk e szerény szereplőjét nem nagyon becsüljük. Magától...

33 salátakülönlegesség 33 salátakülönlegesség
Szerző: Liptai Zoltán
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2008)

Könnyű nyári ebéd, mutatós előétel vagy ínyenc vendégváró különlegesség - 33-as receptsorozatunk újabb...

33 saláta 33 saláta
Szerzők: Hargitai György, Hunyaddobrai Csaba
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2006)

Nem mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben...

Mexikói konyha Mexikói konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2011)

A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti...

120 étel burgonyából 120 étel burgonyából
Szerkesztő: Urr Géza
Kiadó: Black & White Kiadó (2003)
A legfinomabb saláták A legfinomabb saláták
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2011)

A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Görög ízek Görög ízek
Szerkesztő: Lenkei Júlia
Kiadó: Vince Kiadó (1998)

A görög konyha a Földközi-tenger legínycsiklandóbb ízeit egyesíti. A citrom, a fokhagyma, olíva, bárány,...

33 saláta és hidegtál 33 saláta és hidegtál
Szerzők: Liptai Zoltán, Csigó László
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2011)

Nem mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben...

101 friss saláta 101 friss saláta
Szerző: Nilsen, Angela
Kiadó: Alexandra Kiadó (2006)

Miért kellene a salátáknak unalmasnak lenniük? Manapság annyiféle salátából és zöld fűszerből...

500 saláta 500 saláta
Szerző: Blake, Susannah
Kiadó: Gabo Kiadó (2010)

Az 500 saláta azoknak szól, akik szeretik a gyorsan elkészíthető, egészséges és friss ételeket. Azoknak,...

Komatál Komatál
Szerkesztők: Szabó Magda, Varga József
Kiadó: Officina Nyomdaipari Oktató és és Termelő Kft (0)

"Komatálat hoztam, Fel is aranyoztam, Koma küldi komának, Koma váltsa magának." Akár ezzel a...

A 100 legjobb pikáns étel A 100 legjobb pikáns étel
Szerző: Mózes István Miklós
Kiadó: Sajgó és Társa Kiadó (2004)

Ennek a ma általánosan elterjedt, világszerte kedvelt -- a közhit szerint olasz eredetű -- tésztaféle...

77 nyári menü 77 nyári menü
Szerző: Pelle Józsefné
Kiadó: Szalay Kiadó (2004)

Végre itt az üde, hamvas, pirospozsgás nyár!Újra rengeteg friss gyümölcs és zöldség vár ránk, hogy...

Kapcsolódó cikkek