Sajtok nagy könyve

Sajtkonyha, sajtlexikon, sajtreceptek/Hogy jobban értékeljük és élvezzük a sajtokat a nagy, képes sajtlexikonnal

Sajtok nagy könyve  
Sajtok nagy könyve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerzők: , ,
Kiadó: Aréna 2000 Kiadó
Kiadás éve: 2007
Oldalszám: 260
ISBN: 9789638551504
Egy értékes kalauz a sajtok világába, segítség az ízlésnek, az alkalomnak megfelelő sajtok megfelelő kiválasztásához. Lágy, friss, natúr, félkemény, kemény, kékpenészes és különleges sajtok, a készítési eljárások sokfélesége ismerhető meg egy igazi ínyenc szakértő segítségével. Több mint 300 féle különleges és finom sajt a világ minden tájáról, színes leírásokkal az ízek, a készítés, alak és állag változatosságairól. Tanácsok és tudnivalók a sajtok kiválasztásáról és felszolgálásáról, a tökéletes sajttál összeállításáról, a bor és a sajt párosításairól.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Mi a sajt

6

Hogyan találták fel a sajtot?

A tej

A sajt előállítása

Csomagolás: a minőség megőrzése

Zsír a szárazanyag-tartalomban és víztartalom a zsír nélküli sajtmasszában

A sajt minősége

Hogyan ítéljük meg helyesen a sajtokat?

A sajt egészséges és tápláló

A sajt alkotórészei

Szakkifejezések

Sajtlexikon

24

A világ főbb sajtjai: részletes ismertető a sajtfajtákról, sajtcsaládok szerinti felosztásban

Kemény sajtok
A Chaddar-család
Forrázott és gyúrt sajtok/Filatasajtok
Vágható sajtok/félkemény sajtok
Félpuha vágható sajtok
Penészes sajtok
Lágy sajtok
Friss sajtok
Kecskesajtok
Aludttejsajtok
Ömlesztett sajtok
Sajtból készült termékek

Sajt a konyhában

112

Hogyan bánjunk helyesen a sajtokkal

Bevásárlás
Tárolás
Raktározás
Sajtszeletelés és -reszelés a megfelelő, jól bevált eszközökkel

Hidegkonyha sajttal

122

Az apró falatoktól a sajttálig

Finom sajtkrémek és felhasználásuk

Ötletek sajttál késztéséhez és a különböző sajtfajták összehangolásához

Saláták

136

Sajt mint saláta alapanyag: könnyű salátákhoz gyümölccsel és főfogásként szolgáló salátákhoz

Hogyan kell felszeletelni?

Salátaöntet sajttal és anélkül

Sajt a levesben

144

Levesek sajttal: nemzetközi receptek és a legjobb sajtos levesek alapreceptjeinek bemutatása képekben

Sajtos levesbetétek és levesek fűszerezése sajttal

Tojás, pirítós és felfújtak

152

Hogyan lehet a legjobban kombinálni a sajtot és a tojást

A sajtos omlettől a levegős felfújtig

Rafinált szendvicsek és ideális sajtfajták olvasztásához és átsütéséhez

Tészta, kukorica és rizottó

166

Sajtspecialitások Olaszországból és az alpesi országokból

Házi készítésű tészták a megfelelő öntettel

A klasszikus rizottó ízletes variációi

Hal, hús és szárnyas

182

Ízletes főfogások sajttal - töltve, átsütve, panírozva és sajtos-tojásos bundában

Nemzetközi specialitások, mint pl. Cordon bleu vagy Piccata milanese

Zöldség és burgonya

192

Ideális kombinációk sajttal - főfogásként vagy köretként

Csőben sütés sajttal és burgonyával

Sajtmártások és a legfinomabb zöldségételek sajttal

Fondü és raklett

204

Svájci sajtspecialitások

Fondüvariációk az alapreceptek részletes, képes bemutatásával

Modern raklett kis serpenyőben - többféle finom "ötlet"

Sütés sajttal

210

Sajttal sütés iskolája

Sajttal készült alaptészták
Sajtos sütemények
Pikáns sütemények és torták
Töltött sajtos sütemények leveles és égetett tésztából
Pizzák és édes túrós sütemények

Desszertek

238

Édes utóételek fehér sajttal, túróval, topfennel, ricottával és mascarponéval

Édességek gyümölccsel

Klasszikus tészták: gombócok, rétesek és palacsinták

Sajt és bor

246

Egy széleskörű, problémás téma rövid, szubjektív áttekintése

Szak- és receptjegyzék

248

Termékismertető és receptek


Kinyit
lexikon