Régi idők receptjei

Nagyanyáink főzték

Régi idők receptjei  
Régi idők receptjei
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerzők: ,
Kiadó: Black & White Kiadó
Kiadás éve: 2002
Oldalszám: 193
ISBN: 963-9452-04-1
A főzés művészet. A tudás semmit sem ér tehetség nélkül. Nem véletlen, hogy nagy színészek, sportolók hobbijuknak tekintik a főzést. Mint a Nemzeti Színház súgója többször ebédeltem színészeknél. Ha visszagondolok színész barátaink különleges ételkölteményeire, még most is érzem a kellemes ízeket. E könyvben férjemmel - szerzőtársammal - több évtizede gyűjtött, főleg kézzel írott recepteket adunk közre. A dédnagymamák, nagymamák kipróbált receptjeit. (Lejtényi Éva)
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előszó

5

A sütés-főzés alapfogalmai

7

Néhány szó a fűszerekről

8

A nyers koszt kedvelőinek

12

Levesek

19

Levesbetétek

40

Előételek

45

Egytálételek

49

Gombás ételek

56

Kukoricás ételek

58

Húsok

60

Vadhúsok

80

Disznóvágás

84

Szárnyasok

88

Hal

93

Saláták

100

Mártások, köretek

105

Pástétomok

122

Italok

124

Tészták

126

Krémek, mázak

153

Felfújtak, pudingok

154

Fagylaltok, parfék

163

Befőzés

166

Hasznos tanácsok

179

Tárgymutató

183


Kinyit
recept beküldése

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

A Tisza-család szakácskönyve A Tisza-család szakácskönyve
Szerkesztő: Patay László
Kiadó: Püski Könyvesház (2001)

A Tisza szakácskönyv különös érték, aminek azonban nehéz a műfaját meghatározni. Kultúrtörténet?...

Kiskarácsony, nagykarácsony Kiskarácsony, nagykarácsony
Szerkesztő: Szabó Magdolna
Kiadó: Officina Nyomdaipari Oktató és és Termelő Kft (0)

Vitathatatlan, hogy a magyar ember táplálkozása, s a hozzá fűződő szokásvilág a két karácsony...

Konyhaszótár Konyhaszótár
Szerző: Dumas, Alexandre
Kiadó: Corvina Kiadó (2014)

,,Fontos alapmunka, s nem mellesleg egy könnyen olvasható igazi Alexandre Dumas-könyv - ezúttal d'Artagnan...

Kóstoló a múltból Kóstoló a múltból
Szerző: Körner András
Kiadó: Vince Kiadó (2005)

Az Egyesült Államokban élő Körner András építész szakácskönyve, amely először angol nyelven, az USA-ban...

Móra Ferencné szakácskönyve Móra Ferencné szakácskönyve
Szerző: Móra Ferencné
Kiadó: Holnap Kiadó (1996)

Móra Ferencné ismert és elismert háziasszony hírében állott. Nemcsak tudott, szeretett is főzni. Főzési,...

Nagyi szakácskönyve Nagyi szakácskönyve
Szerző: Papp Katalin
Kiadó: Kossuth Kiadó (2009)

A szerző egyszerűen elkészíthető fogásokkal, érthető receptekkel, könnyen beszerezhető alapanyagokkal...

A mi süteményes könyvünk A mi süteményes könyvünk
Szerző: Váncza József
Kiadó: Holnap Kiadó (2010)

1925-ben vették lajstromba a „Váncza sütő-krémpor” védjegyét, később pedig sokféle kitűnő magyar...

Szakats mesterségnek könyvetskéje, mellyben külömbkülömbféle válogato tt tzifra, jó, egésséges, hasznos, tiszta és szapora étkeknek megkészít Szakats mesterségnek könyvetskéje, mellyben külömbkülömbféle válogato tt tzifra, jó, egésséges, hasznos, tiszta és szapora étkeknek megkészít
Szerző: Tótfalusi Kis Miklós
Kiadó: Kossuth Kiadó (2008)

Ez az érdekes, olvasmányos kis kötet letűnt korok ízes nyelvén szól letűnt korok ízes étkeiről....

Régi magyar halételek Régi magyar halételek
Szerzők: Kozmér György, Tusor András
Kiadó: Kossuth Kiadó (1991)

A szerzőpáros az ismertebb és a már feledésbe merült, a magyar konyhára jellemző meleg és hideg halételek...

Marha-, borjú- és sertéshus ételek Marha-, borjú- és sertéshus ételek
Szerkesztő: Kürthy Emilné

Ízes élet Ízes élet
Szerző: Nádasdy Borbála
Kiadó: Méry Ratio (2012)

Édes-keserű, hazája iránti vágyakozással és szeretettel teli életrajzi naplói után Nádasdy grófnő újabb...

50 ebéd 50 ebéd
Szerző: Kapitán Mária
Kiadó: Magánkiadás (1941)
Édességek könyve Édességek könyve
Szerző: Móra Ferencné
Kiadó: Holnap Kiadó (2005)

Ez egy irodalmi szakácskönyv. De ne tessék megijedni, ettől még meg lehet sütni a recepteket. Móra Ferenc meg...

Magyar szakácskönyv Magyar szakácskönyv
Kiadó: Alinea Kiadó (2010)

Német Zsuzsána szakácskönyve a 19. századi magyar gasztronómiát meghatározó szakácskönyvek egyik....

Ételművészet, életművészet Ételművészet, életművészet
Szerző: Hatvany Lili
Kiadó: Szépirodalmi Kiadó (1986)

Valamikor régen, boldog háborúelőtti időben, kétféle polgári háziasszonyt ismertünk. Az egyik – a jó...

Urmánczy Nándorné szakácskönyve Urmánczy Nándorné szakácskönyve
Szerző: Urmánczy Nándorné
Kiadó: Nemzeti Örökség Kiadó (2016)

A Nemzeti Örökség kiadó tervei között szerepel az összes régi szakácskönyv megjelentetése. Urmánczy...

Fánkok, palacsinták, gofrik sósan és édesen Fánkok, palacsinták, gofrik sósan és édesen
Szerző: Spadone, Lisette
Kiadó: Delta 2000 Kiadó (0)

Fánkok, palacsinták, gofrik, e szavak a hajdani konyhaművészetet idézik. A fánkok a karnevál hagyományaihoz...

Nagyi válogatott süteményei Nagyi válogatott süteményei
Kiadó: Pannon Literatúra Kiadó (2012)

Ha valakik, akkor nagymamáink aztán igazán tudják, mitől lesz egy sütemény felejthetetlen élmény, gyermekeik...

Kapcsolódó cikkek